ČOVEK koji je koordinirao hapšenje Draže Mihailovića i komandovao na Golom otoku, general Jovo Kapičić, obreo se u subotu kao gost na sednici Glavnog odbora LDP. Ali, ne planira da se posle više decenija, pod stare dane aktivnije uključi u politiku.

Kapičić za ”Novosti” priznaje da mu je bila velika čast što ga je LDP pozvao da prisustvuje stranačkoj sednici:

- Osećam se kao izbeglica u ovoj zemlji, zbog stalnih laži i optužbi protiv mene. Krijem se kao miš. Zato sam se sa ponosom odazvao na poziv LDP-a da kao narodni heroj zauzmem jedno od počasnih mesta na sednici.

Nekadašnji prvi čovek beogradske Udbe kaže i da od svih političara u Srbiji najviše ceni Čedomira Jovanovića jer ”jedino on gradi budućnost ove zemlje”:

- Niti mi je iko ponudio da uđem u LDP, niti imam ikakve ambicije na tom planu. Pružio sam im samo najiskreniju podršku. Na kraju sednice sam se zahvalio Čedi. Bilo je to kao susret dede i unuka - rekao nam je čuveni Kapa.

U LDP su nam rekli da radi preokreta u srpskoj politici moraju da razgovaraju sa svima - od stranaka i sindikata do verskih zajednica i narodnih heroja:

- Ne treba tražiti nešto čega nema u činjenici da je među 600 ljudi bio i general Jovo Kapičić. Mi njegovu podršku našoj partiji prepoznajemo u tome što smo u Srbiji zauzeli najjasniji stav o fašizmu - rekao nam je Ivan Andrić, poslanik LDP u Skupštini Srbije.