Vlada odbila rešenje za KiM, traži hitan nastavak dijaloga; Ešton: Žalim zbog odluke

Tanjug/ FoNet

08. 04. 2013. u 08:15

Vlada Srbije ne može da prihvati principe koji su usmeno predočeni njenom pregovaračkom timu, jer oni ne garantuju punu bezbednost, opstanak i zaštitu ljudkih prava pripadnika srpskog naroda na KiM, poručio premijer Dačić. Ešton pozvala vlasti u Beogradu da

Vlada Srbije se zalaže za hitan nastavak dijaloga sa institucijama privremene samouprave u Prištini, ali nije u mogućnosti da prihvati principe, koji su usmeno izloženi njenom pregovaračkom timu, izjavio je na vanrednoj sednici Vlade premijer Srbije Ivica Dačić.


POČELA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS

Sednica Predsedništva SNS, na kojoj bi trebalo da se ta stranka izjasni o odgovoru koji će Beograd dostaviti visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton na ponudu iznetoj u osmoj rundi dijaloga, počela je jutros nešto posle osam sati u sedištu te stranke.

Kako se očekuje nakon sednice bi trebalo da bude poznat stav te stranke po ovom pitanju.

Kako su u nedelju tekle konsultacije državnog vrha čitajte OVDE

Savetnik predsednika Republike Marko Đurić je objasnio da su predstavnici Evropske komisije poručili da se odgovor očekuje danas do kraja radnog vremena da bi, "ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja".


DAČIĆ NIJE NA FEJSBUKU OBJAVIO DA SPORAZUM NEĆE BITI POTPISAN

Premijer Srbije Ivica Dačić saopštio je da nema nalog na Fejsbuku i tako negirao da je on na ovoj društenoj mreži u nedelju veče objavio kako "sporazum sa privremenim vlastima u Prištini neće biti potpisan".

"Ima tu više mojih navodnih stranica. Javnost treba da zna da ja nemam nalog ni na Fejsbuku, ni na Tviteru, kao ni na bilo kojoj drugoj socijalnoj mreži", naglasio je Dačić u pisanoj izjavi.


SNS: NE PRISTATI NA PONIŽENJE, NASTAVITI PREGOVORE

Predsedništvo SNS predlaže da se ne potpšiše nešto što ne uvažava niminimum nacionalnih interesa i predlaže Vladi hitan nastavak dijaloga sa Prištinom javlja izveštač Novosti.

VUČIĆ: ODUGOVLAČENJE NIKOME NE ODGOVARA

Predsedništvo naprednjaka predlaže Vladi da ne potpisuje sporazum, koji, kako je rekao lider SNS Aleksandar Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa“. Naprednjaci su, međutim, zatražiLI i hitan nastavak dijaloga s Prištinom.

"Odugovlačenje, taktiziranje i gubljenje vremena nikome ne odgovara, ni Beogradu, ni Prištini, ni Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.


IDEJA DA PREGOVORI BUDU POD OKRILJEM UN DOBRA, ALI NEREALNA?

Vučić je rekao da ne očekuje negativno reagovanje Brisela, Vašingtona ili Berlina na odluku Beograda da ne potpiše sporazum u utorak.

On je rekao da očekuje nastavak dijaloga, možda ne u istom formatu kao do sada, već u sličnom, ali nije odgovorio na pitanje da li će on biti član buduće delegacije.

Povodom izjave predsednika Nikolića da bi dijalog trebalo da pređe pod okrilje UN, Vučić je rekao "da bi bilo lepo, ali da nije siguran da je to realno". Vučić je ocenio da će vlada podržati predlog SNS da se sporazum ne potpiše.

"Kad budemo mislili da nešto treba da se potpiše, ja ću da izađem pred vas i kažem zašto nešto treba da se potpiše", rekao je Vučić.


VLADA ZASEDA U 17H

Vanredna sednica Vlade Srbije, na kojoj će biti formulisan odgovor visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, biće održana danas u 17 časova, najavio je Vučić.

JUSUFSPAHIĆ: PODRŠKA DRŽAVNOM VRHU

Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić uputio je podršku Vladi Srbije.

''Obraćamo vam se u ovim teškim trenucima kada treba doneti važne odluke koje se dugoročno odražavaju na budućnost našeg naroda i zemlju u celini. Mi, Islamska zajednica Srbije, muslimani Srbije kao deo naroda i iz naroda, proživljavamo ovo teško vreme u svakom pogledu želeći svojoj domovini najbolje”, navodi se u pismu Vladi Srbije.


STUDENTI ISPRED VLADE ČEKAJU ODLUKU O BRISELU

Nekoliko desetina studenata više fakulteta Beogradskog univerziteta postavila je jutros transparente i nekoliko šatora na uglu Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša, ispred ulaza u Vladu Srbije.

Studenti su u 12 sati započeli protest pod sloganom "Studenti za Kosovo - Ne kapitulacija" i najavili da od odluke Vlade Srbije vezane za potpisivanje sporazuma u Briselu zavisi da li će se protest nastaviti.

Očekuje se dolazak i studenata iz Novog Sada i sa Kosova.


KOCIJANČIĆ: BRISEL ČEKA ZVANIČNE ODGOVORE

Brisel čeka zvanične odgovore Beograda i Prištine i dok ih ne dobije neće moći ništa da kaže o tome šta će se dalje dešavati, rekla je Maja Kocijančić, portparolka Ketrin Ešton.

KARAĐORĐEVIĆ: PRIDRŽAVATI SE USTAVA

Princ Aleksandar Karađorđević pozvao je državni vrh Srbije da se u pregovorima između Beograda i Prištine pridržava Ustava Srbije.

Države i narodi koji nisu spremni da garantuju istovetna prava svim svojim građanima i koji u tom pogledu ispoljavaju nedostatak samopoštovanja, ne mogu očekivati ni poštovanje bilo koga drugog, naveo je Karađorđević u pisanoj izjavi.

Teške odluke od nacionalnog značaja zahtevaju najširi konsenzus i onoliko vremena koliko je neophodno da se on postigne, istakao je Aleksandar Karađorđević.


DRECUN: POZITIVNI SIGNALI IZ BRISELA

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da su Srbiji upućeni pozitivni signali iz Brisela i Vašingtona, koji nesumnjivo izlaze u susret zahtevu Beograda da se dijalog sa Prištinom ne prekida i da se evropski put Srbije ne otežava.

"Mi očekujemo da će, bez obzira što sada ne možemo da prihvatimo ponudu za Zajednicu srpskih opština, razgovori biti nastavljeni o nadležnostima, a u kom formatu će se to odvijati zavisi od Brisela", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

Reakcija iz Vašingtona je da Srbija ne želi ni "A" od Ahtisatijevog plana, a Priština ni "A" od autonomije Srba, ali da bi rešenje moglo da se pronađe u varijanti "nešto više od Ahtisarija, a donekle manje od autonomije", zaključio je Drecun.


DEŽER: NISAM ČUO "NE" U BEOGRADU

Nema scenarija sudnjeg dana, niti scenarija u kome su samo pobede, treba da se usresredimo na konkretna pitanja i da gledamo napred, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer, povodom sporazuma koji je Brisel ponudio Beogradu i Prištini.

Dežer je rekao da misli da nije čuo "ne" od Vlade Srbije i da očekuje da će se stvari pokrenuti napred.


JOVANOVIĆ: KOSOVO JE IZGUBLjENO 1999.

“ Želimo da pomognemo, ali jedini način je da ovoj zemlji kažemo istinu - Srbija je Kosovo izgubila 1999. godine, kada smo počeli sami sebe da lažemo", rekao je šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović, novinarima u parlamentu.

Samo je budućnost važna i mi o budućnosti moramo da se staramo. Srbija na Kosovu u ovim pregovorima može da izgubi jedino svoju budućnost, zbog nemoći i odsustva iskrenosti, zaključio je Jovanović.


URS ZA JEDINSTVEN STAV VLADE

"Jasno je da mi bez EU ne možemo, ali je isto tako jasno da ako nema nastavka pregovora, da ako nema dodatnih garancija za naše ljude koji žive na Kosovu i Metohiji ne možemo da govorimo o sistemskom rešenju", naglasio je portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković.

Zato treba voditi stalni dijalog Beograda i Prištine. Uostalom, cilj nam nije samo da Srbija nastavi evropski put, već i da zaštitimo svakog čoveka koji živi na KiM, rekao je Selaković.


ZASEDA PREDSEDNIŠTVO DS

U sedištu DS počela je sednica Predsedništva te stranke.

U Krunsku su nešto pre 14 sati, pored predsednika DS Dragana Đilasa, stigli i počasni predsednik DS Boris Tadić, potpredsednici Nataša Vučković i Dejan Nikolić, šef poslaničke grupe Borislav Stefanović, portparol Aleksandra Jerkov, funkcioneri Gordana Čomić, Jelena Trivan, Goran Ješić...

Na sednici će biti reči o aktuelnoj političkoj situaciji.


KIRBI: SAD ZA NASTAVAK DIJALOGA

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi rekao je da SAD podržavaju nastavak dijaloga Beograda i Prištine kako bi se pronašlo sprovodljivo rešenje prihvatljivo za obe strane i nije isključio mogućnost eventualnog aktivnijeg uključivanja Vašingtona u taj proces, u zavisnosti od zahteva Beograda i Prištine.

"Nadam se da će, ako ne danas, dijalog biti nastavljen i da ćemo što pre doći do konačnog dogovora, jer bi to, prema mom mišljenju, bilo bolje za celokupnu situaciju u Srbiji", rekao je Kirbi.

DRŽAVNI VRH KOD PATRIJARHA

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić došli su popodne na sastanak sa patrijarhom Irinejem.

Posle tog sastanka, u 17:00 časova će se održati vanredna sednica Vlade Srbije, čiji će početak biti otvoren za javnost.


ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA DS

Sednica Predsedništva Demokratske stranke, na kojoj je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji, završena je posle nešto više od dva sata, a očekuje se saopštenje.

ZAVRŠEN SASTANAK U PATRIJARŠIJI

Sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i partijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja završen je oko 16.30 časova u zgradi Patrijaršije.

Sastanku, koji je počeo oko 15 časova, prisustvovao je i premijer Ivica Dačić, ali je oko 16 časova napustio zgradu Patrijaršije zbog ranije najavljenog razgovora sa potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom pravde Duškom Markovićem.


PROTESTI ISPRED VLADE I PREDSEDNIŠTVA

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade Srbije pred vanrednu sednicu Vlade.

Ispred zgrade u Nemanjinoj ulici građani su podigli nekoliko šatora, sa ozvučenja puštaju pesme sa kosovskom tematikom i nose transparente na kojim piše: "Odbranimo Srbiju", "Barikada, ne kapitulacija" i "Kosovo je najskuplja srpska reč".

U isto vreme ispred zgrade predsednika Srbije okupilo se i nekoliko stotina pristalica Srpske radikalne stranke, koji su najavili da će se pridružiti građanima ispred Vlade.

Oko zgrade Predsedništva i Vlade raspoređene su jake snage Žandarnmerije i brigade policije u punoj opremi za razbijanje demonstarcija.

Saobraćaj je obustavljen od Slavije, Nemanjinom ka železničkoj stanici, dok je ulica Kneza Miloša prohodna.


DS: PREKINUTI FARSU I ZAUZETI JEDINSTVEN STAV O KIM

Demokratska stranka traži da se prekine farsa koja prati pregovarački proces i da državni vrh končano zauzme jedinstveni stav o Kosovu i Metohiji, saopštila je danas ta stranka posle sednice Predsedništva.

DS navodi da "mesecima upozorava da predsednik Republike Tomislav Nikolić ima jednu politiku prema KIM, a Vlada Srbije drugu,što je jedan od razloga zbog kojih smo u situaciji u kojoj se nalazimo danas".  "Zahtevamo da u narednih deset dana konačno svi počnu da se ponašaju odgovorno i da se spreči ponovna izloacija Srbije koja nam preti u slučaju propasti pregovora", navodi se u saopštenju.

IRINEJ BAČKI: CRKVA NE PRETENDUJE DA SE BAVI POLITIKOM

Portparol SPC vladika bački Irinej izjavio je danas, posle završetka sastanka s državnim vrhom, da crkva ne pretenduje da donosi odluke umesto izabranih predstavnika naroda i da se bavi politikom, ali da ima i neotuđivo pravo da iznese svoje stavove o najvažnijim nacionalnim pitanjima.

On je kao nedobronamerne i neprimerene odbacio sve insinuacije da crkva želi da se bavi politikom i dodao da je na sastanku prenet stav Sinoda SPC i patrijarha o, kako je rekao, ultimatumu Zapada, odnosno Brisela i Vašingtona.

"Nadamo se i verujemo i Bogu se molimo da će naš državni vrh imati i savesti i odogovrnosti i osećanja za potrebe opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je je Irinej bački.

On nije želeo da komentariše izjavu premijera Ivice Dačića i njegov odgovor na pismo Sinoda SPC i patrijarha, rekavši da nije ni upoznat sa njim, pa da s toga ne može da govori o stvarima koje ne zna.

KACIN: UTORAK NIJE "DAN D"

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da utorak nije "Dan D" za postizanje sporazuma Beograda i Prištine, ali da je ova nedelja od presudne važnosti za proces evropskih integracija Srbije.

"Smatram da je glavno pitanja kada, a ne da li će do dogovora o severu Kosova doći i u tom smislu s pravom je istaknuto da utorak 9. aprila nije 'dan D' kada sporazum mora biti potpisan", navedeno je u saopštenju.

VLADA SRBIJE ODBILA REŠENJE ZA KIM

Vlada Srbije jednoglasno je danas odlučila da zatraži hitan nastavak dijaloga sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije.

Premijer Ivica Dačić je rekao da Vlada Srbije ne može da prihvati principe koji su usmeno predočeni njenom pregovaračkom timu, jer oni ne garantuju punu bezbednost, opstanak i zaštitu ljudkih prava pripadnika srpskog naroda na KiM.

Sporazum zasnovan na ponuđenim principima, dodao je premijer, ne bi doveo do konačnog i održivog rešenja i preovladavanja sadašnjeg stanja na KiM.

