DAČIĆ ZA NOVOSTI: Ne razume Čanak šta su prijatelji

V. N.

utorak, 12. 02. 2019. u 08:02

ДАЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Не разуме Чанак шта су пријатељи

Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, za "Novosti", objašnjava stav oko krize u Venecueli

U TRENUTKU kada ni Ujedinjene nacije ni Evropska unija nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo je da ne menjamo svoju poziciju prema toj prijateljskoj zemlji. Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država. To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju da podrži referendum o otcepljenju od Španije koja nam je takođe prijatelj.

To je u ponedeljak, u izjavi za "Novosti", poručio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, reagujući na navode Nenada Čanka, lidera LSV. Čanak je prethodno postavio pitanje ministru spoljnih poslova i premijerki Ani Brnabić - da li je Dačićeva izjava da "Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili predstavlja stav Vlade.

Pročitajte još - PODRŠKA VENECUELE I U TEŠKIM TRENUCIMA: Nikada nećemo priznati Kosovo, Srbija je uvek bila uz nas

- S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orijentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzurpatoru Maduru, ne uklapa se u stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele - naveo je Čanak, i upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU.

Nenad Čanak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Рашо

12.02.2019. 08:14

Чанак по старом. Само његови ставови и интереси су исправни. Народ, закони, право, демократија, ... коме још ти треба кад је у питању његов интетес?

BOŽA ZEMUNAC

12.02.2019. 11:29

Ovaj nabeđeni političar Čanak samo gleda svoje interese.Dačiću dobro si mu rekao.