Spremna mapa primene plana

D. M. - G. Č.

utorak, 23. 04. 2013. u 10:39

Спремна мапа примене плана
Vlada formirala akcionu grupu za sprovođenje sporazuma koji je postignut sa Prištinom. Vlada Fileu u petak predaje sve detalje. Već otvoreno pitanje telekomunikacija

BEOGRAD ubrzano kreće u primenu sporazuma o severu Kosova, kako bi Srbija u narednih nekoliko nedelja zauzela što bolju startnu poziciju kada evropski lideri 28. juna budu odlučivali o datumu za početak pregovora sa EU.

Vlada Srbije je na sednici u utorak formirala akcioni tim za primenu sporazuma koji je parafiran u Briselu, a na njegovom čelu biće generalni sekretar Veljko Odalović. On je za “Novosti” potvrdio da će narednih dana uslediti široke konsultacije, u koje će se uključiti državni organi u čijoj nadležnosti su nerešena pitanja iz sporazuma.

Cilj je da se do petka, kada u posetu Beogradu dolazi evropski komesar za proširenje Štefan File, napravi detaljna “mapa implementacije”, koja će biti uručena briselskom zvaničniku. Taj dan, 26. april, i u sporazumu je postavljen kao rok da dve strane formiraju timove za primenu plana i da se što pre krene sa njegovom realizacijom.

Naši izvori bliski Evropskoj komisiji kažu da će Brisel sačekati “ponude” Beograda i Prištine, odnosno njihove detaljne predloge o primeni dogovorenog, pa će onda biti utvrđeni naredni koraci i organizovani novi susreti u sedištu EU.

Kako saznajemo, u okviru našeg akcionog tima, biće formirane i mnogobrojne podgrupe, koje će se baviti zasebnim temama - srpskom imovinom na Kosovu, zdravstvom, obrazovanjem, policijom... U Vladi nam je potvrđeno da će članovi našeg akcionog tima biti i ljudi koji su do sada učestvovali u pregovorima o tehničkim pitanjima.

DELEVIĆEVA VODI PREGOVORE O ČLANSTVU?
IAKO odluka o datumu “pada” tek za dva meseca, u Vladi se već ozbiljno razmišlja ko bi, u slučaju pozitivnih vesti za Srbiju, mogao da vodi proces pregovaranja o članstvu u EU. Kako tvrde naši izvori, zasada je za ovu funkciju viđen bivši šef Kancelarije za EU integracije Milica Delević.

Zasada se još ne zna hoće li i definitivno profunkcionisati oficiri za vezu, koji su još ranije dogovoreni između dve strane ili će se čitav taj posao prebaciti na odbor za implementaciju sporazuma.

Dejan Pavićević, koga je Vlada imenovala za oficira za vezu i koji je vodio tim za pregovore u tehničkom dijalogu, za “Novosti” kaže da kontakti i sastanci ekspertskih grupa dve strane nikada nisu prestajali:

- Usaglašavanje oko IBM, katastra, matičnih knjiga neprekidno traje. Što se tiče oficira, postoji još nekoliko nerešenih tehničkih pitanja, tako da u ovom trenutku ne mogu da kažem kada ću putovati u Prištinu.

Za pozitivnu odluku o datumu, posebno će se meriti zatvaranje dve teme - energetike i telekomunikacija - za čije rešavanje je dat rok do 15. juna. Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade u čijem su resoru telekomunikacije, kaže za “Novosti” da je radna grupa, u kojoj su predstavnici njegovog ministarstva, Ratela i Telekoma, već održali dve runde dijaloga sa Prištinom:

- Mi ćemo sad nastaviti taj proces kroz akcioni tim, kako bismo rešili četiri glavna pitanja - pozivni broj za KiM, status mobilne i fiksne telefonije i saradnju regulatornih tela oko podele frekvencija.

