Brnabić: Cenimo ulogu Kine u poštovanju međunarodnog prava

Tanjug

21. 09. 2019. u 15:55

Брнабић: Ценимо улогу Кине у поштовању међународног права

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić Foto Tanjug

Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić
Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa delegacijom sudija Vrhovnog narodnog suda Kine, koju je predvodio predsednik tog suda Džou Đijang.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno stratesko partnerstvo i "savremeno čelično prijateljstvo".

Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprineti unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, kao i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da, budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, naša zemlja pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Pročitajte još - Brnabić: Srbiji znači podrška Kine, posebno po pitanju Kosova

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabić je kazala da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje "17+1", kojem Srbija pridaje poseban značaj.

Premijerka je Džou čestitala 70. godišnjicu osnivanja Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželela dalje uspehe Kini u svim oblastima razvoja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Goran

21.09.2019. 21:58

A zašto onda predloženo rešenje za Kosovo od strane Kostunice koje se zasniva na Kineskoj politici on naziva neodgovornim naivnim i slicno?

Vatro Marx

22.09.2019. 13:37

Postujte tko vas postuje , Kina je pravi prijatelj sa velikim postovanjem. Srbine zapadu okreni ledja, jer zapad Srbina ne postuje i stalno vredja.

Slobodan J. - Beograd

23.09.2019. 18:56

Nikakvo "međunarodno pravo" za nas obične ljude ne postoji, to lažite nekog drugog!