Nevena Adžemović zapalila cigaretu u skupštini?

Tanjug

22. 07. 2013. u 18:10

Poslanici Demokratske stranke (DS) tvrde da je Nevena Adžemović iz Nove Srbije (NS) tokom pauze u skupštinskom restoranu danas zapalila nekoliko cigareta

BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke (DS) tvrde da je Nevena Adžemović iz Nove Srbije (NS) tokom pauze u skupštinskom restoranu danas zapalila nekoliko cigareta, dok poslanica NS poručuje da je u pitanju bila cigareta na baterije.

Demokrate su na kraju skupštinske debate o izmeni Zakona o premeru i katastru, koje je "branio" Velimir Ilić, ministar građevine i lider NS, čiji je Adžemovićeva član, navele da je poslanica NS zapalila nekoliko cigareta u restoranu i time prekršila zakon.

Inače, Adžemovićeva je Tanjugu rekla da je zapalila cigaretu u skupštinskom restoranu, ali da je reč o "cigareti na baterije", a ne o pravoj i da nije prekršila zakon.
"To nisu bile prave cigarete, već na baterije. Nema razloga da se branim", rekla je ona.

Inače, Aleksandar Senić iz DS je u skupštinskoj sali naglasio da potez Adžemovićeve predstavlja nepoštovanje parlamenta, a zbog toga je kritike uputio i ministru Iliću, jer je, kako je rekao, sedao sa njom za stolom.

Predsedavajuća Vesna Kovač upozorila je poslanika DS da se vrati na temu dnevnog reda i da tako vodi računa o dostojanstvu parlamenta.

I njegov stranački kolega Janko Veselinović je rekao da poslanici moraju da poštuju zakone koje sami donose i da to mora da bude prioritet.

Ministar Ilić je u "odbranu" stranačke koleginice rekao da nije redar i da ne želi da utvrđuje da li je cigareta prava ili električna.
"Ako neko zapali elektronsku cigaretu, treba li da ga snimam", rekao je Ilić tokom debate.

Povredu Poslovnika o radu reklamirao je poslanik kluba Srpske napredne stranke (SNS) Marjan Rističević, koji je naveo da nije tema sednice "ko i gde puši", kao i sa kojim pravom demokrate tvrde da je neko prekršio zakon.

Inače, Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koji je usvojila Skupština Srbije 2010. godine, zabranjuje pušenje u javnom prevozu, radnom prostoru, kao i državnim institucijama, a Skupštna je bila prva institucija koja je i pre donošenja zakona zabranila pušenje kako bi na taj način bila primer drugima.

Poslanici će aktuelnu sednicu nastaviti u sredu, 24. jula, kada će razmatrati amandmane na Predlog zakona o prekršajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ratko

22.07.2013. 18:53

Ova lepotica iz Nove Srbije je samo probala hrvatske cigarete koje su dosle dobrotom nase vlade i shefa za EU integracije. Ako ovi u vladi mogu da se bave importom cigareta, zasto da se ne pushi.

Kraljevic Marko s`Volom

22.07.2013. 19:14

Ja sam takav vidim ko moze a ko ne! a strategija verujem svakom, sa taktikom da suoci sa svojim prljavim trikovima. Jedini nacin da se boris protiv usijanih glava.

ime

23.07.2013. 12:12

@Kraljevic Marko s`Volom - Sledeći put nemoj vola puštati da piše komentar...

Flavije Jovijan

22.07.2013. 21:02

Mislim da je sasvim jasno da je "elektronska cigareta" naknadna ideja dva briljantna uma kakve predstavljaju Nevena i Velja! Jedino je tuzno sto ce im ta jadna nebuloza u potpunosti proci! Niko nece izaci na lice mesta da utvrdi cinjenice, i ideja dvoje slaboumnih ce se pokazati kao genijalna!

Mladen Jokic

22.07.2013. 21:06

 zivim u francuskoj tamo su svugde zabranili da se puse cigare moras da izadjes na ulicu da zapalis cigaru ko klosar pitam se oce li tako biti i kod nas sloboda je mrtva

Branko

22.07.2013. 21:36

To je stvar njene kulture i vaspitanja, nije stvar Zakona, imenovana naime ima poslanički imunitet, tj.može da čini šta joj je volja.

CNN

23.07.2013. 08:26

Kada ne zna za skupštinskom govornicom da kaže nešto pametno, onda Adžemovićeva pokušava da napravi skandal.