BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Rusije, kao i više drugih predsednika država i ličnosti iz oblasti kulture, saopštila je danas Pres služba predsednika.
Nikolić je odlikovao i predsednika Jermenije Serž Sargasjan Ordenom Srbije na lenti, za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve države, kao i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva istim ordenom za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Azerbejdžana.
Ordenom Srbije na lenti Nikolić je odlikovao predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, kao i predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija.
Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev i predsednik Kirgiske Republike Almazbek Atambajev su odlikovani Ordenom Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije sa ovim državama.
Nikolić je orednom Srbije na lenti odlikovao predsednika Moldavije Nikolajea Timoftija, predsednika Tadžikistana Emomalija Rahmona i predsednika Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedova.
U saopštenju se navodi da je isto odlikovanje dobio i predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i predsednik Uzbekistana Islam Karimov.
Bivši ministar inostranih poslova Španije Migel Anhel Moratinos odlikovan je Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Španije.
Zlatnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima odlikovani su italijanski novinar Fulvio Grimaldi i nemački pozorišni i filmski glumac Rolf Beker.
Srebrnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima odlikovani su grčka novinarka Lijana Kaneli i švajcarski naučnik i ekolog Franc Veber, navodi se u saopštenju.