Haradinaj Babišu: Zbog obaveza ne dolazim u Prag

Tanjug

četvrtak, 12. 09. 2019. u 18:22

Харадинај Бабишу: Због обавеза не долазим у Праг

Ramuš Haradinaj

Premijer tzv. Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj uputio je pismo češkom premijeru Andreju Babišu u kojem je naveo da nije u mogućnosti da učestvuje na današnjem sastanku premijera V4 i Zapadnog Balkana
Premijer tzv. Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj uputio je pismo češkom premijeru Andreju Babišu u kojem je naveo da nije u mogućnosti da učestvuje na današnjem sastanku premijera V4 i Zapadnog Balkana, zbog, kako je naveo, svoje zgusnute političke agende pred parlamentarne izbore 6. oktobra.


On je na Tviteru naveo da je Babišu uputio pismo i da mu se zahvalio na pozivu.


Haradinaj je takođe naveo da Češka i tzv. Kosovo imaju dobre bilateralne odnose i da će oni jačati u budućnosti.


Pročitajte još: Priština otkazala učešće na samitu u Pragu zbog izjave Zemana


Češki mediji su, međutim, još juče preneli da delegacija tzv. Kosova neće prisustvovati samitu jer je predsednik Češke Miloš Zeman tokom posete Beogradu najavio da će u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja Kosova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Terenac

12.09.2019. 18:32

Hahahaha ma da li je moguće?Hahahaha ovo je vic dana!Napred Češka ukinite to priznanje, pa da slavimo ko ljudi.Inače spremaju se demonstracije uskoro, češki narod neće da se bruka i šuruje sa ubicom i krvolokom.

Nikola

12.09.2019. 20:15

Ne treba da dolaziš, nećr ionako niko da vas primi! Iz koje države ono beše dolazite? Srbije? Pa ne može Srbija da ima dve delegacije na sastanku!