Aleksejev odlazi

petak, 25. 01. 2008. u 18:39

Алексејев одлази
"Novosti" saznaju: Stiže novi ruski ambasador. Aleksandar Aleksejev u martu odlazi iz Beograda u kojem je službovao od 2004. godine

ALEKSANDAR Aleksejev, ambasador Rusije u Srbiji, u martu odlazi iz Beograda u kojem je službovao od 2004. godine. Kako saznajemo, on svoju karijeru nastavlja na višoj funkciji, kao šef Sektora za jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Dakle, i dalje će biti upućen na Srbiju.
On inače važi za odličnog poznavaoca prilika na Balkanu i u Srbiji, što mu je bila i glavna preporuka pri imenovanju u diplomatsku misiju u Beogradu. Pre ovog mandata, službovao je u Briselu deset godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miro Markovic

25.01.2008. 23:42

Hvala njegovoj ekselenciji Aleksejevu za sve pozitivne doprinose rusko-srpskom tradicionalnom prijateljsvu, ekonomskoj i kulrtuno-sportskoj saradnji. Njemu je Srpski narod beskrajno zahvalan kao i njegovom velikom Ruskom narodu i njegovom predsedniku Vladimiru Putinu. Sbri nikada nece zaboraviti Rusku mladost koja je ostavila svoje zovote u Srbiji, dok je oslobadjala nasu Jugoslaviju i nas porobljeni narod od fasticke Nemacke i njenih saveznika tokom II Svetskog rata. A i danas, kada Srbiju ponovo Zapad bombarduje, rastura i pokusava da na silu otme nasu kolevku postajanja, Kosovo i Metohiju, samo nam Rusija pruza pomoc. Otuda smo beskrajno zahvalni i pamticemo uvek kako je Rusija branila medjunarodno pravo i suprostavljala se vojnoj sili NATO clanica. Pametni Ruski narod zna da kada cini dobro moze samo dobrome da se nada.