Na insistiranje EU tema naše telekomunikacione imovine u Pokrajini je ostavljena za kasnije faze pregovora. Kako tvrde naši izvori, zasada je najvažnije rešiti pitanje pozivnog broja, a na stolu je trenutno “ponuda” da Srbija, pored pozivnog 381, uzme još jedan - 383, koji bi dala na korišćenje privremenim institucijama u Prištini.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROČITAJTE
JOŠNišta bez severa KiM
Grubješić: Datum je naš u junu!
Poslanici ipak glasaju o sporazumu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako za “Novosti” kaže Laslo Varga, potpredsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije, preporuka EK da nam se dodeli datum ostaće “mrtvo slovo na papiru”, ako se dogovoreno veoma brzo ne implementira. To je posebno važno za Nemačku, čiji stav će i biti ključan na evropskom samitu u junu:

- Nadam se da ćete tada dobiti datum. Sada je najvažnija primena dogovorenog - poručio je u utorak nemački ambasador u Beogradu Hajnc Vilhelm.

Nemačka, kao i Holandija, moraće da prođu i unutrašnju proceduru koja direktno zavisi od konsultacija s nacionalnim parlamentima. Tek ako Bundestag, koji se raspušta polovinom juna, da zeleno svetlo, kancelarka Angela Merkel će moći da glasa za datum.

Šefovi diplomatija članica EU ovu temu ponovo će razmatrati na svom sastanku 25. juna u Luksemburgu, neposredno pre konačne odluke šefova država ili vlada na samitu 27. i 28. juna u Briselu.

Na sastanku sledećeg meseca bi, međutim, pre svega trebalo očekivati da se, ukratko, napravi formalni presek koliko se napredovalo u primeni postignutog dogovora, dok će zvanični zaključci, ipak, uslediti u junu.

U međuvremenu, s obzirom na vrlo složenu situaciju oko primene postignutog sporazuma, treba očekivati ne samo sastanke tehničkih timova, već, verovatno, i nove susrete Ivice Dačića i Hašima Tačija, rečeno nam je u vrhu EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (105)

Resavac

23.04.2013. 12:21

@Mrkva i sargarepa - Darko,ne budi bukvalista.Covek se ,,lepo izrazio,, a da bi ti bilo jasnije kod nas se kaze ,,lepo zapakovana sarena laza,,

zoks

23.04.2013. 14:12

@Mrkva i sargarepa - darko@ Ja sam shvatio "mrkvin" komentar da je ponudjena sargarepa apsolutno nista,a dobili mrkvu koja je to isto tako nista, samo se zove drugim imenom,a sadrzaj je isti!Duplo nista sa duplo golo!

tadja

23.04.2013. 17:19

@zg - Dogovaraju li se tvoji oko cirilice u Vukovaru? Dali bi ti i taj dogovor cestitao?

"8"

23.04.2013. 12:15

Jos uvek nismo zakljucili, ali sve ukazuje da poverenje ide pravci demokratski i ekonomski stabilnog rezima.

Max

23.04.2013. 12:25

Narod se pita,a ne politichari,koji che uskoro to i da osjete na svojoj kozi..,jer oluja stizu u Srbiju.Gotovi su!

Demokrata

23.04.2013. 13:11

Dok ne bude na vlasti neka demokratska stranka (bilo koja), nema ulaska Srbije u EU! Hahahahahahahahah!!

tadja

23.04.2013. 17:25

@Demokrata - Tebe citam vec duze vreme, i primecujem da se non stop smejes slovima. Kako ja vidim, skoro nece ni jedna demonkratska stranka da dodje na vlast, a to tebi ne odgovara, zbog toga bi ti sad trebao da places, a ne da se smejes. Zato, zaplaci slovima da vidim kako i to zvuci.

zoks

23.04.2013. 14:20

Da je Bane kojim slucajem ugrizao onoga Suareza,garantujem da bi u spisku uslova za uclanjenje Stradije u eurupsku uniju bilo dodato da moramo sve zube prvo povaditi,pa tek onda mozda u eu !