Vlada je istovremeno potvrdila opredeljenost da se mirnim putem kroz dijalog dođe do trajnog rešenja koje će biti čvrst osnov za izgradnju trajnog mira.

"Dosadašnjim učešćem u dijalogu i spremnošću na kompromis Vlada Srbije je pokazala iskrenu rešenost da se postigne sveukupni dogovor", rekao je Dačić, koji je ministrima pročitao predložene zaključke.

Za "Zaključak o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini uz posredovanje EU" glasali su svi prisutni članovi vlade.

Sednici nije prisustvovala ministarska regionalnog razvoja Verica Kalanović zbog, kako je navedeno, bolesti.

Vlada je ovlastila premijera da o ovoj odluci obavesti predstavnike Evropske unije.


ZAVRŠENI PROTESTI DVERI I STUDENATA

Predstavnici Dveri i studenata razišli su se nakon što su čuli da je vlada odbila da potpiše sporazum sa Prištinom.

Okupljeni ispred vlade su pozdravili njenu odluku i propratili je uzvicima "Kosovo je srce Srbije".

Nemanjina ulica ponovo je u celosti prohodna za saobraćaj, koji je bio u zastoju zbog protesta.

EŠTON: ŽALIM ZBOG ODLUKE SRPSKE VLADE

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton saopštila je da žali zbog odluke Vlade Srbije da ne prihvati elemente sporazuma sa Prištinom i pozvala vlasti u Beogradu da za dobro svog naroda učine poslednji napor i prihvate sporazum.

"Verujem da su elementi dogovora o severu Kosova još uvek na stolu", piše u saopštenju koje je Ešton dostavila medijima u kome se dodaje da je cilj dosadašnjih osam rundi dijaloga da obe strane postignu sporazum, a da nije na EU da ga nameće.

Ona nije direktno odgovorila na zahtev vlade Srbije da se dijalog sa Prištinom nastavi, ali je podsetila da su dosadašnje runde dijaloga, od kojih su neke trajale više od trinaest sati, do početka vođene u jasno zadatom vremenskom okviru, imajući u vidu želju Evropskog saveta da Srbija i Kosovo do leta ostvare napredak.

Ešton je rekla i da se "nada da će u danima koji predstoje voditi diskusiju unutar EU u znak podrške pravim koracima Srbije i Kosova ka evropskoj budućnosti."

Ona je u saopštenju odala priznanje premijerima Srbije i Kosova na dodadašnjim naporima i izrazila uverenje da predstoji svetla budućnost kako za Srbiju tako i za Kosovo i da narod, pogotovo na severu Kosova, zaslužuje bolji život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (334)

Spanulis

08.04.2013. 09:05

Zaista nevrovatno kakvo samoponizavanje!! Da im je baronica Keti rekla da odrze sednicu u kupacim gacama,oni bi na to pristali...Cemu zurba gospodo iz SNS-a????? Valjda je preca drzava Srbija,od odgovora baronici i nacistickoj EU...Da li shvatate da ovim sto radite ne ponizavate samo sebe nego i drzavu Srbiju i celokupni srpski narod!!!

hassan noumk

08.04.2013. 12:01

@Spanulis - pregovore treba "prekinutiI"Poceti iznova ,podUN:EU cim preti treba da nam bude jasno oni zure.mi jos nismo nista izgubili,ako sada prihvatimo ,Kosovo ode zauvek onda se stvara Velika Albanija  tada nama nastaju jos tezi problemi.sto se tice investicije europske nemoj da se puno tome radujemo.i to to ce biti tudje,jos gore u nasoj drzavi.Kad napravis svoje bice tvoje:krediti su opasniI!!!!

iz glave

08.04.2013. 09:25

NE EU, bitku nećemo dobiti, jer se vodi po pravilima koje nameće protivnik, tj EU, NATO i OVK

Čedomir Činić

08.04.2013. 09:37

Novi rezim godinam ceka na to! Spremni smo dobrim i odmerenim savetima, da zapocnemo demokratizaciju Srbije, podrzavamo izvrsnu vlast i politicare, na postizanju standara srazmerno sa razvojom Srbije, i ovog dela EU.

Voja

08.04.2013. 09:39

Ugledajte se na Srpske tenisere pa lepo vidite kako se Amerikanci pobedjuju svak im cast oni su jedini koji brane srbiju .

Dali Los Angeles

08.04.2013. 09:47

Samo se nadam da su Vuciceve izjave kako se ne napusta politika prikljucenja EU fora upravo za zvanicnike te monstruozne ekonomsko-robovlasnicke tvorevine.Dovoljna vam je valjda podrska Rusije, a tu je i Kina. Bili smo 600 godina pod Turcima, mozemo vala sacekati i nekoliko godina pa da se stvari okrenu u nasu korist.Srbija nece propasti bez EU, bas kao ni ostatak sveta koji nije njen clan.

Миљојко

08.04.2013. 09:52

Мене сaмо зaнимa ко је тaј ко ће одредити минимум нaционaлних интересa? Могу и дa погaђaм, aли нећу, уместо тогa ћу сaмо дa упитaм дa ли овa земљa имa Устaв и зaконе, или зaкони вaже сaмо у оном делу кaдa требa поделити фотеље, плaте и привилегије које уз њих иду (нaрaвно све по зaкону).

Република Српска

08.04.2013. 10:09

Sumnjao sam u vas od samog početka i bio sam u pravu....vi ste željno samo vlast...ne razlikujete se od Jovanovića,Draškovića,Tadića i ostalih zapadnih pijuna...Prevrtljivi ste....

Stevo

08.04.2013. 10:09

Smuci mi se posmatrajuci ovog Vucica i celi "drzavni vrh".Ocigledno je da je EU ne vazna Srbija. Vaznije je priznanje lazne drzave i sa time rahabilitacija sopstvene NATO agresije 1999. Godine. Prodati su Milosevic, Mladic, Karadzic i svi generali Srpske vojske. Sta se dobilo za to? A sta ce se dobiti za KiM? Datum? Da se sam ne predstavlja kao predsednik ili potpresednik pomislio bih da je Vucic trgovacki putnik koji prodaje usisivace po Srbiji.

D. Morrissey

08.04.2013. 10:15

Sto se Srbiji nudilo u Rambujeu 1999 godine to se i sada nudi u Briselu i da je Zapad hteo resenje nebi Srbiju bombardovao i izvrsio masakr nad narodom. Ta mafija nemenja njihovu politiku ko god bio na vlasti to se moze videti u Iraku i Afganistanu nema vise ni Sadama ni Talibana a bombe padaju i dalje i ubijaju decu. To sto prica Vucic i Nikolic to su price za malu decu, da ce upornoscu nesto postici u Briselu. I Caucesku je odlikovan od engleske kraljice, nekoliko dana kasnije je bio streljan.

zoks

08.04.2013. 10:53

@D. Morrissey - D.Morr@ Pa okupatorima nije ni cilj da se ratovi u pomenutim zemljama zavrse nego da se odrzavaju sto je moguce duze,jer amerikanosi uzimaju kredite od bankara uz ogromne kamate koje placaju poreski obveznici u Americi!Ali koga naravno briga za poreske obveznike,a ni politikante nije briga jer ne ginu njihova deca nego tamo neki vojnici!

IvanGrozni

08.04.2013. 10:22

A šta je to minimum nacionalnih interesa? I kod definiše taj minimum? A šta ako neće da nastave pregovore već stoji ponuda uzmi ili ostavi? Sve ovo liči na kukanje "dajte bar nešto da izađemo pred narod". I to nešto koje nije daleko od ništa, biće progalšeno za veliki uspeh.

dule62

08.04.2013. 12:18

@IvanGrozni - Ivane.Svaka drustvena nauka definise nacionalni i savki drugi interes.To dali oni hoce ili nece da nastave pregovore nije sustina.Ako pregovore nastave nacionalni i svaki drugi interes nemozemo ostvariti.Zato sto:Osnsovno pravo svakog coveka je pravo na rad i da od toga pristojno zivi.Da ta prava ostvaruje u suverenoj drzavi.Da mu se garantuje pravo na licnu svoinu.itd itd.Da bi to ostvarili da li nam treba EU.Treba nam stav.Ali politicari iz biblioteke i ona stvar iz apoteke nevrede.

Миљојко

08.04.2013. 12:49

@IvanGrozni - Имaју ли и они Срби нa северу КиМ прaво нa рaд, прaво дa пристојно живе, прaво нa личну својину? Имaју ли прaво дa тa прaвa оствaрују у суверној држaви Србији aко досaд?

Čedomir Činić

08.04.2013. 10:22

Porucite crnogorcu, da njegova sudbina je u njegovim rukama. Ostacu fer i pravedan do kraja, da iskoriti ovu mogucnost, dok ima imunitet, i vrati sve sta je prisvojeno, oduzeo! a bice mu sudjeno za sve sta ne vrati.

dule

08.04.2013. 10:25

Nasa vlast nema strategiju oporavka zemlje.Oni su se jos od 2000 te oslonili na to sta EU planira za nas,a EU planira za Srbiju bankrot i parcanjenasih teritorija.Da smo se okrenuli u citav svijet da bi postigli napredak uzemlji tada bi nas i EU a i SAD vise cijenili i uvidjeli da ne zavisimo samo odnjihove milosti.Da nemamo nikakve vizije vidi se u kolikoj panci trazimo dalje pregovore.Mi privredno nikad nismo smjeli ici jednim kolosijekomali to je proizvod vazalstva.

dule62

08.04.2013. 12:01

@dule - dule.Apsolutno se slazem da ova vlast nema vizju odnosno ima je ali je pogresna.Oni znaju sta nesmeju a neznaju sta smeju i mogu.Svako drustvo se razvija prema nekoj drustvenoj ideologilji.Oni su usvoili Veberov metod razvoja drustva gde je on "dokazao" da su najuspesniji u razvoju drustva Protestanti,Katolici Pravoslavci i nakraju Muslimani.Nista drugo tu nije bitno.Cist Makijavelizam.Svaki problem pa i ekomomski gledaju kao nacionalni a neznaju da resenjem klasnog resavaju i nacinaln

Naissus

08.04.2013. 10:26

Ova vlada kao i prethodna zeli da vodi politiku po proncipu ij...n i posten i da sedi du... na dve stolice, a to se ne moze. Mora da se presece i krene novim putem pa kako bude.

dule 62

08.04.2013. 10:36

Naravno da treba nastaviti pregovore,Ali ne prihvatati ultimatume.Sta gubimo a sta dobijamo?Datum.Mozda vize.Fondove EU.Investicije sa zapada.To mozda gubimo.Datum.Netreba nam.Vize,to nije dobro, ali vecina gradjana Srbije nema za autobus od Beograda do Nisa a o narodu i Srbiji se valjda radi.Fondovi EU i investicije sa zapada nisu neophodni.Dalje zaduzivanje vodi u duznicko ropstvo i zavisnu privredu.Da li je za ovo vrdno bilo sta dati?Dobijamo da nas vise postuju.To sto oni nude nama netreba.

Zbunjena

08.04.2013. 11:51

@dule 62 - A sa kim nastaviti pregovore? Za pregovore treba i druga strana a meni se cini da oni nece vise da pregovaraju. Tako smo i posle Rambujea hteli da pregovaramo i dalje a dobismo osiromaseni uranijum da i naredne generacije umiru polako. Na kraju te 1999. i kapitulirasmo a nas dragi predsednik proglasi ,,,velicanstvenu pobedu". Bojim se da ce i ovo biti jos jedna u nizu ,,velicanstvenih pobeda".

Krle

08.04.2013. 10:40

ne razumem kako je uopste moglo biti dileme na ovu ponudu. Da nije bilo Nikolica, bojim se da bi neki iz vlade to bez problema potpisali. Ne samo da se bojim, nego su otvoreno dali takve izjave, poput Grubjesicke, Dinkica a i Dacic i Vucic su bili jako neodlucni

Ha2o

08.04.2013. 10:45

Znaci li ovo da ce od sada biti povuci potegni i cekati da se vidi ko ce duze da izdrzi?? Nesrpljivo cekam posle podne, pa da cujem odluku nasih genijalaca.Veliki pozdrav.

karate

08.04.2013. 11:08

@Ha2o - Kakva god da bude odluka mi smo na ledjima. Tako je uvek bilo i neznam zasto bi se promenilo. Ali nema veze ,nama sankcije i naopaka politika nisu neponata . Mi samo pricamo o Srbiji a sta kaze Kosovo ? Sta kaze USA? Sta kaze NATO ? Sta kaze Evropa ? Ma nema veze sta oni kazu nama je bitno sta kaze Dodik , popovi i Cosic. Nekako pa mi je sve to jako poznato iz 90-tih.

XY.

08.04.2013. 10:48

Ne mozete nametnuti nastavak dijaloga a da ostanete suvi,voz prolazi ne ceka!Sfe mora da se odvija po planu i rasporedu.

dzems bond

08.04.2013. 14:49

@XY. - Ma ovi su se ukrcali na pogresan voz koji juri u ambis...!

Alfa

08.04.2013. 10:50

1.Stornirati sve dosadašnje dogovore DSa sa Prištinom .2. Prekinuti pregovore o ulasku Srbije u EU,jer je očigledno da ne žele Srbiju u Evropi.3.Raditi na poboljšanju standarda naroda u Srbiji.EUa je brod koji tone i ne treba se kešati na njega!

srecanin

08.04.2013. 10:57

Nalazimo se usred bure,svi nas udaraju sa svih strana.A drzava nije camcic koji moze naglo da promeni kurs bez posledica po one koji su u njemu nego brod koji svoj pravac mora da menja polako i lagano.....

bojana

08.04.2013. 10:58

sta treba da napisem da bi bilo koji medij objavio moj komentar koji je veoma slican svim ostalim koji su protiv evrope u ovom trenutku? sramota je da kad se pomene negativno prvi potpredsednik vlade komentar zataji od strane moderatora.

sone

08.04.2013. 10:58

Znaci, standardan visedecenijski srpski odgovor koji ne odgovara direktno na postavljeno pitanje vec shodno razgovoru gluvih na pitanje da li je danas Ponedeljak odgovor je tipa, mozda ce biti kise....

nele011

08.04.2013. 10:59

...a zasto MINIMUM... pa valjda ono sto pripada ljudima...sveli ste onaj narod dole na MINIMUM....a pristajete na EU Maximum....ipak ste Vi mali politicari koji su docekali svoje vreme...jadan ovaj narod sa vama...a jos jadniji JA koji vam dade glas .... me pas....

