PREDSEDNIŠTVO i Glavni odbor SNS uskoro će odlučivati o nastavku saradnje sa SPS posle novog javnog istupa Branka Ružića protiv naprednjaka, a u "igri" je čak i opcija raskidanja koalicije - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, Ružićeve poruke da bi mogao da sruši Vučića samo da hoće, kao i njegovo ismevanje funkcionera SNS, veoma su naljutile visoke funkcionere naprednjaka.

Poslednji Ružićev nastup u vrhu SNS doživljen je kao "kap u prepunoj čaši", a dodatno je ojačao front koji već dugo traži raskid koalicije sa socijalistima.

Među prvim funkcionerima koji su se za to zalagali bili su Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, a novom provokacijom je njihova pozicija dobila vetar u leđa.

Rukovodstvo SNS najviše je povredilo odsustvo reakcije lidera SPS Ivice Dačića, koji nijednom nije politički kaznio Ružića zbog javnih napada na SNS. Tako da u Vučićevom okruženju sve više preovladava sumnja da i sam Dačić stoji iza stavova koje Ružić samo prezentuje.

Marija Obradović, potpredsednik SNS, kaže:

- Povodom intervjua Branka Ružića dovoljno je reći da je reč o polupismenom secikesi, koji, na sreću svih građana Srbije, nikada neće uređivati srpsko društvo. Što se tiče odnosa SPS prema Srpskoj naprednoj stranci i državi Srbiji, uverena sam da ćemo imati prilike da uskoro o tome razgovaramo na sednicama Predsedništva i Glavnog odbora naše stranke.


DAČIĆ: RASPRAVIĆEMO U STRANCI

PRVOG potpredsednika Vlade i lidera SPS Ivicu Dačića, novi Ružićevi istupi zatekli su u Kini. Javio nam se u nedelju po povratku u Beograd.

- Upravo sam stigao sa puta. Bavio sam se isključivo državnim obavezama. U naredne dve nedelje baviću se strankom i sazvaću sednice partijskih organa na kojima ćemo razmatrati sva otvorena pitanja - najavio je Dačić, za "Novosti".