ZAGREB - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac razgovarao je danas u Zagrebu sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem o saradnji i evropskoj budućnosti dve države.
Posle sastanka, Šutanovac je izjavio novinarima da je tokom susreta sa predsednikom Josipovićem potvrđena apsolutna saglasnost da saradnja nema alternativu i da je za budućnost celog regiona neophodna saradnja između dve države, ali, svakako, i dve vojske.
"Saglasili smo se da evropska budućnost i Srbije i Hrvatske treba da bude zagarantovana u okviru Evropske unije, sa željom da imamo zajedničku podršku u tom pravcu", rekao je on.
Šutanovac je naveo i da je predsednik Josipović izneo stavove da je Srbija danas u sasvim novom političkom duhu u odnosu sa Hrvatskom i da je budućnost odnosa Srbije i Hrvatske znatno bolja u odnosu na prošlost".
"Potpuno sam ubeđen da predsednik Josipović i predsednik Srbije Boris Tadić predstavljaju faktor stabilnosti ne samo u ove dve države, već na prostoru celog regiona zapadnog Balkana", rekao je ministar odbrane Srbije.
Šutanovac je danas započeo zvaničnu posetu Hrvatskoj, a sutra će sa svojim hrvatskim kolegom potpisati Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.