Владимир Ђилас

08.04.2013. 11:09

Али госп. Вучићу ПРОПАШЋЕМО и сами сте рекли!Шта сад ово значи, да ли ви госп. Вучићу желите да ми пропаднемо!??

zoks

08.04.2013. 11:14

Ja stvarno ne znam sta je jos potrebno da eurupska unija uradi da bi ovi shvatili da za eurupsku uniju ne postoje nacionalni interesi Srbije!Izgleda po svoj prilici da su ipak podelili ceo Svet na 4 zone,Americku,Evropsku,Africku i Azijsku uniju!

twilight

08.04.2013. 11:21

Значи нећемо прихватити ништа што је понижавајуће али смо спремни прихватити све оно што ће уважити бар минимум националних интереса! Дигли смо већ бијелу заставу.

kum

08.04.2013. 11:28

Smatram da sve ovo sto se sad nagadja , ukoliko se ostvari je trenutno najbolje resenje a svima onima kojima se to nesvidja i koji bi hteli sto pre u evropu slobodno mogu da idu i neka tamo i ostanu jer pravi srbi ostace uvek verni svojoj zamlji a ostali paraziti nam i nisu potrebni -dosta su ziveli na tudjem tanjiru , u evropi ih cekaju spremni kazani puni evropskog gulasa samo jos da navale da jedu i pokupe evre koji su vec za njih rezervisani, pozdrav svim patriotama.

Saša

08.04.2013. 11:30

Zapadne institucije insistiraju na priznanju Kosova, ne bi li Madlen Olbrajt i društvo preuzeli kosovske resurse sa čistim papirima. Ovo se i ne krije, već u zapadnim medijima čitamo o njihovim "biznis" planovima...

Pjotr Cibukov

08.04.2013. 11:36

Ovome bas zinulo da pregovara. Tacno zna da nece biti nikada nista ponudjeno sto uvazava minimalne (zasto minimalne?!) nacionalne interese (kog naroda?) ali on bi da pregovara, pregovara, pregovra... Sreca Srbije je to sto ce sledeci izbori (hoce li?) okoncati ovu njegovu maniju (ili je bar premestiti u privatnu sferu).

SD

08.04.2013. 11:40

Moja baba je bolje umotava sarmu nego sto vucic umotava njegove argumente.Ovo je vredjanje intelegencije Srpskog naroda.Vlast je slatka pa dok traje traje,sto duze to bolje.Nastavite li ovako ne da necete na sledecim izborima preci cenzus vec necete ni ucestvovati na njima.Koliko mogu da razumem ovde vise niko ne prica o Kosovu kao delu Srbije vec o nekoj autonomiji za Srbe u drzavi Kosovo.Sram vas bilo, zivite u nadi da vas nece proglasiti izdajnicima.Ovako sami sebi dajete epitet izdajnika.

Istok

08.04.2013. 11:46

Reklo bi se totalno zaludjivanje naroda. Izjave celnika su iz casa u cas sve konfuznije. receno je da je osma runda poslednja, sada cujemo da nije? Idemo na pregovore ali bez potpisivanja papira? Nista im vise ne verujem. Mislim da su stvari zavrsene prosle nedelje, ovo sada je pakovanje u lepsu ambalazu da bi narod bolje progutao.

Deki

08.04.2013. 11:50

Mislim da će se ovi zlotvori u EU grohotom nasmejati na inicijativu Vlade Srbije i da će, nakon što su se uverili da nismo u stanju da se dogovorimo i kažemo jasno šta želimo, preuzeti stvar u svoje ruke i završiti posao sa šipcima. Politika sedenja na dve stolice ili politika nit smrdi nit miriše, može da prođe kod Srba, ali dalje od toga nikako.

kole

08.04.2013. 11:56

Treba podrzati ovakav stav vucica jer ne treba potpisati vec pripremljenu odluku o kosovu,treba nastavitu razgovore i pokusati da se nadje resenje koje ce najmanje stetiti Srbiji i njenim gradjanima.teska je situacija i treba pruziti podrsku.

Simic Dragan

08.04.2013. 11:58

Sta sada znaci ovo ponasanje samo se pitam ko ima pravo da glasa u moje ime samo se pitam kako ko zna da je po meni drzavni interes teritorija koja nepripada Srbiji na kojoj zive 2 miliona siptara i saka jada pravoslavaca 12000 u becu ima 300000 hiljada srba dajte da trazimo i bec !!!!!!!!!!!!!!! samo hrabro u propast

Boba

08.04.2013. 12:18

@Simic Dragan - Ajde ti lepo u Bec kad Srbin nisi jer ce i u tvom komsiluku jednog dana vecina ako se takvi kao ti pitaju pa sto bi se mucio i cekao jer po tebi vecini pripada drzava.Pitaj samo Kaliforniju u kojoj zivi vise Meksikanaca nego Amerikanaca ili Emirate koliko Pakistanaca i Indusa zivi kod njih - vise nego Arapa. Pa da li im daju drzavu u drzavi?

zoks

08.04.2013. 12:24

@Simic Dragan - Ne sluzi se lazima,nema siptara na Kosmetu 2 miliona!Ko te to debelo slagao?Zasto ne pristaju da se popis napravi?Naravno da nece,jer bi se videlo da su dodjosi iz Albanije i da su prijavljeni na najmanje dve adrese,a i dala im je maticna drzava i albansko drzavljanstvo!Nisu Srbi otisli u Bec zato sto su patili za demokratijom,ljudskim pravima i iz politickih razloga,nego zbog novca,a Siptari su naseljavali Kosmet da bi dobili ovo sto danas traze da im se da, a na sta primoravaju Srbiju!

Vojin

08.04.2013. 12:36

@Simic Dragan - Ako si ti Dragan Simic,ja sam Saban Murtezi!!! Kako te nije sramota tako da pricas i po tvojoj naopakoj logici i Turci u Nemackoj treba da imaju drzavu jer ih tamo ima na milione

D.R.V.

08.04.2013. 12:10

Dokle cemo lagati sami sebe?Kakvi su ti pregovori kada posrednik ocito drzi stranu(siptarsku),i zasto u pregovore se uplice nekakvi datum i sl.Ako ne potpisete ne dobijate datum,kaze E.U,ja bi dodao ako potpisete svi ce te u pakao.

Sasa

08.04.2013. 12:20

Bravo, napokon neka pametna odluka! Imate podrsku Srba sa Kosmeta. Samo se plasim da ovo nije uvertira da za mesec dana prihvatite neke mrvice, poput komandira policijske stanice i predstavite to medijski kao veliki uspeh i pobedu nase politike

Dusan pravi

08.04.2013. 12:23

To sto Vucic danas velica Djindjica ne znaci ni da je danas u pravu, ni da bi Djindjic danas radio ono sto on radi. Znaci samo da je posle deset godina shvatio da je onda bio u krivu. Ako vlada ne ume ili ne zeli da vrati pregovore u UN treba da da priliku nekome ko to ume i zeli, pa makar to bila strucna tehnicka vlada. Ovako su sve vreme na ivici krsenja Ustava i pitanje je trenutka kada ce ga prekrsiti..Nadam se da ce Novosti jednom objaviti komentar koji nije nesuvislo velicanje Vucica.

Srki

08.04.2013. 13:30

@Dusan pravi - da je Djindjic vodio drzavu, davno bi beogradski pasaluk bio u uniji.

Dusan pravi

08.04.2013. 14:46

@Dusan pravi - To ne znamo. Ono sto znamo je da je bio ineligentan, obrazovan, pametan i patriota.

ZIKA

08.04.2013. 12:25

nelazite vise sram vas bilo pregovora nema vise kraj.Da ste voleli srbiju nebiste potpisali kapitulaciju 99god.Avi ste pomagaci u tome(toma vucic dacic) sada ste veliki dusebriznici.Sramota breeeee

zoks

08.04.2013. 13:20

@ZIKA - ziko,lupas gore od otvorenog prozora!Nesrecnice,pa da je Srbija kapitulirala `99,ne bi sada trazili od nas da potpisemo upravo tu kapitulaciju,i sa tim eventualnim nasim potpisom bi ozakonili inace nezakonsko bombardovanje Srbije!Eeee,Ziko,Ziko!

Čedomir Činić

08.04.2013. 12:26

Vise puta objasnjavao sam da, imao sam prilike da susretnem mnoge pedesetogodisnjake koji fizicki izgledaju zreli, i nesmes nikom da sudis bez da primenjujes koncepte privatizacije da bi utvrdio da li je osoba i intelektualno

dule62

08.04.2013. 12:33

Svi se slazemo da podrsku treba pruziti.Ali za sta?Niko iz vrha vlasti ne govori o ekonomiji ako izuzmemo samo price o kreditima EU fondovima i konstantnom zaduzivanju.Ispada da mi nase nista nemamo a i to sto imamo nevredi nista.Nas osnovni problem je pre svega ekonomski.Otuda sva nasa nemoc u medjunarodnoj politici.Zavisna privreda duzni i privreda i gradjani,pa misle da bas sve moramo.Ko da nas takve prihvati kao ravnopravne sagovornike,pogotovu ako sami tako nastupamo.

Vojin

08.04.2013. 12:33

Minimum nacionalnih interesa je da je Kosmet deo Srbije i tu je kraj price!!! Davati nasoj braci Srbima na Kosmetu neke mrvice i biti zadovoljan time je VELIZDAJA Zemlje!!! Jos najcrnje da garant toga sporazuma budu terorista Taci i nacisiti iz EU je strasno!!!

Čedomir Činić

08.04.2013. 12:47

Hitno mora da zapocnemo sa planiranjem nacionalnog plana. Cilj novog rezima na osnovu kvalifikacija, je da Srbija postigne status finasijske institucije.

Kraljevic Marko s volom

08.04.2013. 12:52

Ako traze takvu politiku! Vezacemo ih za vola pa neka se natezu.

dejan

08.04.2013. 13:00

U Srbiji postoji 8 miliona stanovnika, dok na Kosmetu, kako neko rece, 12000 pravoslavaca, vredi li zrtvovati sve u Srbiji zarad neceg sto je davno vec izgubljeno. Bio sam na Kosmetu u vreme sukoba, i ne govorim ovo iz ugla nekog ko tamo nije ni nogom krocio, i razmisljam o svojo deci i o deci drugih u Srbiji. O njihovom skolovanju, zaposljavanju, o njihovom zivotu u Srbiji. Eto toliko.

Srki

08.04.2013. 13:28

@dejan - ko ti garantuje da ce biti bolje ako prodas kosovske Srbe? Mislis li samo o svojoj buducnosti? Oni nemaju pravo na nju?

Veso

08.04.2013. 13:49

@dejan - Šta će da traže posle Kosova i Metohije? A ako si bio na Kosovu onda znaš da je nebuloza da na Kosovu ima samo 12 000 "pravoslavaca". A i da je tako Nemci u Drugom svetskom ratu zaobiđoše demarkacionom linijom Mitrovicu iako tamo nije bio nijedan nemac, ne dadoše je Italijanima. Neko kod nas je ukrao deci budućnost, to manje ima veze sa Kosovom a puno više sa našim ili vašim radom u proteklom periodu.

Bajo

08.04.2013. 14:31

@dejan - Dejane ti onda ne razumijes kako funkcionise politika velikih sila.

Vesna

08.04.2013. 13:27

@CecaO - Ceco ne moze da se sedi na dve stolice jer onda g.... nastrada!! Ako,ne potpisujemo onda nema nikakvog nastavka pregovora,nego se problem Kosova i Metohije vraca UN i onda se trazi pomoc Kine,Rusije,Indije,Brazila,Argentine i drugih prijateljskih zemalja koje nisu priznali takozvanu i teroristicku drzavu Kosovo!!! Sve drugo je mlacenje prazne sleme i odlaganje kapitulacije!!!

tutinac

08.04.2013. 13:08

Eh da bi da se vise izlecimo od te zarazne bolesti zvane - EU,pa da pocnemo malo da zivimo dostojanstveno.

zoks

08.04.2013. 13:11

Prisecajuci se kako smo se mi Srbi,ne svi,cast izuzecima,poneli prema nasim Srbima,napomenuti cu samo noviju istoriju,Cica Drazu,Milosevica,Karadzica,Mladica,Seselja,uopste me ne bi cudilo da pustimo niz vodu i svakog sledeceg!Ovo sto Vucic kaze "da ce posle nekog vremena doci ove iste "patriote" koje kazu da ne treba da se potpise pod njegov prozor da se zale kako im je lose",je prava istina i karakteristika vecine pripadnika naseg naroda,nazalost!Nisam ja za potpisivanje!Ne u EU!............

zoks

08.04.2013. 13:14

..............nego se postavlja pitanje koliko je nas narod,vecina,spremna na pozrtvovanje?Zato smatram da treba svako da rascisti sa samim sobom!Ja jesam dovoljno star da mogu da zivim bez svih ovih ovozemaljskih "blagodeti",ali nisam siguran iz napred navedenog da je vecina naseg naroda na to spremna!Hocu da kazem da ako smo izabrali tezu vaarijantu onda treba biti principijelan,a upravo iz napred navedenih razloga ne vidim da nam je vecina naroda principijelna i jedinstvena,a da to traje!....

Dusan pravi

08.04.2013. 14:06

@zoks - O cemu ti pricas? Evo ljudi se smrzavaju treci dan pod satorima. Posto njih najcesce stavljaju pod navodnike i zovu ih patrijote, Vucic je valjda mislio na njih? Nema alternative burazeru! Do koske ste sve oglodali. Sad cete da date Kosovo, pa kad bankrotirate Juznu Srbiju, pa kad vas ponovo pritegnu Sandzak... Nema vis. Pruzi se prema guberu. Za hranu ce biti jer selo jos niste uspeli potpuno da unistite, a ostalo ili da se pravi u Srbiji ili nema! Tako je u celom svetu pa mora i u Srbiji!

zoks

08.04.2013. 14:21

@zoks - Dusane,mnogo dobro ja znam o cemu pricam i samo argumente iznosim!A takvih ljudi,pravih patriota,je mali broj i to upravo na pod tim satorima! A da smo pustili niz vodu ove koje sam nabrojao su argumenti koje ne mozes pobiti!

