Generalni sekretar predsednika Republike, Nikola Selaković kaže da postoji jasna zabrinutost Srba u BiH naročito u Republici Srpskoj.


"Uveren sam da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku pokušati da umanji i ublaži te tenzije, ali i da jasno i nedvosmisleno stavi do znanja da Srbija podržava Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu", rekao je Selaković za RTS.


Kaže da će sastanku prisustvovati svi pozvani predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, odnosno srpskih stranaka iz Bosne i Hercegvine.


"Uveren sam da je ovo dobar znak i svakako jasan signal jedne zabrinutosti koja postoji kod našeg naroda", navodi Selakovic.


On navodi da Srbija poštuje i uvažava Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglašnošcu i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka.


"Srbija ima vrlo ozbiljan i odgovoran stav kada je u pitalju BiH koji glasi: poštujemo i uvažavamo Bosnu i Hercegovinu koja je sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglasnošcu i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka", istakao je Selaković.


PROČITAJTE I:  Dačić: Zahtev Palmera i Zapada neprincipijelan


Dodaje da je Srbija tokom proteklih godina brojnim projektima obuhvatila svih 63 opština u Republici Srpskoj, pomogla kroz izgradnju ili obnavljanje obdaništa, vrtica, škola, ambulanti, bolnica, infrastrukturnih projekata.