Josipović: Izvinio sam se za srpske žrtve

Beta

05. 11. 2010. u 14:58

Јосиповић: Извинио сам се за српске жртве
Predsednik Hrvatske izjavio je danas da se u Paulin Dvoru izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da se u Paulin Dvoru kod Osijeka izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja.

Komentarišući pisanje pojedinih srpskih medija da se on, za razliku od predsedika Srbije Borisa Tadića, juče nije izvinio za žrtve, Josipović je novinarima rekao da mu je drago što su takvi mediji u manjini.

"Mislim da nisu dobro slušali, ponovno odgledajte snimak", dodao je hrvatski predsednik.

On je ponovio da je jučerašnja poseta predsednika Srbije Vukovaru i Paulin Dvoru bila izuzetno uspešna, istakavši da Hrvatska zaslužuje dobre susede, a oni dobru Hrvatsku.

Predsednici Srbije i Hrvatske Boris Tadić i Ivo Josipović položili su juče vence i odali počast hrvatskim i srpskim žrtvama poslednjeg rata u Hrvatskoj u Vukovaru i Paulin Dvoru.

Nakon polganja venaca na mestu masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara, gde su pripadnici bivše JNA ubili više od 200 hrvatskih zarobljenika i civila, Tadić se izvinio zbog zločina.

Josipović je u Paulin Dvoru, gde je ubijeno 18 srpskih civila, izjavio da "zločin zaslužuje osudu, žrtve naš pijetet, a oni koji su ostali iza žrtava zaslužuju izvinjenje".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

crocar

05.11.2010. 23:35

@Misko - Muzicari su baja mali knindza i delije sa manjace.Drzi se njih a pusti Ivu!

Boro Manjaca

05.11.2010. 20:18

Mozda neki mediji u Srbiji nisu dobro culi ali ja koji sam pratio sve medije van Srbije nigde nisam cuo da se Josipovic izvinuo za bilo sta. U isto vreme svi su preneli vest da se SRBIJA izvinula za zlocine u Vukovaru.