Ruben Lonuestro

08.04.2013. 17:17

@zoks - @ujkan pravi;sanjaj i motaj filmove ; ali da se oni ostvare sanse su manje vise ravne nuli.

zoks

08.04.2013. 13:17

......evo vidimo da i Kuba i pored desetogodisnjih sankcija i to upravo od "demokuratske" amerike i njihovih slugu zivi i opstaje,istina dosta tesko,ali je narod,vecina,odlucio bicu i gladan ali me necete zaj....... !I uz to kubanski narod je narod sa skoro najvecim prosekom godina zivota na svetu!

skoric

08.04.2013. 13:19

Nastaviti pregovore!!?? Dokle,do kada?? Pred put onomad u Berlin sa tragicnim izrazom lica rece- tesko cu objasniti mom narodu ako ne dobijem datum za pregovore za ulazak bla bla.Evo proslo toliko vreme pa opet nastaviti pregovore. Sta je ovo? Farma ili Veliki brat? Ili Oboje. Mislim da je jos gore. Zaboga!!

Milan M.

08.04.2013. 13:29

Ponizenja i ucjene od Brisela nije nista iznenadjujuce i vecina je znala za to.Medjuti veca su ponizenja nastup i retorika nasih predstavnika koji se utrkuju iz dana u dan davajuci kontradiktorne izjave.Od Srpske pokrajine KIM i garantovana rezolucijom UN Vucic se sad ogranicio na nekakve minimume.Da je tu nesto umuljano i bolesno govori sama cinjenica,da na svaki pritisak i ucjenu nasa strana kontrira da se moraju nastaviti sto brze pregovori.Sta mislte do kada vam vazi garancija?

Pjotr Cibukov

08.04.2013. 14:57

@Croata - Pametnije bi ti bilo da vidis sta ces sa cirilicom u Vukovaru nego da brines tudju brigu. I razmisli malo o tome koje ce nacionalnosti uskoro biti svi konobari, bastovani, pedikiri, manikiri, taksisti, sobarice, nosaci, cistaci cipela, ljubavnici tople brace, frizeri, setaci pudlica, klovnovi i drugi zabavljaci, a koje vlasnici i gosti hotela duz dallmatinske obale.

Idler

08.04.2013. 13:44

Jedno prijateljsko pitanje - kad ste već donijeli odluku kog onda zavlačite? Probajmo jednostavnije - o čemu raspravljate i pregovarate ako ste odlučni u odbijanju ucjenjivačkog prijedloga?

sreto

08.04.2013. 13:51

"Dedzer: Nisam cuo NE u Beogradu" kraj citata. Cuces gospodine, cuces, malo strpljenja nije na odmet.

poker

08.04.2013. 13:57

E bas mi je stalo do misljenja A. Karadjordjevica, jer znam kada bi zaratili, isti bi brze bolje pobegao iz Srbije.

Joooj

08.04.2013. 14:08

Svaka cast...e sad ste uplasili Pristinu...eto bas se sada trese.Bas briga Pristinu da li vi prihvatate ili ne ...ona je svoje ostvarila vec odavno(Jovanovic je to ukapirao)....vi sad ..nastavite dalje da pricate,protestujete...i tako jos nekoliko vekova.

mitch

08.04.2013. 14:29

@Joooj - A posle nekoliko vekova opet naše!!! I mi treba da se pozdravljamo kao Jevreji, kada su bili rasuti po svetu, bez svoje zemlje! Vidimo se sledeće godine u Prištini!

ALEX

08.04.2013. 14:45

@Joooj - Joooj jadan li si i ti i Čeda Jovanović kad muftija treba da vas uči patriotizmu.

Kale

08.04.2013. 14:09

Ne potpisujemo,ali nastavljamo pregovore....Znaci ko nije ziveo na Kosovu i Metohiji ne zna kako boli kad gleda sve ove godine sta se dogadja i ne moze svoje ognjiste da obidje....Ne damo Kosovo i Metohiju!!! Alo bre pa kao bice nam bolje u EU...da kako da ne...

PONOS

08.04.2013. 14:12

Mnogo sramnih i anti-srpskih komentara na veoma ozbiljnu temu opstankaKIM a ako ga damo sta ce traziti I sutra jos.....nasa dvorista i kuce I poslecelu Srbiju..U EU se za neke od ovih komentara ide u zatvor kao anti- drzavnu propagandu i narusavanja ustavnosti i ugleda drzave , ovakav nacin kritike vlade se takodje kaznjava kao i saradnici podsticaja com...Srbija  se spasava slogom i jedinstvom i zdravim razumom moja braco..

Božo

08.04.2013. 14:19

Slušam sinoć Vučića pa mi se sve čini da traži nekakav alibi. Kao da hoć da kaže "Ja bi podpisao ovošto nam nude ali kad narod tako neće onda nemogu ali nemojte da dolazite pred vladu ako ostanete bez posla jer ste vi to tako hteli " Cela vlada samonešto kuka ali nemoramo baš tako javno da neprijatelju pokazujemo slabosti iako je to istina.Čim više kukulečemo oni će nas sve viśe gnjaviti.

Radiša

08.04.2013. 14:19

Bože, Bože naš, hvala Ti, slava Ti, da si nas dao upamet! Crni papa iz Vatikana je Grand commander svim katolicima sveta i predsedava Suverennom Malteškom vojonm redu, koji upravlja sa NATO (Čitaj:Katolički zemaljski pakao). Bogu hvala da smo i mi postali saborni i da se okupljamo oko Pravosveštenog Patrijarha Irineja. Ako ne budemo saborni katolici će nas uništiti!

Pjotr Cibukov

08.04.2013. 14:42

@Radiša - Nemoj tako, Radisa. Nece nas oni unistiti (a njihovo je pravo da probaju) vec nase  vladike injihov sef koji ne stoluje u Peckoj patrijarsiji ali zato rado seta u njihovim litijama (na primer u Becu u Stadthale)

Čedomir Činić

08.04.2013. 14:21

To ce biti cast predstaviti i Srpskoj javnosti clanove novog drzavnog vrha .

DUSAN

08.04.2013. 14:23

Dobili ste blagosloav Vasintona i Brisela prilikom formiranja vlade prosle godine.Sada mora da uradite to sto ste im obecali,tj da predate kosovo Taciju.Sta da Vam radim zapalo je to Vama koji ste devedesetih branili kosovo oruzijem. Ali za ovo ce te odgovarati.Takav vam je sudbina

zoks

08.04.2013. 14:31

Pricajte sta god hocete,90% ovih nazovi patriota bi sutra okrenulo glavu od Vucica i od bilo koga,cim bi im postalo malo teze u zivotu!Prisetimo se koliko Srba smo izdali zarad nakaznog bratstva i jedinstva!

Čedomir Činić

08.04.2013. 14:47

Iskreno receno mene nece biti sram da stojim ponosno ispred izvrsne vlasti i politicara i kazem sta je rezim uradio za naciju i region, a ne da saljem naciji preko izvrsne vlasti, politicara i savetnika, koje kakva izvinjenja za licne neuspehe.

Dragan

08.04.2013. 14:54

Jednokratna pomoc Vlade Srbije se isplacuje onim penzionerima cija je penzija manja od 15.000 dinara i koji su bili u sistemu isplate na dan 27.08.2012. godine. Novoprispelim od tada penzionerima ispod cenzusa pravo je uskraceno !Ko odgovara za ovu skandaloznu odluku Vlade Vucicu , hitno ucinite nesto protiv ove diskriminacije ugrozenih ljudi ?Samo kad je korist onda sve moze u suprotnom zataskava se !Kosovo-dobili ste mandat naroda resavajte !U suprotnom moju podrsku nemate vise - ostavke !

X

08.04.2013. 15:05

Apolitican sam, ali Ceda Jovanovic je lepo objasnio srz situacije. No, sudeci po komentarima na ovu vest, ne pomaze objasnjenje. Vecina vas je okrenuta proslosti,kosovskim mitovima, srednjem veku...Narod koji se stalno okrece nazad, nikad nece poceti da razmislja racionalno i okrene se buducnosti.

pera

08.04.2013. 15:13

umirace narod u tisini cutke. smejemo se smrti u lice na najbedniji nacin pasivno.tarabić „doći će dan kad će ljudi jedini preostali prestati da pričaju istinu jer neće vredeto po lule duvana“Srbijo mrtva

zoran

08.04.2013. 15:15

pustite B92 vreme 14 30 h VELIKI BRAT pesma kud god da krenem tebi se vracam ponovo i onda cvrkut ptice koji traje duze vreme zatim reklame.Bas me pogodilo doslo je vreme da covek u Srbiji nesme da peva pesmu sa rodoljubivim sadrzajem.Da imam para tuzio bih B92 zbog diskriminaciju vecinskog Srpskog naroda

EDON

08.04.2013. 15:29

Ja ne razumem zasto vi Srbi nas Albance smatrate uvjek kao neprijatelje bes obzira sta se desilo u proslosti necu da krivim nikog ali mi Albanci smo spremni sve zaboravit i oprostit to je razlika medzu nama i vama.Jovanovic ima pravo ali mogu vam reci da Srbima u Kosovu nikad lose nece biti bolje ce zivjet nego vi u Srbiju.Mi nismo jedna nacija koja ce gazit jednu manjinu nego ce mo im pruzit sve uslove za bolju buducnost.

Pravda

08.04.2013. 15:44

@EDON - Zar i nakon sto ste pubijali hiljade i hiljade Srba i protjerali stotine hiljada - zar jos ti takve bljuvotine i lazi mogu preko usta preci! Nevjerovatno! Prosto sokirajuce kakva drskost!

MN

08.04.2013. 15:51

@EDON - Slazem se sa vasim misljenjem, ali nije problem ziveti na svojoj vec na tudjoj zemlji. Mi smo vas albance pustili da se sirite po Kosovu i Metohiji, pomagali i sakom i kapom i sada ste vi to uzeli (oteli zasto da nekazem) i niste rekli ni prosto ''Hvala''. Izazvacete rat u kome verovatno nece biti pobednika, mnoge majke ce biti u crnini, a KIM ce biti zemlja uzasa. Posle ce biti ono, ajde da se pomirimo i da se ovo nikada neponovi. Isti scenario kao u B & H. Bolje je ipak uciniti neki ustupak!

Krasnici buregdzija

08.04.2013. 15:57

@EDON - Ne lupaj. Vidim, u Albaniji Srbi nemaju cak ni pravo ni da se zovu kako hoce, moraju uzeti sve albansko ili u suprotnom idu u zatvor, a ostala prava nema smisla ni pominjati. A mi vama Srbi damo sva ziva prava iako to ne zasluzujete.

atlas2100

08.04.2013. 15:59

@EDON - Ja ne razumem zasto vi Albanci nas Srbe smatrate neprijateljima? Bez obzira sta se desilo u proslosti, necu da krivim nikog ali mi Srbi smo spremni sve da Vam zaboravimo i oprostimo, tu je razlika izmedju Vas i nas. Jovanovici nije u pravu ali mogu Vam reci da Albanci na Kosovu i Metohiji bolje ziveti nego Vi u Albaniji. Mi Srbi smo nacija koja ne gazi albansku manjinu vec cemo im pruziti bolju buducnost.

Tarabicevic

08.04.2013. 15:41

Zaista sta jos treba da se desi da gradanima Srbije bude jasno da 80-90% problema prouzrokuju nesposobni politikanti koji onda to predstavljaju kao resenje i spas? Ovo ni malouman ne bi progutao ! Isti izvrsioci prljavih poslova?

srbin

08.04.2013. 15:42

sve ovo oko pregovora je jedna velika farsa. ni eu ( cast izuzecima ) ni usa nikad nece promeniti svoj stav priznanja i gurace ga sve dok nasa strana u pregovorima pravi kompromise i popusta. konacan cilj je priznanje kosova od strane srbije. tacijev tim ima instrukcije da ne pravi nikakve ustupke, i da polako zvecka oruzjem. a doci ce i dan kada ce ga upotrebiti da pripoji i severni deo tzv. drzavi kosovo. radi trajnog "mira" na balkana desice se jos jedno krvoprolice.

Radovan

08.04.2013. 16:44

@srbin - Eh Srbine, USA menja stavove cesce nego ja carape, samo ako od toga imaju interesa.

srbin

08.04.2013. 15:49

od pregovora se sigurno nece dobiti nista, nasa delegacija samo kupuje vreme da se to krvoprolice odlozi. jer kako objasniti svom narodu, svojim precim i svojim potomcima da nisu mogli ili hteli nista da urade za svoje sunarodnike na kosovu. nazalost ( daj boze da nisam u pravu ), ti ljudi su otpisani. nova "oluja" ce napraviti cisto etnicko kosovo. pitanje je sta bi bilo da i mi pocnemo da zveckamo oruzjem. nemamo neku jaku vojsku ali za oruzane snage kosova je sasvim dovoljna.

srbin

08.04.2013. 15:56

u slucaju propadanja pregovora, a to ce doci kad tad, a u slucaju napada na sever kosova, nazalost, treba je i upotrebiti. nije ni usa bas raspolozena da ratuje. eu pogotovu. i to za koga? za kosovo, koje ce ako postane nezavisno veoma brzo postati neprijatelj i eu i usa. samo gurati da se pregovori prebace u un, i podici stepen gotovosti armije. drugog resenja nema.

Tke

08.04.2013. 16:10

Meni jedino jos nije jasno zasto jos nije bio proveden referendum da se uspostavi da li uopste iko hoce da Srbija udje u EU

Ђока

08.04.2013. 17:20

@Tke - ...зато што им је сада свима јасно да већина људи у Србији не жели у ЕУ. Доста је било лажи и превара од једних и других! ..Лепо рече ономад Др. Арчибалд, Чујте Срби, Чувајте се Себе!

