Srpski operater na KiM u zamenu za pozivni?

FoNet

01. 06. 2013. u 17:25

Operateri mobilne telefonije na Kosovu, kompanije Vala i IPKO, nisu obavešteni da će uskori dobiti konkurenciju srpskog operatera prenosi sajt Gazetaekspres

Operateri mobilne telefonije na Kosovu, kompanije Vala i IPKO, nisu obavešteni da će uskori dobiti konkurenciju srpskog operatera, preneo je sajt Gazetaekspres.

Prema informacija do kojih je došla Gazetaekspres, Kosovo se već saglasilo da jedan operater iz Srbije dobije licencu za raz na Kosovu, ali će pokrivati samo srpske enklave.

Za razliku od dva operatera koja sada rade na Kosovu, koji su licence platili više miliona evra, srpsku kompaniju bi to koštalo samo 50.000 evra.

U sklopu ovog sporazuma, Kosovo se složilo da izda licencu srpskom Telekomu, koji bi ubuduće ovde radio legalno, a ne ilegalno, kao u prethodnih osam godina, rečeno je Gazetaekspresu.

Navodi se da bi srpski operater zamenio ilegalnu srpsku mobilnu telefoniju u mreži 063, koja je ranije radila na osnovu Rezolucije 1244.

Jedan od učesnika pregovora sa Beogradom rekao je za Gazetaekspres da bi Srbija kao kompenzaciju za licencu Kosovu omogućila da koristi pozivni broj 383 ili 384.

Takav razvoj događaja potvrdila je i zamenica premijera Kosova Edita Tahiri, koja je za Gazetaekspres rekla da se Srbija saglasila da Kosovu da pozivni broj.

Pozicije dve države su sada veoma približene kada je reč o telefoniji, a saglasili smo se da u narednih nekoliko dana zvaničnici Evropske unije svojom odlukom razreše preostale razlike, rekla je Tahiri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Borislav

01.06.2013. 19:24

Znaci polako saznajemo vise detalja o briselskom sporazumu. Kosovo poprima konture drzave a najnormalnije je sto se to pocinje sa pozivnim brojem.

Zagreb

03.06.2013. 20:31

@Borislav - Poprima konture države??? Ti si očito prespavao zadnjih 15 godina ili slijepo vjeruieš srpskim medijima!

čiča

08.07.2013. 11:15

@Borislav - ZG ti zaista živiš u zabludi kad misliš da je hrvatska samostalna država , uvek ste bili i bićete nečije sluge, da li Austriske , Njemačke ili ... već ćete vi naći koga će te služiti isto kao i vaša braća po zločinu šiftari , tu vam nema premca u svetu.