Orthodox

23.04.2013. 14:51

Ljudi, oni nas jednostavno mrze... Sa razlogom ili bez, opravdano ili neopravdano... Uglavnom ide ucena za ucenom, pretnja za pretnjom... Taman ispunimo jedan uslov, stiže drugi... I ko zna dokle tako... Bilo kako bilo, Kosovo je Srbija, dokle god je živ i jedan Srbin na ovoj nesrećnoj planeti.

Kosta

23.04.2013. 15:14

Katolici će nas kinjiti dok nas ne zbrišu sa lica Zemlje, ako se ne suprotstavimo. Ma, kakav kraj sa katolicima najvećim lažova i ubica na svetu?! Katolici će nas reformisati do te mere da ni jedno srpsko uvo ovde neće ostati! Mi se monstrumima ne možemo dodvoriti? Samo jedno rešenje imamo da Čuvari revolucije Crnoruki vise po Terazijama i oko Miletićevog spomenika!

Dymitr Ogonowski

23.04.2013. 18:14

@Kosta - Mislim da srpski narod unistavaja sada ne katolici ali zapadno levicarstvo (znaci takvi kao homoseksualac Vestervale itd.) U 1999. takode na Srba je napala ova banda levackih svetskih demokrata - Klinton itd. Ja necu mesati se u unutrasnje poslove Srbije ali treba znati da srpske demokrate su izdali srpskog postovanog generala Ratko Mladicia Zapadu (ovim "demokratima a ne katolicima) da bi Zapad mucio generala.

Dymitr Ogonowski

23.04.2013. 20:32

@Kosta - Nemci su i prostanti i katolici (ne vecina ali ne tako malo kao u Norveskoj itd.) i ateisti. Ali mislim da religia nije glavni faktor podela. Naprimer katolicka Austrougarska je zauzela teritorije i pravoslavnih Srba i katolickih Poljaka. Na Balkanu mogucije je da mislite drugacije. Srbi i Hrvati imaju skoro jedan jezik ali se razlikuju religiom. Znam takode sta i neki hrvatski, katolicki svestenici su cinile zlocine nad Srbima ali ovo nije curilo od katolicizma ali od hrvatskog nacjonalizma.

tadja

23.04.2013. 20:45

@Kosta - Toniju iz amerike neku rec da napisem. Ja postavim komentar iz besa, neki put iz inata, nekad sam ljut, mogu da budem i prost. Ali ti... ti to uvek radis prirodno, ti si Darvinova teorija.

Croata

23.04.2013. 17:30

@Croata - A ti kulture, s tom kulturom ce tvoja drzava jos 5 godina duze ostati izvan EU

SD

23.04.2013. 18:47

@Croata - Sto se mene tice nikad u EU.Sto se ljutis, pa vi ste sada blizu sunca a i Westerwelle vam priprema toplu dobrodoslicu.

Aleksandar M.

23.04.2013. 15:35

Lepo je Putin nedavno rekao da se stvari sada desavaju neuporedivo brze nego sto su se ranije desavale. Sada je nastupila politika zvana silovanje do iznemoglosti.

Sumadinas

23.04.2013. 17:13

@SD - Bastavllljam: Versjskim 1919 i 1945 Kosovo i Metohija su priznati kao sastavni i neodvojivi deo Serrbiije !To potvrdjuje i Rezolucija S.B. 1244 !Izvrsenjem resenja pitanja Kosova i Metohijem ovom pomenutom Rezolucijom:tvorena je osnova baza za prregovora o odnosima Srba i Albanaca.Bez resenja ovim putem problem Kosova i Metohije ostace na grbaci sad i clanica nato6a agresora EuroUnija i Sad su postupili prema srpskom narodu toliko nepravedno da normalan covek ne moze da pomisli da je tako nesto

zoks

23.04.2013. 16:55

Prvo su nam na RTS-u(to je ona tv stanica koja kaze da ne verujemo nasim nego njihovim ocima???)doveli Vucica da nam drzi slovo o sporazumu,pa su onda sinoc Dacica,pa ce veceras Vulina!A Srbe sa Kosova i Metohije nikako da puste da i oni malo "drze slovo"o ovom sporazumu!Bolje znaju ova trojica kako zive i kako je Srbima tamo nego oni sami!Ooooo,zemljo Stradijo,imas li i malo samopostovanja?Izgleda da ne!