Radovan

08.04.2013. 17:45

@Tke - Polako sa EU i referendumom, jos smo mi vrlo daleko od toga, a narod ce u svakom slucaju da odluci o tome.

Radovan

08.04.2013. 16:11

I malom detetu je jasno da se to ne moze potpisati i da ce pregovori da se nastave, samo je pitanje kako i s kim ubuduce pregovarati. Tesko je poverovati da EU i USA u ovom trenutku razmislja o resavanju problema silom, a Taci ne moze nista bez njih. Srbija i kada bi prihvatila "ultimatum" zapada, taj plan nebi bio provodljiv na terenu i verovatno bi u Srbiji izazvao vise problema nego prekid procesa za pristup EU. Srbi na Kosovu moraju da se osecaju svoji na svome da bi se bilo sta prihvatilo.

B.V.

08.04.2013. 16:18

Hvala čestitom i preosvećenom duhovniku, efendiji Jusufspahiću. Vaše iskrene reči su me duboko dojmile i učinile vaš lik svetlim u mojim očima. Sada znam, čestiti efendija, da su svi Božji ljudi na istoj strani. Mi, vernici Avrahamovih tradicija, stojimo danas nasuprot neopaganima, koji su istinski bezbožnici i pravi rušitelji Kosovskih svetinja. Bog vas blagoslovio i podario vam zdravlja i sreće!

Sunce013

08.04.2013. 16:26

Aleksandar Vucic jos jednom je dokazao da zasluzuje poverenje naroda ukazano na predhodnim izborima i da je neko kome je na prvom mestu da deluje u interesu naroda. Upravo zbog toga smatram da nam je on trenutno najbolja opcija pregovaraca u Briselu i da ce izabrati najbolje resenje po sve nas. Srecno!

podanik

08.04.2013. 16:26

godpodo draga, Kosovo je predato jos 1999.g. a ne sada, ako smo ga ikada i imali, jer od 1389-1918 bilo tursko, onda pod vojnom upravom do 1945 a onda autonomna oblast, albanska. to su fakti!

Miki -Zg

08.04.2013. 18:18

@podanik - Vaša razmišljanja su podanička -robovska .Turci su bili pred Bečom ,pa Austrija nije Turska.Borba za KIM .se vodi stoljećima ,a 1999.su je oteli sa zločinima od matice države,a sada Srbija svojim potpisom treba to blagosloviti.!

Pravda

08.04.2013. 16:47

A za sve koji se plase da Srbija bez EU nema plan razvoja i da ce propasti, pogledajte npr. na sajtu DSS - Kostunica je knjigu napisao o tome kako Srbiju podici iz krize, u novinama Politici - srpski strucnjaci za iz raznih oblasti privrede pisu o tome na koji nacin razviti privredu, industriju, sve moguce...Ako slusamo i cijenimo vlastite strucnjake, a garantujem da ce i oni iz dijaspore pomoci....umjesto da dozvolimo da nas ove neznalice politicari plase - Srbija ce se potpuno oporaviti.

SALE

08.04.2013. 16:50

E, ako nas crkva ne spasi nece niko! Kod koga su isli, kod patrijarha koji ide kod Karica na slavu? Samo da mi je znati gde su pare koje su date SPC u zadnjih 20 godina iz inostranstava? Vidim u cemu se voze, mercedesima, audi A8, A4, A3. Što nisu sa svojim narodom dole i mole se. Da li su dali donaciju za Tijanino srce? Onom čoveku preoraše zemlju gde je zasadio pšenicu. Crkvo, crkvo...

Srki

08.04.2013. 16:55

Dakle hoce da pripreme javnost na ostatke ostataka kao resenjei zele da im u tome pomogne i patrijarh, ali s obzirom da on nije neskolovan covek tu podrsku nece dobiti

Čedomir Činić

08.04.2013. 16:58

Pod hitno mora da napravimo obuhvatnu saradnju drzavama u regionu i EU, na ocuvanju spoljnih granica i kontrolu, razmenu informacija, izmedju ostalog nestalih lica, trgovinom ljudi, narkotikom i drugim opojnim medikamenata, i lica koja se traze od strane interpola.

Ruben Lonuestro

08.04.2013. 17:08

Prva ilustracija gore, odmah ispod naslova je fantasticna ilustracija srpske propasti: Politicka elita Srbije (od koje je jedan dobar deo duboko korumpiran od strane zapada) se dovozi na sastanak o opstanku drzave i naroda u luksuznom Mercedesu - simbolu industrijske i ekonomske moci zemlje koja im vec vek i pol radi o glavi ; besprekidno i uporno.

ja

08.04.2013. 17:13

Ma sve mi se nesto cini, da cemo da nastradamo, pristali, ne pristali. Naterace nas da priznamo Kosovo, kao uslov za ulazak u EU, a onda nas tamo nece ni primiti. Zivi bili, pa videli.

Mankju

08.04.2013. 17:22

Svakako da se ne treba odreci teritorije Kosova i celokupnog stanovnistva koje na tim prostorima zivi, ali bez ekonomski jake i stabilne Srbije ni tom stanovnistvu nema pomoci. Aleksandru Vucicu je to savrseno jasno.

banenastasic

08.04.2013. 17:24

Sta predstavlja ovaj nazovi princ,koji nezna ni govoriti srpski.Koliko znam Srbija je republika ,nije monarhija i prema tome nema princa.Ovaj samozvani princ jednostavno zivi na grbaci naroda i zato neka prestane deliti lekcije.

Asgard

08.04.2013. 18:22

@banenastasic - Kako to mislis da Princ zivi na grbaci naroda? Nikakve njegove potrebe se ne podmiruju iz drzavnog budzeta, tako da nam on nije na grbaci! Ali, su nam na grbaci: Tadic, Dacic, Dinkic, Nikolic, Vucic, Djilas, Ceda Jovanovic....i da ne nabrajam! Tvoja i moja grbaca su opterecene doticnom neodgovornom i nezasitom gospodom tzv. politicarima! A, Princ nasu grbacu ne opterecuje niti jednim gramom svojih zivotnih potreba!

xxx

08.04.2013. 18:33

@banenastasic - A ti NE ZNAS ni da pises ("nezna" zajedno) niti DA GOVORIS (upotreba infinitiva "govoriti"). Taj covek je srcem (a bogami i novcanikom) vise srbin nego ti.

БГД - 011

08.04.2013. 17:29

Питање за преосвећеног др Иринеја бечког: ако се политика свуда у свету итекако бави верницима (а самим и тим и Црквом), зашто се и Црква не би бавила политичким питањима?!?

Radovan

08.04.2013. 19:03

@БГД - 011 - Jednostavno zato sto to nije posao crkve. Mesanje crkve u politiku bi nas vratilo u srednji vek koji je i okoncan time sto je ustanvljena granica izmedju duhovne i svetovne vlasti.

EDON

08.04.2013. 18:03

@Srbin bas si hrabar pa ti si pravi junak interneta samo lupaj i pisi dalje gluposti vise nece nikada biti rata. @ Pravda sve sto si pisao je istina ali na suprutnu stranu. Vlada Srbije treba potpisat ovaj sporazum dogovora Beograd-Pristina koji vodi Srbiju direktno u EU to sto znaci bolju buducnost za Srbiju.Ako se to ne desi onda vidim Srbiju putem prema Grckoj.Probuditese dok nije kasno.Kosovo ide prema Evropi to je nas put i buducnost za Kosovsku omladinu i sledece generacije.

Asgard

08.04.2013. 18:17

@EDON - Ako neko ovde lupa gluposti onda si to ti! Potpisivanje sporazuma ne vodi Srbiju direktno u eu, ne vodi je cak ni indirektno! A, tek tvoj drugi put prema Grckoj kojim vidis da Srbija ide je jos veca nebuloza! Da li si informisan da je Grcka u eu! Ne moze jedan put voditi u eu a drugi prema Grckoj, kada je Grcka vec u eu, znaci put prema GRckoj takodje vodi u eu! A, Kosovo bez potpisa Srbije ne ide nigde! Kosovo bez potpisa Srbije nije drzava! To sto ju je poneko priznao je ne cini drzavom!

Radovan

08.04.2013. 18:26

@EDON - Hteli mi ili ne u EU, oni nas nece primiti dok ne budemo imali cvrste, jasne i odrzive stavove, a to nam svakako treba zbog nas a ne zbog EU. Srbi se nisu nikada voleli neke spoljne autoritete. Mi treba da saradjujemo sa svima pa tako i sa EU, ako zele. Ponekad mi se cini da se ovde ne radi o tome dali smo mi dobri za EU, vec o tome dali EU odgovara jednom prosecnom srpskom gradjaninu. Ja licno ne bih voleo da pripadam nekoj uniji koja svako malo zakljuci da nekome treba bacati bombe na glavu.

SD

08.04.2013. 18:05

Dosta brate Vucicu o nekom potpisivanju svaki potpis je poraz, pa zar covek mora da vam crta?Dosta vise recite da ili ne i znamo na cemu smo a i vi isto.

srbin

08.04.2013. 18:16

@SD - Svako pregovaranje sa albanskim teroristima je poraz. Treba prerkinuti sve pregovore sa teroristima i sve do sada postignute dogovore staviti van snage.

Radovan

08.04.2013. 18:07

Pa to je bio samo usmeni predlog Estonove, ja ne znam oko cega su oni toliko zasedali. Meni izgleda besmisleno raspravljati o nekom usmenom predlogu za koji niko ne zna kako ce izgledati na papiru, a verujem da je i Estonova bila svesna da je taj predlog smesan pa nije ni ponudila nikakav papir da se zena ne blamira.

Stefan Perovic

08.04.2013. 18:08

Strava mi kad Cheda Jovanovic kaze da je Kosovo izgubljeno 1999 godine,a u rezoluciji 1244 jasno stoji da je to teritorija Srbije.Strava mi isto od DS/a koji se kao zalaze sada u opoziciji za Kosovo,a glavni su krivci sto su doveli ilegalno Eulex i iz UN prebacili pregovore u Brisel.Ovi sadasnji su napravili jos goru stvar,postavljanjem granice na Jarinju....Ova revolucija koja je pocela 6 aprila ce zbrisati sve sto ne valja u Srbiji.Idemo do pobede!

€ Mešetar

08.04.2013. 18:16

Da bi rezim sacuvao KIM, bice primora da trazi od EU i IMF hitnu pomoc u novcu, ali nece dobiti.

Dobro jutro Srbijo

08.04.2013. 19:31

@€ Mešetar - me setar@ o ko rezimu ti pricas ,albanskom ili postoji rezim kod nas,kojije li te neko rekete,ucenjuje,maltretira,otima ti imovinu,sloboda misljenja iizjasnjavanja sve sad imas a sad provociras.Da li si tako slao komentare i pisao prije par godin,.ili ne izadje ili te prozovu ,lako te naci i izbace te s posla, ili si okrivnjen za nista par meseci pa te puste i dr..Sta ti sad hvalia ti ..Mozda gresim ,od kojih si mozda i ti imas mnogo kao...

Srki

08.04.2013. 18:21

Ko je pazljivo citao Novosti, vec moze znati i nastavak. Dacic i Vucic su naznacili da ce Srbi dobiti policijsku stanicu unutar drzave Kosovo i reci ce da je to najvise sto su mogli postici. Sve sto se do sada desavalo je drama za narod kao paravan za konacnu odluku koja je vec dogovorena.

SLK

08.04.2013. 19:25

@Srki - Srki@ jako mi je zao sto si MILION PROCENATA U PRAVU. Sad mozemo na ulice i da vicemo " beeee ili njaaaa".

sreto

08.04.2013. 18:25

G. Kacin i Gdja. Kocijancic, ocekuju ga s "nestrpljenjem". Posaljite im ga sto pre (mislim na odgovor) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Јован

08.04.2013. 18:27

Коначно једна добра вест. Била је то једина могућа државотворна одлука од стране нашег руководства. Све остало би била издаја.

Miro Markovic

08.04.2013. 18:30

Ultimatum upucen Srbiji 1914. bio je od odbijen. Slican ultimatum iz 1941. je bio odbijen. Ultimatum iz 1999. je bio odbijen. Ultimatum iz 2013. mora biti odbijen. Hvala srpskoj Vladi na svesti! Vlada mora da narod slusa, ako ne zeli da joj bude uska gusa.

Vojislav

08.04.2013. 18:44

Molio bih ove koji su razapeli nekoliko satora u jednoj beogradskoj ulici da ih sklone i da ako vec imaju viska energije odu lepo na to isto Kosovo koje im je u srcu sa bezbedne beogradske udaljenosti, a da moj grad ostave na miru.

kiza

08.04.2013. 19:08

@Vojislav - Tvoj grad, fenseru, ne bi ni postojao bez tog Kosova. Kako vama, praznoglavim kvazi-snobovima, uvek lako prodaju lažni mondijalizam, i kako se vi na to hvatate kao somovi na udicu.

MatijaBG LDP

08.04.2013. 19:09

@Vojislav - Zasto oni razapinju satore po Beogradu,zar ta hrabrost ne treba da se pokaze na Kosovu...zasto nisu krenuli dole?:)Uvek su hrabri u rusenju Beograda!

Dobro jutro Srbijo

08.04.2013. 19:17

@Vojislav - Vo jislave@ pa sto ih sam ne sklonis,inace ostace tu da kampuju jos neki dan,ati znas studente i ekipu,nocne zurke,pijanke,,,A kad oni odu ja cu doci da te pozdrvim i da ti kazem da cu ti prezidati ulicutako ces biti miren,matori,,Da ti i ovo kazem ta mladost na ulici ce ti garantovati slobodu, zato su tu da se mrznu na ulici da pokazu patriotizami da mozes da racunas na njih ......

