Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, i lider bivše vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK), Kadri Veselji, u odvojenim porukama na društvenim mrežama osudili su danas iranske napade na SAD.

Tači je na svom tviter nalogu izrazio podršku Prištine SAD, a Teheran pozvao da se uzdrži od nasilja.

"Osuđujemo iranske raketne napade protiv američkih snaga i saveznika raspoređenih u Iraku, koji su usmereni na poraz ISIS-a. Kosovo je zvanični član koalicije i pozivamo Iran da obustavi nasilje. Ostajemo podrška SAD i našoj atlantskoj porodici “, napisao je Tači.

I Veselji je osudio iranski napad na američke baze u Iraku.

On je na svom fejsbuk profilu zatražio punu pažnju prištinskih institucija za građane Kosova u američkim kampovima u Iraku.

PROČITAJTE JOŠ: Tači se hvali: Imamo podršku američkih republikanaca i demokrata

"Osuđujem napad iranskih balističkih raketa na baze u kojima se nalaze američke trupe u Iraku, smatram to ozbiljnom agresijom na SAD i Irak i međunarodni mir i stabilnost. Mnogi naši građani rade u tim bazama našeg saveznika i zato osećamo posebnu zabrinutost za njihovu bezbednost", naveo je Veselji.

Dodao je da prištinske institucije moraju da posvete više pažnje situaciji u kojoj se kosovski građani nalaze u Iraku.

"Kosovo, kao i uvek, podržava SAD u svojoj borbi protiv terorizma i u svojoj humanitarnoj misiji za slobodan, demokratski i miran svet ", napisao je Veselji.