Sumadinas

23.04.2013. 16:59

Posto smo mi srbi odnosno nasa suverena srbija zrtva nato tromesecnog agresije bombardovanjana zabranjenim i opasnim oruzjem zahtevamo od brisela i sad da se pocne pitanje resevanja vekovne,srpske,pravoslavne zemlje kosova i metohije,peci sedista patrijarsije spc pocne sa rezolucijom saveta bezbednosti 1244,kojom su data resenja pitanja kosova i metohije priznate vekovne srpske zemlje sa vise medjunarodnih ugovora,kao londonskim ugovorom 1913 g.,versajskim 1 mi narod srpsskih

pijana barica

23.04.2013. 17:23

na žalost, brisel se ponaša kao da smo svi maloumni...stalno diktiraju neke datume i traže ustupke...ipak ,EUtanazija nam ne gine....

Spanulis

23.04.2013. 17:31

Mogu da pregovaraju dokle hoce,ali nas hrabri narod sa Kosmeta im je juce rekao na velicanstvenom skupu,da je taj njihov sporazum nevazeci i da sa njim mogu da se slikaju baronica Keti,terorista Taci i dvojac ,,velikih" pregovaraca Dacic-Vucic...To im je porucio i narod u Beogradu,porucila im je SPC,porucila im je nasa dijaspora ali izgleda da je njima mnogo vaznije sta im kazu neki trecerazedni evropski cinovnici!!!

Dusan Timarac

23.04.2013. 23:15

@Spanulis - 1000 ljudi na mitingu...pa prva vest je bila da je Era Ojdanic napustio farmu..

Hercegovac

24.04.2013. 16:19

@Spanulis - To sto je "farma" prva vijest govori samo kakva je "zemlja" u kojoj zivimo! O auditorijumu koji gleda "farmu" ne treba ni da govorim! A na mitingu u K.Mitrovici nije bilo "1000" vec 20000 ljudi, gledao si "farmu" pa si to propustio!

naranca

23.04.2013. 18:07

Pa ovi ce da nam uniste ekonomiju sa ovim avionima,hotelima dnevnicama.....Jel tu ima kraja.Hitler je bio posteniji.

naranca

23.04.2013. 18:10

Nije mi jasno kako sami sebi nisu dosadni sa ovim.Ali verovatno hoce da zakopaju svoje i Klintonove zlocine.

sMile

23.04.2013. 19:27

Mi Crnogorci podrzavamo unapredjenje odnosa izmedju Srbije i Kosova, podrzavamo medjusobno priznanje i svi zajedno da zivimo kao svi Evropljani , svoji na svome, u dobrim komsijskim odnosima, narocito Srba i Albanaca,,!! ;-))

Mihajlo

23.04.2013. 20:40

@sMile - Hajde Mile brinies kako da prezivis u CG ostavi se savetovanja, nisi toliko pametan

Hercegovac

24.04.2013. 16:11

@sMile - @Mile@ Nisi ti vidio crnogorca, ti si dukljanin! Nemoj da brkas pojmove!

tadja

23.04.2013. 21:23

@Demokrata - Ne bato moj, ja nisam negativan. Svako od nas moze da prpozna smeh iz srca i svako od nas moze da prepozna usiljeni smeh, a tebe bato moj ne cujem, ne znam na koji nacin se smejes, samo vidim h a ha h a ha a. to su samo slova. Glupo je izrazavati srecu ili tugu na takav nacin.

dusan c

23.04.2013. 21:47

Ustavni sud se mora izjasniti o ovome po hitnom postupku..., najkasnije ponedeljak jer ovi u vladi nemaju nikakvog pravnog osnova za izvrsenje protiv ustavnog akta, pa skupstina nece glasati o sporazumu eto to je vec otklon od Vlade, koja zivi i funkcionise u virtualnom svetu njihovih medija...