Branko

08.04.2013. 19:29

@Vojislav - Sve svoje Vojislave ogradi bodljikavom žicom. Na naš Beograd ne polažeš nikakvo pravo. Ja nisam u BG ali je ništa manje moj nego bilo kojeg beograđanina. Seti se šta se desi kada ovi bez pedigrea stignu na bagerima u BG?

patriota

08.04.2013. 19:38

@Vojislav - Da znas da si u pravu. Ako im ne odgovara za pregovarackim stolim, mogu slobodno na to Kosovo iz srca, ali ne iz Beograda

Vlada

08.04.2013. 19:41

@Vojislav - Koja si ti izdajica to je neverovatno. Pitam li se ima li negde jos u nekom narodu ovakvih ljudi kao kod nas. Tako nam i treba...

dan osman

08.04.2013. 20:17

@Vojislav - a šta tebi konkretno smeta.. pojasni malo. Stav ovih ljudi je ujedno i stav većinske Srbije, zato.. sedi i ćuti u tvom malom stančiću i gledaj farmu. : ))

Zato svi hoce i da se odvoje od BG

08.04.2013. 20:55

@Vojislav - Pa zbog odluka ljudi iz tvog grada ispasta cela Srbija,sve pare iz cele Srbije se slivaju samo u Beograd i jedino se tu ulazu milijarde evra u luksuzne mostove, obilaznice, prodavnica za siromasne, jedino pare iz Beograda ostaju gradu, prosek plata je u vasem gradu tri puta veci nego u ostatku Srbije jer vam to politicari tutkaju, kad su bili ratovi najvise su ratovali oni Srbi iz unutrasnjosti dok ste vi udobno glumili urbane face i na kraju tim veteranima nisu isplacene ratne dnevnice. Sramota

Nobody

08.04.2013. 21:15

@Vojislav - @Vojo,Matija,Gevara: Energija koju ulažete da prosipate zlobu i antagonizujete čitaoce- na kraju svih krajeva vratiće se vama samima.I ovde ću stati.Niste mi više smešni, niste mi niti žalosni, uvežbavam se da vase(ukoliko niste jedna te ista osoba,nije prvi put) komentare uopšte i ne primećujem..Želim vam sreću u vašim životima kavi god da su,kao i vašim najbližima koji žive sa vama takvima.

Igrale se delije

08.04.2013. 19:03

Nismo pristali na ultimatume, razgovori da se nastave! Podrška državnom vrhu!

Dobro jutro Srbijo

08.04.2013. 19:07

Narode ,shvatite jednom da se vazne oduke za nas postanak ne donosi i popisuje kako vi mislite.Vlada sa velikom odgovornosti i ozbiljnoscu ce doneti konacnu odluku a i vec je tu,i mislim da je 100% ispravna.Mogi imajurazlicita misljenja i ideje STA uraditi ovog trenutka??Ne moze se svima ugoditi,neki na ideosko-politickij osnovi, drugi provociraju,mnogi iz privatnih problema iskazuju nezadovoljstvo.,kriza , iz egoizam..pisu cudne komentareTesko je svakom ugoditi kad se nema a pritisak od mnog

MatijaBG LDP

08.04.2013. 19:08

Mi i dalje nemamo pojma,sta je danas odbijeno....pa,nigde nije objavljeno to sto je ponudjeno,jer Dacic nam je rekao da je odbijen "usmeni predlog"EU...plasim sesamo da je ovo kraj pregovora i da od sutra nastupa Taci sa svojim snagama koje bi mogle zauzeti Sever jer Srbija nesme i nema snage da ih brani,a KFOR ce biti uz kosovske snage...nadam se ipak da ce se odrzati deveta i zadnja runda pregovora uz dogovor!

Kadu

08.04.2013. 20:58

@MatijaBG LDP - Nemoj da se plašiš, Srbija će odbraniti Kosmet i svoj ugrožen i okupiran narod. To budi siguran.

Branko

08.04.2013. 19:09

Danas nije vreme za proslavu bilo kakve pobede niti za obeležavanje dana tuge i poraza. Mogu samo da se nadam da je odluka državnog vrha Srbije u najboljem interesu Srba i građana Srbije. Nadam se da će i EU imati razumevanje zašto je u Srbiji sve tako kako danas jeste. Sama je delimično odgovorna za takvo stanje. Mislim da će kraj ove godine dati odgovore na političke događaje današnjeg dana.

D. Morrissey

08.04.2013. 19:09

Samo jedno pitanje imam za Predsedika i Ministra Odbrane sta se desiti ako Taci sprovede vojnu akciju na severu KiM po receptu koji mu je Zapad dao za Srbe iz Hrvatske tokom 1995 godine. Dali ce te da preduzmete nesto ili po obicaju da se zalite Un-u. Akcija za sever se vec odavno sprema samo se ceka pogodan trenutak, recice da morali smo tako jel Beograd se vec danas u Londonu proglasio za krivcem sto su pregovori propali.

Toplicanin

08.04.2013. 19:11

Sta ce Srbiji EU koja se polako raspada koja ima svojih problema, grcka,kipar,spanija,slovenija itd....Hrvatska je zadnja clanija koja ulazi u EU.Srbiji treba saradnja sa svima Rusija Kina EU.Zato netrebamo potpisati bilo sta,posto posle Kosova dlazi drugi uslov.

Kajzer Soze

08.04.2013. 19:11

Sta bre ovaj Ceda prica,kad se ratovalo i ginulo za Kosovo srpski junaci su padali,a on sta radio isao u Silerevoju znamo svi zasta.Sedi bre imas keca i bolje ti je da se povlacis iz politike jer ti stranka puca,a i verni te napustaju.

4C

08.04.2013. 19:13

Ништа није сигурно док нам државу воде црвени! Крени десно Србијо, то ти је једини пут, стави интересе свог народа на прво место, мани се утопије јер су нам утопије животе загорчале... СВЕСНО ДЕСНО!

Dara

08.04.2013. 19:22

HVALA VLADI da nije poklekla pred satanskim Briselom!II Svajcarska je izvan EU ... i bas joj je LEPO!

željko

08.04.2013. 19:30

Srbija nikada ne treba da odustane od članstva u EU, i nije toliko ni bitno što nismo sada dobili datum za početak pregora sa EU, ali je bitno da i dalje idemo ka tom cilju, a to je članstvo u EU, ali naravno ne prihvatanjem ovakvog predloga za rešenje kosovskog problema. Treba tragati za novim boljim rešenjem, i od pregovaranja ne odustati nikada, jer samo tako ovaj problem može da se reši.

Jesen stiže dunjo moja

08.04.2013. 19:31

Hrabro su se držali na tzv razgovorima u Briselu. Sada eje potvrđeno to jedinstvo.

Roach

08.04.2013. 19:31

Baš me živo zanima ko bi potpisao nešto što nema na papiru ili kao preldog.

Jesen stiže dunjo moja

08.04.2013. 19:34

Dosta je Srbija popuštala u svojim zahtevima. Na redu je EU

Roach

08.04.2013. 19:35

Sviđa mi se što su mnogi podržal ovakav stav vlade Srbije. Srbiji uvek ima kukolja u žitu pa tako i po ovom pitanju. Sva sreća te su u debeloj manjini.

DRAGOLJUB

08.04.2013. 19:35

Koliko pametnih glava i mudrih komentara... Eh... Zato nam i ovako ide... 1 radi, 20 njih mudruje, gleda i komentariše. Eh, da smo bogata zemlja, pa da vas čovek sedne u jedan DC-10 i sve povede u Brisel pa da im Vi kažete šta mislite, kako treba! Leba ima da budemo gladni, seme da nam se zatre, roda da nemamo ali Kosovo nećemo dati. Mnogo smo pametni! A da smo tavki složni kad treba da se radi, da ne kasnimo na posao i svoje obaveze da obavljamo kako treba.

Stevica

08.04.2013. 19:36

Oni koji kritikuju iz duboke opozicije i bez ikakve odgovornosti su imali mnogo sansi da urade nesto ali ocigledno da nisu imali hrabrosti. Sad bolje pruzite podrsku i pomoc ili cutite.

patriota

08.04.2013. 19:36

Podrzavak odluku Vlade. Mislim da je to jedino resenje u ovom momentu. Besmisleno je prihvatati nesto, sto cak nije ni u pisanoj formi dato na razmatranje. I potrebne su garancije za srpsku celjad na Kosovu, kao sto Vucic rece.

Jesen stiže dunjo moja

08.04.2013. 19:36

IZ svega ovoga zaključujem da ćemo nastaviti razgovore i da nam se smeši dobijanje datuma.

MilaMarkova

08.04.2013. 19:36

Kako god aktulena garnitura odluci, imace moju podrsku jer nakon generacija politicara bez hrabrosti (sa izuzetkom Zorana) konacno imamo coveka, pa i Vladu koja se ponasa pragmaticno i odgovorno prema drzavi i narodu.

Miodrag Kuzmanovic

08.04.2013. 19:37

Ovde imamo dve skole razmisljanja, srce i razum. Srce kaze Kosovo, razum kaze EU. Od ove vlasti se ocekuje da razresi problem koji je generisan skoro citav vek. Priznacete to nije ni malo jednostavno. Imaju moju podrsku.

Jasan

08.04.2013. 19:37

Pretpostavljam da ce odgovor biti da ne prihvatamo ponudjeno ali da zelimo da nastavimo da razgovaramo, kako je i receno nakon sastanka u SNS-u. Dobro je sto je Vucic bio na pregovorima jer bi ovako Dacic i Grubjesic prihvatili sporazum. Sad niko ne moze da optuzuje Vucica i Nikolica ...

Curica

08.04.2013. 19:38

Bravo za odluku. Lepo rece Vedrana Ruden pre neki dan, ulazak Hrvatske u EU je kao da je neka drzava usla u SFRJ 1989.

vlajko

08.04.2013. 19:39

U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju političke karijere, a da je Vučić relativno mlad političar, i zato neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

denami

08.04.2013. 19:40

Vlada, kao i SNS i Vucic odbili su da potpisu sporazum u kome se ne garantuje bezbednost Srba. Gde ste sada neverne tome? Pricali ste kako je Vucic najveci izdajnik srpskog naroda, kao ce prodati Kosovo, kako ce izdati srpski narod. Gde su sada demokrate i Borko Stefanovic koji je potpisao i doveo EULEX, pa sada ne mozemo pregovore da vratimo pod okriljem UN? Gde su radikali, a Dveri se rasturile i otisle na kaficu koju im je platio Djilas? Sada idemo u nove pregovore i bolju buducnost Srbije.

pera

08.04.2013. 19:40

Svi redom su nesto hteli da smuvaju ovi nasi iz drzavnog vrha i oni iz Brisela pa kada su videli da je po beogradskim ulicama poceo da se narod okuplja u sve vecem broju i mladi i stariji e onda su kao doneli neku odluku.U ovakvoj super delikatnoj situaciji nase zemlje a radi se o opstati ili nestati ovakve odluke samo moze NAROD da odluci , kolektivno samo narod na celu sa nasom SPC .Nasa crkva tacno u svemu zna istoriju srba, nas mentalitet i pravdu Boziju i istinu .Crkva se mora PITATI .

Roach

08.04.2013. 19:40

U svakom slučaju očekujem pozitivne reakcije iz Brisela i nastavak razgovora ali u sasvim drugačijem tonu i svetlu.

Optimista Ni

08.04.2013. 19:41

Podrzavam odluku Vlade Srbije za ovakav potez, dosta je bilo ispunjavanja tudjih uslova a da se nista ne dobije natrag

Roach

08.04.2013. 19:42

Ovaj čeda se baš totalno pogubio u vremenu i prostoru . Nije čudo što mu je stranka u rangu statističke greške.

pop

08.04.2013. 19:42

Sila boga nemoli pa neće ni nas.Navikli su da rade onako kako njima odgovara i to ti je.Na nama je ili da plivamo ili da potonemo ili pak da tražimo grugo more u koje ćemo lepše i bolje plutati.Po svemu sudeći treća varijanta je najprihvatljivija,okrenimo se istoku i BRIKS-u i gradimo našu dražavu ko što rade drugi kao na primer Švajcarska koja iako je u središu evrope nije u uniji pa šta joj hvali.Učinimo to kako bi nam deca bila zahvalna.

Jesen stiže dunjo moja

08.04.2013. 19:43

Slažem se sa ocenom gospodina Drecuna. Moraju se voditi ozbiljni razgovori i bespotrebnog ucenjivanja Srbije. Nadam se pozitivnim reakcijama Amerike i Brisla i pre svega više realnosti sa njihove strane.

vlajko

08.04.2013. 19:49

Ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima. Treba raditi na tome da Srbija što pre dobije datum i što pre postane članica EU. Međutim, meni se čini da je EU htela da reši jedan viševekovni problem za 2-3 meseca, i da problem Kosova reši na brzinu. Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga ne treba žaliti što sada nećemo dobiti taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena.

pera

08.04.2013. 19:50

Jedna ozbiljna zemlja sa ozbiljnim vlastima sebi nece dozvoliti necovecansko ili neljudsko ponasanje da vodi pregovore narocito kada je rec o drzavotvornim pitanjima sa jednim Tacijem vrlo negativne proslosti . Gde je tu ugled zemlje Srbije ,srpskog naroda i onih koji je vode - politicara ?!

Jovana

08.04.2013. 19:50

Razapeli satore i sami namecu neke svoje odgovore u usta drzavnom vrhu, a znaju da nece ovi pristati da daju Kosovo, ali eto pogodan trenutak da dobiju mrvicu medijske paznje.

denami

08.04.2013. 19:54

Juce su se svi ponadali da cemo priznati Kosovo, ali nije bilo tako. Zli jezici zele to, kako bi se nasitili pogotovo Vucicu i Nikolicu. Ali taj film nece se gledati. Nema predaje. Idemo do kraja u nove pregovore. Pregovore prebaciti pod okriljem UN.

Зорана

08.04.2013. 19:57

Одлука није била лака али смо поносни на наше руководство.

Meda

08.04.2013. 19:59

Pa naravno da ce podrska nasoj vladi doci sa svih strana jer ovo sto se nama nudilo za potpis nije zadovoljavalo minimum bilo kojih uslova koje bi bilo koja strana u pregovorima prihvatila.

mr Iva

08.04.2013. 20:01

Ovo je svakako dobra vest i jasna poruka da vlada Srbije ne radi nista sto je protiv interesa naseg naroda.

