Savet ministara EU o Kosovu

FoNet

23. 07. 2010. u 14:36

Савет министара ЕУ о Косову
Savet ministara EU u ponedeljak, 26. jula razmatraće situaciju na Kosovu posle objavljivanja savetodavnog mišljenja MSP

BRISEL - Savet Evropske unije saopštio je danas da će se u ponedeljak, 26. jula, održati Savet ministara inostranih poslova EU na kojem će se razgovarati o situaciji na Kosovu i njegovoj budućnosti na putu evropskih integracija posle objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda prvade u Hagu.

Razgovaće se o daljim koracima i istaći da mišljenje suda u Hagu otvara novu fazu u kojoj će fokus biti na budućnosti, kaže se u saopštenju.

Savet će ponoviti spremnost EU da olakša proces dijaloga Beograda i Prištine koji bi trebalo da promoviše saradnju, napredak na evropskom putu i poboljša život građana.

Savet ministara spoljnih poslova će u diskusiji o Zapadnom Balkanu ponoviti opredeljenje za evropsku perspektivu svih država ovog regiona u skladu sa Agendom iz Soluna.

Ministri će razgovarati o situaciji u Bosni i Hercegovini i novom zamahu u reformama posle oktobarskih izbora i sa snažnijim prisustvom EU kao pokretača promena u toj zemlji.

Na dnevnom redu sastanka ministara inostranih poslova EU razgovaraće se o Gazi, Sudanu, Indiji, Brazilu, Kirgistanu i Gruziji.

Savetom će predsedavati visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Radomir

23.07.2010. 15:39

Oteli su nam kosovo i sada jos hoce da nas nateraju na dobrosusedske odnose.Na kosovo je vise od pola nezaposlenih. Amerika iskoriscava rudno bogastvo a narod hoce da nama navali da ga mi izdrzavamo.Verovatno ce Tacija da nam postave za presednika.Sada treba Srbija da bude pametna. nikakve trgovine sa njima oni nama nemaju sto da prodaju osim drogu.Prebaciti Srbe iz unutrasnjosti u mitrovicu i severni deo i njih pomagati a ostalo berlinski zid. Sve kontakte sa siptarima prekinuti. Jedini izllaz

Radmila Lenz

25.07.2010. 22:39

@Radomir - to se i ja pitam koji su to bolesni mozgovi koji hoce da nas nateraju da sa siptarima trgujemo. za vreme milosevica je srbija slala milijarde pomoc nasim gradjanima na kosovu. i to sada da poklonimo siptarskim neradnicima. albance ne treba licno kriviti jer to ne rade oni nego njihov veliki medved. da srbija trguje sa kosovom to moze samo budala da pomisli. znaci da srbija odkupljuje svoje bogatstvo sa teritorije koja je srbiji oteta? koja drzava na svetu bi na to pristala? nijedna! kosovo je SR

Tri Musketara

23.07.2010. 15:47

i dalje jasu jedan za sve svi za jednog! dalije ovo mp ako jest koji ogranak?

bekir

23.07.2010. 16:08

Ovoje farza ka buducnosti i treba ukinuti vize ka EU , treba da bude slobodan hod robe i kapitala sa Kosova i u EU. Evropska perspektiva Kosova i Albanci u EU , demokratija ,ljudska prava, st op kriminalu i verske slobopde u nastavi.Time perspektiva Kosova velika i trgovina procvetala.

Radoje iz Metohije

23.07.2010. 16:11

Evo iz ovog neka Autori za Misljenje MSP, neka donesu sami Zakljucak sta su ucinili Srbiji i Srpskom Narodu. Evo sud ovu odluku salje Ministrima Medjunarodne Zajednice da odlucuju o kosovu i njegovom statusu i Evrointtegracije. Autori su im dali za pravo da se nadovezu na Haski Americki Sud i verovatno ce svi glasati za nezavisnost Arnautske Drzave i amerike. Srbi se moraju za ovu Pobedu Zahvaliti, Tadicu, Jeremiji, i skupstini Srbije.

Radmila Lenz

25.07.2010. 22:26

@Radoje iz Metohije - ma ko sme amreici da se suprostavi? potpuno je razumljivo da MSP nesme nista pozitivno za srbiju da odluci. amerikanci otimaju kosovo jer njima treba a ne neprosvetna albanija. da je amerka sa srbima prijateljstvo odrzala imali bi vise koristi. po mome misljenju amerkia se takodje spustila na jako nizak nivo, kada je sa tako malim siptarima u "pakt" stupila. kakve koristi moze od njih da ima. koja saradnja, koja industrija? sramota za onakvu veliku svetsku silu kao sto je amerika.

sinan

23.07.2010. 16:12

Dosta sa kriminalom koji ne doprinosi demokraciji Kosova,i tako treba sa Haradinaj ,mi nismo privatna drzava.Hasim je predsednik koi vodi Kosovo u mir sa svim drzavama i susedima i u jednoj albanskoj drzavi u EU.