skenerduše

23.04.2013. 22:12

...nekako mi se čini da je srbija postala večiti zatvorenik eu...prvo su srbiju optužili za rat (verovatno za sve ratove i zubobolje na ovom svetu), zatim su oduzeli kosovo vojnom akcijom, pa su optužili i osudili čelne ljude srbije i napokon se počelo pregovarati...srbski narod je svestan ko je izvukao maksimum a ko je dobio maksimum...da li će ovi pregovori išta rešiti i da li je nastala samo šteta za srbe videćemo uskoro...ponavljam,srbi svestan narod!!!

Demokrata

24.04.2013. 01:52

@skenerduše - Sve su to nasi zapadni prijatelji, ali vi ne verujete! E, pa sada valjda verujete!

Srki

24.04.2013. 07:10

@Prcko - Problem i je u tome sto evropa ovde zavodi red vec desetak godina preko DOS-a, a po svom poimanju reda i po svom ukusu. Recimo, evropi se ne svidja da Srbija bude vlasnik rudnika Bor, nego im se vise svidja da to budu Francuzi, vise im se svidja da vlasnici Vojvodjanskih oranica budu Holandjani nego neki tamo sitni vojvodjanski seljaci. Jel mislis na takav red?

Jaka Srbija

24.04.2013. 01:32

Ma nek se Raspadne Srbija pa da zivimo u nekoj normalnoj drzavi gde Srbi nisu politicari!

Srki

24.04.2013. 07:06

@Jaka Srbija - covece, toga nema. Jel tio se ovi evropski politicari cine normalnim? Jel ti Estonova normalna, jel ti Merkelova normalna? Sarkozi? Jansa? Zelis li da ti oni kroje odelo? Mnogo tesno ce da ti bude

Demokrata

24.04.2013. 01:51

Hahahahahhahahahahaha!! Primena, primena, samo napred uživoooo... Hahahahahahahhahaha!!

Max

24.04.2013. 07:32

Koji cirkus od navodne borbe za Kosovo,koje je od decembra nezavisna drzava,zahvaljujuci izdaji.Muka mi dodje kad vidim ove politichare kako im je samo najbitnije da primaju plate i da njima nishta ne fali,dok narod gladuje i Srbija postaje sve manja i manja.....Ustaj Srbijo,sta chekate?!

Darko

24.04.2013. 08:48

Niko na svetu ne prodaje državu osim ovih naših kaparisanih plaćenika pseudo elite. To su deca i unuci Čuvara revolucije KOS 1944 partizani ušli u Beograd iza ruskih tenkova. Danas je to moderno društvo VBA preko koga nas Čuvari revolucije Crnoruki drže u Fundamentalizmu. Dok Čuvari revolucije Crnoruki ne vise na Terazijama i oko Miletićevog spomenika spasa nam nema.

zoks

24.04.2013. 08:53

Gospodo iz SNS-a,dobili ste glasove na izborima(ne dao Bog od mene,jer ja vam N I S T A ne verujem)za to sto je vas predsednik stranke tada govorio da "eurupa ima alternativu"!A vi ste prevarili glasace,mada im tako i treba!

Jugosloven

24.04.2013. 09:40

@Croata - A mit o nezavisnoj Hrvatskoj u EU, zajedno sa Srbijom bez granica izgleda nije! Zivela Jugoslavija!

Hercegovac

24.04.2013. 16:23

@Croata - @Croata@ Ono sto nije mit, vec istorijska cinjenica, jeste to da smo vas mi Srbi oslobodili i stvorili vam uslove da imate i drzavu, koju nikad u istoriji niste imali! Da nije bilo nas, vi biste jos timarili austrougarske konje!