Meda

08.04.2013. 20:01

Ako budemo zauzeli svi zajednicki stav po pitanju postizanja kompromisnog resenja oko KiM onda bi nas stav imao daleko jaci odjek u svetu,jedno je sigurno mi na ucene necemo pristati bez obzira od koga dolazile.Ali smo zato za jedno pravilno resenje u kome ce se ipak postovati i nasi zahtevi,koji kako svi priznaju su samo minimum onoga sto neko moze i da trazi u ovakvoj situaciji.

Meda

08.04.2013. 20:04

Jeste situacija teska ali smo i mi svi svesni da ako sada pokleknemo na ovakvim uslovima onda ce nam svaki sledeci uslov biti samo gori i jos tezi.Svi smo za postizanje kompromisnog resenja oko KiM ali se mora uzeti u obzir i nas stav oko nekih minimalnih uslova.

Mici

08.04.2013. 20:10

Ultimatumi datiraju od 1914god, sto znaci da ne odustaju. Moj deda solunac je mnogo pricao, stalno smo u zacaranom krugu. Svi znamo u kom veku su se zidali manastiri na Kosovu i Metohiji, znamo da nisu ni albanci ziveli. To je srce Srbije bilo nekad, jako je tesko slusati i gledati kako nas zapad unistava, dokle nepravde..,

Strahinja

08.04.2013. 20:15

Putuj Evropo, i nemoj vise cekati na nas...Nebeski narod, nebeske odluke!

nenad

08.04.2013. 20:17

Doneo si odluku koju je srpski narod prizeljkivao,evropa je toliko puta pogazila svoju rec,da od njih ne mozemo nista dobro da ocekujemo.

ana

08.04.2013. 20:20

Ako nije ispunjen nijedan od naših zahteva, opravdano je da se ništa ne potpisuje i da nema dogovora.

AHIL

08.04.2013. 20:22

Iz ove kože se ne može, odluka je doneta, pa šta nam bog da, živeli smo bez Evropske unije do sada zivecemo i od sada, bitno je da ne mogu da nas potcenjuju i ucenjuju.

Rus

08.04.2013. 20:23

Tako je, ne pristajte na ucene, branite interse Srba na Kosovu. Budite uz Vučića i sledite njegov primer ako mislite da jednom krenemo napred...

Radovan III

08.04.2013. 20:24

Potpisivanjem sporazuma ne dobijamo nista osim mozda datuma da pocetak pregovora koji nam opet ne garantuje ulazak u EU.A kad gospoda iz EU vide da mi nemamo cvrst stav i da mogu da nas ucenjuju kako hoce a mi na sve pristajemo mogu da nam postave uslove koje nikad ne mozemo da prihvatimo da bi postali clanica EU.

ZEVS

08.04.2013. 20:28

Treba izvuci maksimum iz ovih pregovora i omoguciti normalan zivot naseg naroda na Kosovu, a Srbija svakako nikad nece priznati nezavisnost Kosova i nece ici na svoju stetu. Ovo je dokaz svim skepticima koji su mislili da ce drzvani vrh izdati zemlju zarad ucene EU, ali to ne zanci da da cemo od EU odustati.

pop

08.04.2013. 20:29

Ne vidim svrhu pregovora ako smo mi strana koja treba da da sve a ništa ne dobije.Onda to nisu pregovori nego totalna predaja.

pp

08.04.2013. 20:30

Smatram da ne treba ni milimetar više popustiti od onoga što je ponuđeno sa naše strane.

momo

08.04.2013. 20:30

Rad,razvoj,prizvodnja,use i u svoje kljuse i ostavimo problematiku za neka bolja vremena jer uvek je bilo i biće jutro je pametnije od večeri.

PIKSI

08.04.2013. 20:31

Verujem da je gopođa Ešton shvatila da se sa Srbijom ne može neozbiljno razgovarti i da neće pristati na ucene pa se shodno tome očekije konkretna ponuda koja vodi ka rešenju dijaloga.

аналитичар овдашњих збивања

08.04.2013. 20:32

Треба ли да се сви ми поубијамо зато што смо разжалостили Ештонову.Њу и ЕУ брине друга брига,њих брине посета наше делегације Москви за пар дана,у том грму лежи зец.Али шта се може своју шансу су прокоцкали.

pp

08.04.2013. 20:35

Ovo je baš dobar pokazatelj koliko nas evropa želi u svoje redove i šta je cilj pregovora.

nata

08.04.2013. 20:36

Plašim se da EU neće ovde stati sa potrživanjima prema Srbiji jer od njih nama ništa dobro nije došlo samo je otišlo.

Vladanstar

08.04.2013. 20:36

Jedinstvenim stavom dokazujemo da ne mogu da se igraju sa nama i da nas ucenjuju.Gospodja Dežer je razocarana??Pa sta je ocekivala da pristanemo,da,da,kako da ne.

Brat Djura

08.04.2013. 20:39

Tako se vodi drzavotvorna politika,jedinstvom i odlucno u najteyim trenutcima.Bravo za stav i odgovor.A oni neka se pitaju i neka oni odluce dokle ce da nas ponizavaju.

pop

08.04.2013. 20:41

Teško je raditi taj posao i bez pritiska a kamoli pod takvim udarima.ipak neko u ovim teškim momentima mora se izvojiti iz mase i poneti breme na svoja pleća nadam se da ste to Vi G.Vučiću.Podrška iskrena u poslu koji trenutno obavljate za srbiju nadam se dobrim rezultatima.

Garbijela Popov

08.04.2013. 20:41

Svako ima pravo da gleda na situaciju sa Kosovom kako želi , samo mislim da je mnogo bolje da se pokaže malo agresivnosti i dostojanstva i na tome sam baš zahvalna našoj vladi jer je tako na neki način rečeno da se ne može baš želja Srbije da reši pitanje Srba na Kosovu ponižavati.

pera

08.04.2013. 20:42

Uvek smo nešto očekivali od drugih,mislim da je to pogrešno.Trebamo se okrenuti sami sebi,privredi,ljudima i opštom nacionalnom akcijom krenuti napred.

bora

08.04.2013. 20:43

U svakom slučaju jutro je pametnije od večeri,tako da smatram da naša deca će biti pametnija odnas i iznaći bolje rešenje za to.Verujem da će Vučić doneti pravu odluku u interesu srbije.

nata

08.04.2013. 20:44

Jeste vreme da se izađe iz prošlosti i krene prema budućnosti ali kako i po koju cenu veliko je pitanje sada!

Radovan

08.04.2013. 21:16

@pp - Realnost je da na Kosovu ima vise od 100.000 Srba koji ne zele da zive po Tacijevim zakonima i u tudjoj izmisljenoj drzavi, vec na svom Kosovu i u svojoj Srbiji. Verujem da ih ima jos toliko koji bi se vratili na Kosovo kada bi imali normalne uslove za zivot. To ti je realnost pp, i to zna i Taci i Estonova i mi!!

Fica Abarth

08.04.2013. 20:47

Konacno i da kaze nas drzvni vrh ono sto je bilo evidentno i jedino moguce.Moze Estonova da bude razocarana kojiko hoce ali kad bude Pristinska strana dala ustupke i mi cemo.

LIDIJA

08.04.2013. 20:47

Vlada je uradila baš onako kako je narod očekivao, smatram da razgovore treba nastaviti ali ne ucenama već kompromisima sa obe strane.

žaklina

08.04.2013. 20:48

Dosta smo bili robovi prošlosti,okrenimo se budućnosti,razvoju zemlje, privrede.Napravimo kamen temeljac budućim generacijama da nemoraju sreću i poso da traže preko grane,već da grade na čvrstim temeljima budućnost svoje dece...

pp

08.04.2013. 20:50

Srbija jeste dala svoj maxsimum ali njima nikada nije dovoljno uvek traže još.Na kraju niko neće dobiti ništa.

bodor

08.04.2013. 20:50

Ne traba trčati ni za kakvim rokovima i za datumima. Treba raditi na tome da Srbija što pre dobije datum i što pre postane članica EU. Međutim, meni se čini da je EU htela da reši jedan viševekovni problem na brzinu. Treba doći do pravednog i sprovodljivog rešenja, i zbog toga newtreba žaliti što sada nećemo dobiti taj datum. Bolje je doći do održivog i pravednog rešenja uz još koji mesec pregovaranja, nego prelomiti preko kolena samo zarad datuma.

semba

08.04.2013. 20:51

Mislim da jedino Aleksandar Vučić ostavlja utisska staložene i karakterno snažne osobe koja može da vodi Srbiju napred u svim segmentima i ko će brinuti o interesima građana.

unknown

08.04.2013. 20:52

U ovom trenutku sporazum koji je nam se nudio apsulutno nije bio prihvatljiv, ali to ne znaci da ga nece biti uopste!! I Srbiji i Kosovu je potreban neki sporazum-dogovor, tako da verujem da ce doci do nekog sporazuma!

velja

08.04.2013. 20:54

Neznam kako će se sve završiti ali se nadam pozitivnom ishodu zbog ljudi koji žive dole a izbog dalje perspektive Srbije.

milosjankov

08.04.2013. 20:56

Vladajuca koalicija je bila jednoglasna protiv takvog potpisivanja i verujem im da je to bilo dobro za Srbiju u ovom trenutku! Pregovori se moraju zavrsiti, i Kosovu i Srbiji se zuri oko toga!! Generalno podrzavam odbijanje !!!

bodor

08.04.2013. 20:58

Po tzv. nezvaničnim izvorima iz EU, se vidi da će EU najverovatnije prihvatiti dodatne pregovore oko Kosova, i ja verujem da će predlog EU biti ovoga puta povoljniji za Srbiju.

markony

08.04.2013. 20:59

Gospodo iz vlade, morate biti jedinstveni u tome šta hoćete, a pravo mesto da se reši problem je Vašington, Sve ostalo je gubljenje vremena!

maja

08.04.2013. 20:59

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o Kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

Boki

08.04.2013. 20:59

Srbiji ne trebaju takvi predlozi, ne kockamo sa ljudskim zivotima. To su nasa braca i sestre, da bi oni tek tako nama postavljali ultimatum.

Radovan

08.04.2013. 20:59

Sve ce to doci na svoje, samo jos da Vucic prestane da plasi narod sa neisplacivanjem plata i penzija i pocne da radi na tome da,ne samo da budu isplacene, nego da budu jos vece.Ako Vucic misli da nas opstanak zavisi od EU i od prodaje Kosova za te,ionako mizerne plate i penzije, bilo bi lepo da i nama to kaze.A naravno da ce on biti kriv ako dodje do tog da ne moze da ih isplacuje.On bi najradije da optuzi narod ako nesto krene nizbrdo koliko ja primecujem, a to nije ozbiljno s njegove strane.

pera

08.04.2013. 21:01

Srbija se mora okrenuti istoku jer to je njena budućnost.naravno saradnja sa zapadomje neminovna.Bilo bi dobro da dobijemo taj datum jer nam se time mnoga tržišta i vrata otvaraju ali i ukoliko ga ne dobijemo nije smak sveta.Pobornik sam ideje use i u svoje kljuse....

marko

08.04.2013. 21:03

Odluka je bila poznata od ranije i nikada nije dolazila u pitanje,svako ko voli Srbiju i ponosi se sa njom isto bi uradio.

bodor

08.04.2013. 21:03

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

marko

08.04.2013. 21:04

Doneo si odluku koju je srpski narod prizeljkivao,evropa je toliko puta pogazila svoju rec,da od njih ne mozemo nista dobro da ocekujemo.

vlajko

08.04.2013. 21:08

Veliki se naporim ulažu da bi se nešto postiglo što je za pohvalu,međutim ne znam još uvek šta se iza toga nazire?Hoće li biti komprmisa ili ne?

Obilic

08.04.2013. 21:08

"Samo je buducnost vazna" porucuje Ceda Jovanovic u usmenoj formi. Isto sto nam EU obecava u usmenoj formi. Ne obecavaju bolji zivot Srba na KiM u toj buducnosti. I jos Ceda ima svojih vernika koji veruju u njegovu "buducnost". Doduse, nema ih mnogo, ali ima ih toliko da i mediji smatraju da je vrlo vazno objaviti njegovu izjavu o buducnosti. Pored toga on daje izjavu istoriske vaznosti "kad je on poceo da laze" sa nekim 1999. Naravno, on jos nemoze da kaze da je laz umukla.

dunga

08.04.2013. 21:09

od sutra (utorak 9.4.2013.) u srbiji se mjenjaju užbenici iz geografije jer teritorij srbije se smanjio za nekoliko stotina hiljada kvadratnih metara

maja

08.04.2013. 21:09

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

bora

08.04.2013. 21:09

Lepo sa svima a gladaj samo svoje interese.Jaka Srbija je ključ svega ,bez nje nema ništa ni standarda ni kosova.

Ova Eston..cccc

08.04.2013. 21:09

Kad ce ova Eston da prekine da prica o Kosovu kao da je nezavisna drzava.!?Koliko si pristrasni izvire iz svake njihove izjave.

maja

08.04.2013. 21:12

Napadajući vlast po pitanju Kosova DS pokazuje da im je ponovni dolazak na vlast jedino bitan, i da su im stranački i lični interesi ispred državnih interesa. To su pokazivali i dok su bili na vlasti, a to nastavljaju da pokazuju i u svom opozicionom delovanju.

Radovan III

08.04.2013. 21:19

Iza odluke srpske Vlade stoji narod Srbije gospodjo Eston, za koji se vi navodno brinete ali nikako da ga podrzite kao što podržavate albanski narod.

Vladanstar

08.04.2013. 21:22

samo jedinstven stav moze poslati poruku EU da ne moze sa ucenama prema Srbiji nista da ucini,Estonova moze da se razocara koliko hoce ali i mi smo razocarani sa njom i Evropskom unijom.Pa nikom nista.

bodor

08.04.2013. 21:26

Mislim da je prava politika u vezi Kosova ova koju vodi današnji državni vrh. Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na to da sama odbaci Kosovo od sebe. Jači su, i neka Kosovo otmu, ali Srbija nikada ne treba da prestane da govori da je Kosovo oteto od Srbije.

gaga

08.04.2013. 21:29

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Spiridon S.

