Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je priča da iza paljenja knjige Gorana Vesića stoje ljudi iz SNS-a je još jedna laž u moru neistina opozicije i da to mnogo više govori o onima koji su to tvrdili, nego o nekom drugom.

Pročlitajte još: POTRESNO SVEDOČENjE LAZARA LEŠNjAKA: Ovako me je Bastać, zbog svojih nedozvoljenih poslova, zlostavljao i mučio

„Đilas ima pravo da kaže da to za njega nije ništa što se pale knjige, ili da se radi o pamfletu, kako je to rekla Tepić. To mnogo više govori o njima, nego o nekom drugom“, konstatovao je Vučić na pitanje novinara koliko je opasno što je Dragan Đilas priznao da je njegov čovek palio knjige, ali da to nije razlog za hajku.

Ukazao je da se ne sme zaboraviti da su dve nedelje lagali, i tvrdili da iza toga stoji SNS, dok nisu videli da su ta lica pronađena.

Bar za dvojicu zna se, kako je rekao, da su redovni posetioci protesta - jedan od njih je sa Čukarice, a jedan između Smederevske Palanke i Velike Plane.

„Vodili su hajku preko medija. Postavljali su i meni pitanje odakle znam da iza toga ne stoji SNS. Šta da očekujete od nekoga ko je sedam stranaka promenio ili one koji napuštaju stranku, osnivaju svoje kada misle da im se bliži neko novo vreme“, rekao je Vučić.