Grgec

24.04.2013. 09:23

Nadam se da Dacic i Vucic nece razgovarati sa Srbima sa severa u Bg. Pretpostavljam da bi ih Srbi sa severa i osobno rado videti na severu. Dugo ih nije bilo tamo a resavaju to pitanje. Daljinski. Kao na PS/2 konzoli. Sever Kosova nije playstation.

MilosPatriota

24.04.2013. 10:35

Indijanci pricaju vec vek i nesto da je Amerika njihova. Mozemo i mi da pricamo nadalje kako je Kosovo srpsko. Tako ce lakse da nam bude. Sto da i mi ne budemo evropski indijanci.

Hercegovac

24.04.2013. 16:01

@MilosPatriota - @Milos@ E ako si ti "patriota" ja sam onda demokrata! Indijanci su castan narod, starosjedioci Amerike, koji je mnogo postradao od strane onih koji i nas danas ugrozavaju! Nisu Indijanci vrsili genocide vec tvoji prijatelji USA i EU!

Nikola

24.04.2013. 10:57

Prvo je bilo sa žabom da je najbolje odma progutati je, a sad žaba za žabom. Mapa puta sa pokretnim metama. Titov put, put EU, put droge, put reformi dok svi ne pocrkamo. Katolici su najveći lažovi i ubice na svetu. Nama je katolički datum smrtna presuda. Bela dana nam nema dok Čuvari revolucije Crnoruki ne vise na Terazijama i oko Miletićevog spomenika!

Stefan

24.04.2013. 11:38

"da Srbija, pored pozivnog 381, uzme još jedan - 383, koji bi dala na korišćenje privremenim institucijama u Prištini." Ko je ovde lud? Zasto im ne date pozivni +381x ?

Миљојко

24.04.2013. 11:51

@Stefan - Zato sto drzave imaju pozivni broj. Ocigledno je da pokusavaju da nas naprave ludima.

mare

24.04.2013. 11:41

Bice tesko sprovesti plan u delo jer smo vec svedoci negodovanja srba sa Kosova,verovatno pod necijom direktivom a da nisu ni procitali sporazum sta pise u njemu vec izrazavaju revolt prema tome.A ne znaju da im donosi vise nego sto su imali i osigurava im mir i stabilnost.

Миљојко

24.04.2013. 11:49

@mare - Мa супер, иди ти живи по aлбaнским зaконимa, a људе остaви дa живе по прaвилимa и у прaвном поретку своје држaве.

Čupakabra

24.04.2013. 15:02

@mare - A kako i da pročitaju kada nigde nije objavljen tekst sporazume već ga kriju ko zmija noge.

milvoki

24.04.2013. 18:29

@mare - a bravo milojko neces da zivis pod tudjim zakonima a hoces da pises sudbinu drugima bravo care sila si

mare

24.04.2013. 11:46

Treba ce dosta vremena dok pojedinci shvate(ako budu zeleli da priznaju)da je u Briselu odradjen dobar posao za Srbiju.Setimo se pre samo par meseci u kakvom smo polozaju gubitnika bili,a sada smo dosli u poziciju da budemo pobednici.Veliki korak smo napravili ka evropi i treba da nastavimo tim putem.

Branko

24.04.2013. 12:24

@mare - I u Rabujeu je napravljen dobar dogovor, vojska i policija na srpskim teritorijama na Kosmetu a danas je to mrtvo slovo na papiru.

Spanulis

24.04.2013. 12:26

@mare - Rodjace da li ti verujes u to sto pises i pricas??? Jedino mogu da razmem da si ozbiljan,samo ako si se umesto nicka Mare krije ime Saban!!!

dejan

24.04.2013. 13:33

@mare - nebitno je da li veruje ili ne,bitno je da je ovo veliki zaokret u nasoj politici u poslednjih 30 godina.dosadasnje odluke su sve bile lose po nas narod,aj sad da vidimo kave ce biti ove.

komentar nepotreban

24.04.2013. 12:58

Na insistiranje EU tema naše telekomunikacione imovine u Pokrajini je ostavljena za kasnije faze pregovora.