08.04.2013. 21:29

@Cedomir Jovanovic-Kosovo je "izgubljeno" 1999.,Ma nemoj, da nije mozda oteto ili ukradeno,voljom tvojih mentora i poslodavaca..Nadam se ,Jovanovicu da ce na sledecim izborima tvoja stranka nestati voljom glasaca

bodor

08.04.2013. 21:41

DS očigledno izbegava da jasno kaže da li je za prihvatanje ovakvog predloga, ili nije. Kao ne znaju kakav je predlog. Običan građanin Srbije može preko različitih sajtova da sazna i najsitnije detalje tog predloga, a DS se pravi da ne zna kakavo je rešenje ponudila Ketrin Ešton.

lukic

08.04.2013. 21:44

BIlo kako bilo, Srbija je odbila taj sporazum, sad moramo nastaviti dijalog da pronadjemo neko resenje, u suprotnom gube obe strane!! Morace i Taci da smanji ambicije!

Nebojša sa Zvezdare

08.04.2013. 21:44

Ovaj dan je baš obilovao većim brojem susreta. Kako plitičara tako i verskih poglavara i osoba iz javnog života. Baš je b pravi politički dan koji je kulminirao posle sednice vlade Srbije u popodnevnim satima.

Nebojša sa Zvezdare

08.04.2013. 21:46

Ne znam kome je palo napamet da podeli Srpsku političku scenu tako da , oni koji su za EU snage budućnosti,boljitka a oni koji su protiv EU skeptici,retrogradne snage,konzervativci šta i ja znamo koji su tu još izrazi u pitanju.

marko

08.04.2013. 21:51

Oslusnili ste narod i videli kako stvari stoje,pa ste tako i presudili.Ja sam uvek za varijantu da sami odlucujemo o svojoj sudbini nego da nam je drugi kroje,Smatram,a mozda i gresim,da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Srbiju.Odlucno smo rekli evropi ne i time pokazali da je u nama ostalo bar malo dostojanstva

Nebojša sa Zvezdare

08.04.2013. 21:56

POsmatram danas izjave stranka. Sa jedne strane stranke u vlasti gledaju kako da izboksuju jedno i drugo. gledajući u budućnost kako građani ne bi ostali bez novih radnih mesta,bez inesticija, bez penzija a sa druge strane, iste one stranke koje su klečale pred EU činovnicima samo da ih dovedu na vlast i da će im predati Kosovo, danas isto tako nastupaju. Što je najgore napadaju one koji vode računa o celokupnom interesu države

Nebojša sa Zvezdare

08.04.2013. 22:02

Kad eto nam i male,vanparlamentarnih stranaka sa "jakim"parolama. Opet misle uspeće da ćape koji glas više. Jedni mitinguju sa parolom " da vode računa" da predsednik Srbije i predsednik SNS-a ne naprave grešku. Neverovatno ali istinito. Opet jedna minorna stranka lepi plakate po gradovima kako su njih dvojica izdajnici. Ovo jev rhunac frustriranosti jedne nekada od najvećih opozicionih stranaka Srbiji. Zato su tu gde jesu. van političkog života.

Nebojša sa Zvezdare

08.04.2013. 22:06

Ipak , pored ove sumorne političke srpske realnosti primećujem jedan napredak. počinje stvaranje jedinstva u Srbiji. Lepo je za videti i pročitati da je jedna verska zajednica koja nije pravoslavna ,stala u odbrani državnih interesa i ukazala puno poverenje našem državnom rukovodstvu. Takođe i izjava predsednika jedne parlamentarne stranke od jedne nacionalne manjine daje svoju podršku ovim naporima lvade Srbije. Ipak se nešto pokrenulo na tom planu.

valerija

08.04.2013. 22:08

Ovo što je ponuđeno Srbiji nije ni blizu kompromisa. Kakav je to kompromis u kojem se urušavaju pozicije samo jedne strane, a druga strana dobija sve što traži, pa možda i više od toga. Ja mislim da su sami Albanci određivali rešenje, Srbija i Srbi na Kosovu bi dobili više prava, nego ovim rešenjem. Srbija i Srbi kao narod u celini su poniženi ovakvim predlogom EU.

Robin Hud

08.04.2013. 22:26

Najgora su resenja koja se potpisuju pod pritiskom, tako da mi je drago sto nista nije potpisano, a nadam se i da nece bar u ovom obliku.

pjer

08.04.2013. 23:07

Narusen je strateski politicki plan Amerike za Balkan. Cekamo sledeci potez ,ili je vec poceo sa plakatima protiv vlasti. Kao nekad davno.

Twitter

08.04.2013. 23:19

@pjer - Ma ne moze vise da radi sa Srbijom sta god pozeli, lepo smo rekli ne ponizavanju i ugnjetavanju. Sada samo mirno i stalozeno u dalje pregovore.

Ljubinkovic

08.04.2013. 23:28

Niko nesme da nas uslovljava i da misli da cemo popustiti, ne zelimo pregovore po kojima se vidi da tu nema ni jedna jedina stavka koja nam odgovara, nisu pregovori gde jedna stranka ima sve pogodnosti a druga nijednu,To nije pregovor to je prljavo politicko ucenjivanje od strrane onih koji stoje iza kreiranja velike "Drzave" Kosovo.Srbije nece nikad vise povijati svoj rep!!!

Mracnjak

08.04.2013. 23:42

Cinjenica je da mi nepregovaramo sa Siptarima, vec sa SAD.Gde je Taci samo Avatar za javnost.

Mracnjak

08.04.2013. 23:49

Dacicu i Vucicu mogu samo poruciti da nijedan politicar nije imao toliku tezinu odluke poput ove, cak ni Rambuje nije toliko bio tezak jer se tu znalo da ce nas sve jedno gadjati!Ovde se zna da oni samo zele jedno a to je da se predamo i kazemo gazi, moja poruka je da samo jednostavno uzmu i raspisu referendum posle ovoga i pitaju jednom barem jednom narod da li zeli da ima laznu slobodu putovanja laznu nadu da ce im procvetati ruze, ili zele da nadju neke druge partnere koji ce takodje ulagati.

jana

08.04.2013. 23:49

Srbija je rekla svoje veliko ne i odustala od dosadašnje prakse da ispunjava tuđe želje.A Evropa mislim da je vreme da se malo zamisli zog čega u sukobu ima samo jedna strana i samo jedan odgovorni!

Biba

09.04.2013. 00:02

Vlast u Srbiji ocekuje dalje pregovore,definitivno ih mora biti,ali pritiskom iz EU nece se nista postici sto ce ici u korist vlasti u Pristini.

Biba

09.04.2013. 00:02

Ovo je generalno stav Srbije,stav naroda,stav svih koji su ucestvovali u pregovorima sa nase strane i to je najvaznije u ovom trenutku.

Biba

09.04.2013. 00:30

Ne moze niko u ovom procesu vise da kaze kako nastavak dijaloga nije potreban.

Biba

09.04.2013. 00:30

Ovo je kljucni momenat u kome ocigledno EU nije bila spremna na ovakav epilog.Pouceni iskustvom iz proslosti,kada im se udovoljavalo zahtevima,ovoga puta su se sreli sa vrlo jasnim i cvrstim stavovima vlasti iz Beograda da se situacija menja.

Biba

09.04.2013. 00:31

Pred nama ce sada biti jedan drugaciji dijalog,ne znaci da ce biti lakse,ali ce nas uvazavati kao ucesnika koji ima svoj stav i koji nece prihvatati ucene po svaku cenu.

Miroslav D.

09.04.2013. 01:08

Ovo oko Kosova je ogroman i ozbiljan problem i vrlo je tesko (zbog pristrasnosti velikih sila) doci do nekog sporazuma koji bi odgovarao i nasoj strani, nadam se da ce se pregovori nastaviti i da ce doci do nekog resenja povoljnog i za nasu stranu.

Tatjanaa

09.04.2013. 02:16

I nama je zao gospodjo Eston sto nije sklopljen sporazum,nismo imali sta daprihvatimo ,niste nista ponudiliadekvatno ,odgovarajuce za Srbiju.

miki skepticni

09.04.2013. 07:44

Posle Vucicevog gostovanja, siguran sam da u Srbiji konacno postoji odgovoran politicar koji nece zbog dnevnopolitickih poena da maze narodu oci. Situacija je teska ali napred.

HitmanSRB

09.04.2013. 09:19

Prafraziraću Matiju Bećkovića - Ako je Kosovo nezavisna država, zbog čega onda jašu po nama toliko da im ga damo?

zare567

09.04.2013. 10:07

Ovo sto su oni odbili nije bilo nikakvo resenje vec je bila najobicnija ucena od strane Brisela.

Zare56

09.04.2013. 10:37

Drago mi je zato sto je vlada odbila ovaj predlog Brisela i to sto zele da nastave dijalog.

Zare56

09.04.2013. 10:45

Pravo da vam kazem ovo nije nikakvo resenje vec je najobicnija ucena od strane Brisela i EU.

Lignjoslav

09.04.2013. 11:33

Ponosna sam na ovu vladu, i to što nedaju Kosovo...Odluka im je najbolja moguća.

Mikeli

09.04.2013. 11:35

Ovo ne znaci prekid svih dijaloga. Oni moraju biti nastavljeni da li pod okriljem EU ili UN nije bitno. Mnogo je vaznije da se do sporazuma dodje ali ne do bilo kakvog sporazuma vec do sporazuma u kome ce biti obuhvaceni zahtevi obeju strana a ne samo jedne kao sto je to bilo 2. aprila.

Mikeli

09.04.2013. 11:35

Odluka jeste ocekivana jer tako misli vecina gradjana Srbije. Vlada je samo ispostovala volju vecine gradjana. Nasi predstavnici su to uradili jos 2. aprila a sada su samo jos jedanput ozvanicili.

Mikeli

09.04.2013. 11:35

Vlada je ucinila ono sto je jedino bilo moguce. Rekla je ne ovom sporazumu ali istovremeno nije zatvorila sva vrata jer mi i dalje zelimo nastavak dijaloga ali uz postovanje Srbije i njenih gradjana a ne ovakvim sporazumima koji nista ne pruzaju a zahtevaju mnogo.

Predrag@

09.04.2013. 13:00

Po reakcijama i izjavama mnogih drzavnika iz EU i SAD-a ,ocigledno da se isplatila habrost i odlucnost Vucica. Traze da se dijalog nastavi.

Predrag@

09.04.2013. 13:01

Srbija i Vucic su za dijalog,ali ne podlezu ucenama. dosta su nas ucenjivali ,krajnje je vreme je bilo da se pojavi politica koji ce bez straha razgovarati i iznositi stavove bez ustezanja.

Predrag@

09.04.2013. 13:02

Ne potpisuj Vucicu ! Borimo se za svoje , ne odricimo se tako lako zemlje. Pogledajte Hrvate kako su slozni danas u protestvu protiv cirilice danas u Vukovaru. Da se jednom Srbi tako sloze,daj Boze.

nata

09.04.2013. 14:30

Sve je to nebitno,bitno je da čovek radi poso koji niko do sada nije smeo ni da omiriše a ne da se uhvati u koštac sa njime.Rezultat je eminentan,smanjena korupcija,pozitivan stav i početak buđenja zemlje iz dubokog višedecenijskog sna.

Ibro

09.04.2013. 15:18

Dok vlada se oslanja na crkvu tu nema budučnost.Politika mora da se odvoji od crkve.Crkva dok se ne demokratizuje u Srbiji če biti samo beda i siromaštvu.Dok crkva spomeni heroje prije dvesto i više godina takvom putu ide i ova vlada koja uzurkovala rat u bifšom JUG.Ljudi nemaju nikakvo perspektivu za budučnost.Ko pokušava da izvuče Srbiju iz krize odmah proglase izdajnicom.

sumika

09.04.2013. 16:16

@Ibro - Ti kad bi Ibro znao sta pricas ne bi lupao gluposti.samo mi odgovori za vatikan oni mogu da se mesaju direktno i da budu odgovorni za milione zrtava od pamtiveka a nasa pravoslavna crkva kad iskaze svoje misljenje i kaze glas naroda onda ne valja.

Miroslav D.

09.04.2013. 16:17

Ne moze se pristati na sve zarad nekog potencijalnog priblizivanja EU. A Kosovo nije ni prvi ni poslednji uslov na putu Srbiji ka EU.Trenutno potpisivanje bi donelo vise zla, nego koristi.

Dragana Durkovic

09.04.2013. 21:32

Za one koji se plase posledica ove odluke nek se ne sekiraju gore od ovog ne moze biti

Dragana Durkovic

10.04.2013. 13:17

@Dragana Durkovic - Meni su ove poslednje godine crnjak teski,nemam posao,suprug prima minimalac,degradirana sam totalno,jer kome da kazem da spadam u akademske gradjane kad nemam posteno ni hleba svaki dan

na kraju

09.04.2013. 22:45

Ne znam samo sta ste vi ocekivali,da cemo podviti rep i potpisati,pa ne moze tako

Dragana Durkovic

10.04.2013. 07:02

Ne znam samo sta ste vi ocekivali,da cemo podviti rep i potpisati,pa ne moze tako

Dragana Durkovic

10.04.2013. 09:34

Veoma hrabro i odgovorno od vas iako znate kakve cete posledice snositi

Dragana Durkovic

10.04.2013. 09:50

Kao sto stari narod kaze triput meri jednom seci,kako god da izmeris potpisivanje sporazuma se ne uklapa

Dragana Durkovic

10.04.2013. 10:49

Za one koji se plase posledica ove odluke nek se ne sekiraju gore od ovog ne moze biti

Dragana Durkovic

10.04.2013. 10:50

Imam neki blag osecaj da je opozicija edva docekala ovu odluku da bi mogla da vas kritikuje

Dragana Durkovic

10.04.2013. 12:01

Svako vreme nosi svoje breme,samo sto je vas zapalo da ponesete toliko koliko ziv covek ne moze izdrzati

Dragana Durkovic

10.04.2013. 12:10

Nisam ni sumnjala da ce odluka biti drugacija,jer nije Srbija saka zobi da je pozobaju evropske vrane

Dragana Durkovic

10.04.2013. 12:51

Da je DS na vlasti zbog neposlusnosti vec biste bili u Hagu,cisto da malo osvezite srpsku krv