SNS ZELENOVIĆU: I u Srbiji se na vlast dolazi putem izbora

Tanjug

10. 10. 2019. u 16:10

СНС ЗЕЛЕНОВИЋУ: И у Србији се на власт долази путем избора
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu saopštio je danas da ih čudi što gradonačelnik Nebojša Zelenović ne zna kako funkcioniše demokratija u evropskim zemljama od kojih traži pomoć za nasilnu promenu vlasti u Srbiji
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu saopštio je danas da ih čudi što gradonačelnik Nebojša Zelenović ne zna kako funkcioniše demokratija u evropskim zemljama od kojih traži pomoć za nasilnu promenu vlasti u Srbiji.

"Kao i u drugim zemljama, i u Srbiji se, očigledno na Zelenovićevu veliku žalost, na vlast dolazi putem izbora", ukazuje GO Šapca u saopštenju.

Kako Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsednik Ujedinjene Demokratske stranke zamišlja evropske vrednosti, građani Šapca videli su 2016. godine, kada je na najbestidniji način izigrao izbornu volju svojih sugrađana, ocenjuje šabački SNS.

Oni navode da je te godine u Šapcu pobedu osvojila SNS, ali d a je Zelenović sa svojim koalicionim partnerima oteo vlast, a da sada želi da uradi isto i u pomoć zove međunarodnu zajednicu.

"Za Nebojšu Zelenovića, njegovog mentora Dušana Petrovića, Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića, sloboda se ogleda u tome da se samo njihovoj grupi dozvoli učešće na predstojećim izborima. Ili još lakše, da izbora ne bude, već da međunarodna zajednica jednostavno ustoliči na čelo Srbije neku od ovih “političkih gromada”", ističe se u saopštenju.

SNS Šapca ukazuje da su Zelenović, kao i njegovi saradnici, prevideli činjenicu da u demokratskom društvu kao što je Srbija, narod ima moć.

"Narod je izabrao Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića. Istovremeno, narod je taj koji ne želi nikada više da vidi Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostale na čelu države, jer ih jeza podilazi kada se sete 12 godina njihove vlasti", napominje se u saopštenju.

Zelenović, kako kažu, poziva na rešavanje problema u državi, dok u isto vreme njegov grad sve dublje tone u propast koju su izazvali on i njegovi prethodnici, svi do jednog ponikli u DOS-u.

"Dok se gradonačelnik Šapca potresa zbog uređenja Beograda, u njegovom Šapcu narod koji živi u 42 sela, nemaju ni metar vodovodne i kanalizacione mreže. Asfaltirane puteve i ulično osvetljenje, Zelenovićevi sugrađani u tim mestima mogu da vide samo na fotografijama centra Šapca", navode naprednjaci.

Oni ukazuju i da Zelenović krši zakone, a poslednji u nizu dokaza za ovo je fotografisanje kraj saobraćajnih znakova koje su izlepili njegovi aktivisti.

"Gradonačelnik Šapca, kao pravnik po struci, trebalo bi da zna da je po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, zabranjeno postavljanje bilo čega na tablu ili nosač što nije u vezi sa značenjem same signalizacije. Za ovo je zaprećena novčana kazna od 20.000 do 40.000 dinara, ali i zatvor do 30 dana", podsećaju u SNS Šapca.

Za Zelenovićevu grupu kažu da ima jedva 10 odsto podrške, a po svaku cenu nastoji da izazove nemire, iako je svesna da njihova politika razaranja nema šanse naspram politike izgradnje i napretka koju zastupa SNS i predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Goran

10.10.2019. 16:33

Mene vise cudi sto funkcioneri SNS i clanovi SNS mahom svi koji protestuju u Sapcu rade u drzavnim organima i bez ikakvih problema dobar deo radnog vremena provode protestujuci protiv gradonacelnika na ulici. Za to bi obican gradjanin dobio otkaz, a opozicionar i krivicnu prijavu za zloupotrebu sluzbenog polozaja, ali valjda za SNS ne vaze isti zakoni ko za sve nas obicne smrtnike.