Hercegovac

24.04.2013. 15:47

@komentar nepotreban - Nasu telekomunikacionu imovinu na Kosmetu su siptari vec rasprodali engleskim i njemackim kompanijama! Ko ce nas da pita bilo sta kad na vlasti imamo ovakve bijednike koje, po njihovom sopstvenom priznanju, administracija EU neprestano ponizava!!! Tamo ih, kako kazu, stalno ponizavaju, ali oni opet hrle tamo! Sta pare rade! Kad poltroni prime novac nista im drugo nije vazno, pa ni licno dostojanstvo!

Radoslav

24.04.2013. 13:43

Sobzirom da nas je Vatikan sveo 0,oo3 % i da nas Euuro stat prikazuje u koloni za zanemarljivu statističku grešku i da nas je manje od pola Istambula sa Šiptarima , mi samo jedno rešenje imamo. Da pomlatimo ove uličare i postavimo jednog visokog predstavnika da upravlja sa nama!

naranca

24.04.2013. 14:04

@Radoslav - @radoslav.Pa kad smo zanemarljiva stat greska sto su toliko navalili da nas zgrabe u svoje pandze!!!.Sto malo ne olade?

Aca J

24.04.2013. 14:34

Najzad mogu da tvrdim da Srbija ne moze biti demokraska zemlja dok ima ovake politicare koji narod ne pitaju za nista a pogotovu o ovakvim problemima,to su tipicni diktatori.

zoks

24.04.2013. 15:22

@Aca J - Aco,ako ti je i malo za utehu,ne pitaju ni u eurupi narod apsolutno za nista!To ti tvrdim sa 100% sigurnoscu!

naranca

25.04.2013. 00:17

@Aca J - Zivim hvala Bogu u Nemacku...i ovde se narod pita.Ali zato sam narod je NORMALAN i realan.

Goran

24.04.2013. 15:29

Gospodo, pravite račun bez krčmara. To ne ide bez saglasnosti Srba sa Kosova. A oni su cenzurisani u skoro svim medijima,

iz glave

24.04.2013. 16:00

nije pitanje ka'će datum, nego šta ćemo mi tamo i "kad udjemo u EU" kako će nam se to standard realno drastično popraviti na nivo proseka EU (3000e po porodici) kada 12g na tom put samo pada, a kada nestane državne imovine za prodaju i novih kredita - survaće se... crni mi

naranca

25.04.2013. 03:08

@iz glave - Jel se secate da je Tudjman tvrdio da kad se CRO odcjepi svaki ce radnik imati 3000 (tri tisuce) DM place!

Mida

24.04.2013. 16:04

Imaju li ovi ljudi morala? Donose odluke, a ne pitaju ljude o čijim sudbina se radi. Neka pogledaju samo Bosnu pa će videti gde su deca srba iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Bihaća, Tuzle itd. Sada je taj prostor je zauvek ostao bez ijednog srbina. A pitanje je zašto, kao da tamo nisu živjeli njihovi pretci. Ovo je sramno. Ljudi nisu dostojni da čuvaju ovce, a kamo li da vode narod.

ja

24.04.2013. 17:19

Koja igranka, cudo sta nam rade i misle da smo svi slepci. Recimo pozivni broj kao bice dodeljen srbiji ha ha ha , evo za neinformisane +381 Srbija +382 Crna Gora +383 Nedodijeljeno +384 Nedodijeljeno +385 Hrvatska +386 Slovenija +387 Bosna i Hercegovina

Marko

24.04.2013. 21:21

Imam predlog. Treba proterati sve Srbe sa Kosova koji su prodali kuce i pobegli u Srbiju. Kad se vrate procenti ce da budu ogromni. Kukavice

Peda

25.04.2013. 00:07

Vidim da se patriotizam razbuktao. Imam jedan predlog. Ako se severu Kosova ovo ne svida nek pregovaraju sami sa Pristinom. Da ne vuku ostali deo Srbije u propast.