Srpska napredna stranka je, za 10 godina koliko postoji, podigla standard srpske politike, te da se danas, zahvaljujući politici SNS i Aleksandra Vučića, politika vodi strateški, dugoročno i promišljeno, izjavio je danas potpredsednik stranke Marko Đurić.


Đurić se obratio mesnom odboru SNS u Resniku i okupljenima zahvalio što, zajedničkom borbom, Srbiju "dižu sa kolena".


"Danas šaljemo poruku da je SNS stranka boraca, ljudi koji su se okupili zato što vole svoju zemlju, spremni su da rade svakog dana i da se žrtvuju u političkom i svakom drugom smislu kako bi stvorili bolju budućnost za mlade generacije, za one koje treba da sačuvamo u Srbiji da bi oporavili celu našu zemlju, da ona bude siguran, miran i pouzdan dom za sve naše ljude", rekao je Đurić prisutnima.


PROČITAJTE JOŠ: Marko Đurić: Pozicija Srbije sistematski slabljena optuživanjem sopstvenog naroda i države da pripremaju razne scenarije!


On je istakao da se zahvaljujući SNS i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću politika u Srbiji vodi dugoročno, a ne "od izbora do izbora i da bi se neko nekome dodvorio i dopao".


"Sada imamo viziju za budućnost, za 20, 30, 50 godina unapred. To je moguće, jer smo se mi okupili u SNS, zbog političkog i državničkog talenta, vizije i mudrosti Aleksandra Vučića, kao i zato što mi svi zajedno nismo digli ruke od Srbije onda kada je posle mnogo ratova i proteklih decenija bilo najteže", naveo je on.


Dodaje, da je posao u Srbiji tek započet, ali da se u odnosu na zetečeno mnogo uradilo.


"Svi znamo šta smo zatekli, praznu kuću razorenu, osnovne temelje države, privreda, ekonomija, vojska, njen uticaj, saveznici, prijatelji sve je bilo ili gurnuto u zapećak ili, kao u slučaju vojske, potpuno razoreno. Kada je u pitanju ekonomija, ono što nisu sankcije i ratovi razorili, razorile su neodgovorne žute i razne druge vlasti u periodu nakon toga", istakao je potpredsednik SNS.


PROČITAJTE JOŠ: Đurić: Rešenja za Kosmet nema bez dogovora sa Srbijom


On je istakao da je u prethodnih šest godina vlasti SNS pokrenula stvari "sa mrtve tačke".


"Urađeno je i više od toga, zahvaljujući odgovornom i državničkom ponašanju Aleksandra Vučića i zbog politike oko koje smo se svi okupili. Uspeli smo da ekonomiju Srbije dignemo iz ponora i da stvorimo situaciju koja će se biti sve bolja", rekao je on.


Đurić je zaključio da je Srbija uspela da zaštiti nacionalne interese, da sačuva i ojača prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, te da sačuva naše ljude na području KiM.


Na mesnom odboru SNS u Resniku bili su član predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora SNS Rakovica Milisav Miličković, član GO SNS i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, kao i članovi glavnog odbora SNS Vaso Grujić i Petar Petković.


Potpredsednik SNS Marko Đurić održaće sastanke i sa mesnim odborima SNS na Miljakovcu i na Vidikovcu.