Predsednik Vučić čestitao Trampu DAN NEZAVISNOSTI: Čast mi je što je Srbija, u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD NA ISTOJ STRANI

Tanjug

četvrtak, 02. 07. 2020. u 17:15

Председник Вучић честитао Трампу ДАН НЕЗАВИСНОСТИ: Част ми је што је Србија, у тешким историјским тренуцима, била са САД НА ИСТОЈ СТРАНИ

Foto: Tviter/Predsednik RS

Aleksandar Vučić poručio da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD na istoj strani
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsedniku Donaldu Trampu Dan nezavisnosti i poručio da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD na istoj strani kao i da ga ohrabruje činjenica da SAD posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Vučić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD čestitku upućenu predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu uručio američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju.

U čestitki se navodi:

- Čestitam Vam Dan nezavisnosti - dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji sa njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti pre 244 godine.

Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, „ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina“. Zato mi je čast što je Srbija, u teškim istorijskim trenucima, bila sa SAD na istoj strani, na strani istine i pravde.

U prethodnom periodu smo obeležili važne zajedničke jubileje i svetle primere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vreme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje.

Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružila Srbiji u borbi protiv korona virusa, kao i uverenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovečanstva, ostvarila planove za budućnost.

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili ceo svet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Marija

02.07.2020. 20:54

Ne zaboravlja se istorijska povezanost srpskog i americkog naroda tokom Drugog svetskog rata i zajednicka borba protiv nacista. Srecan im dan nezavisnosti!

Hedona

03.07.2020. 00:01

Predsednik Vučić i Tramp treba da sarađuju, i da zajedno rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

rus

03.07.2020. 06:27

Volimo Trumpa iz razloga što voli slovenski narod i što je korektan prema Srbiji. Klintonovih su rak čovečanstva da su oni pobedili ne bi nas bilo.

Aniko

03.07.2020. 07:25

Lepo je kada vidimo da Srbija ima jake i dobre saradnike. Pa tako dozivljavamo i Trampa.

Radovanka

03.07.2020. 08:35

Pridruzujem se cestitkama i zelim im sve najbolje. Prijateljstvo i dobri odnosi su na prvom mestu i od velikog znacaja za nas dalji napredak.

zardjala kasika

03.07.2020. 10:15

@IV BRIG ZNG /SPLITSKA/ - Srusili smo vam pola ndh-azije '90-tih, avaru. Dobicete u buducnosti blajburg 2.0.

Мр Радомир Шћепановић

06.07.2020. 02:06

Србији није част, јер је сваки пут УСА ускратила помоћ Србији! Србија је препуштена комунистима, немци су стрељали 100 и 50 за једног убијеног и рањеног немца. Подржали су Тита, подржали су смањење Србије, учествовали су у уништењу Југославије, санкције Србији, ...`99 бомбардовање Србије! О чему ти причаш?