Stefanović: Oko 120 osoba sprečeno da ode u Banjaluku

Beta

13. 05. 2016. u 20:48

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je da je oko 120 osoba iz Srbije sprečeno da ode u Banjaluku gde se 14. maja održavaju miting i kontra miting opozicije i vlasti

Стефановић: Око 120 особа спречено да оде у Бањалуку
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je oko 120 osoba sa teritorije Srbije sprečeno da ode u Banjaluku gde su za subotu, 14. maja najavljeni miting i kontra miting opozicije i vlasti.

"Na merama (nadzora) smo uhvatili i pripadnike više različitih naroda kako pokušavaju da dođu sutra u Banjaluku i ucestvuju u izazivanju nekih ekscesa, (i) naravno delimo to sa Republikom Srpskom kako bismo predupredili i učestvovali u sprečavanju bilo kakvog nasilja", rekao je Stefanović.

On je za Radio televiziju Srbije naveo i da je MUP Srbije u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Republike Srpske i da deli sve informacije koje mogu da dovedu do sprečavanja nasilja.

"Do sada smo sprečili oko 120 lica da sa teritorije Srbij odu u Banjaluku... lica koja su nameravala da odu i da se priključe nekom od ovih skupova", precizirao je on.

Stefanović je naveo i da su se u javnosti pojavile "i određene informacije o finansijskim sredstvima koja su stigla spolja kao podrška određenim stranama i određenim pojadincima a namenjena su za organizaciju protesta i odlaska na te proteste".

"Primenjujemo i na desetine mera ali ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će svaka od tih mera dati rezultate zato što se radi upravo o situaciji koja eskalira s vremena na vreme", rekao je on.

Stefanović je rekao i da se "svako lice koja se nalazi na teritoriji Srbija a da namerava da nešto uradi nalazi pod opservacijom naših službi bezbednosti da mi nećemo dozvoliti takve događaje jer zaista samo molimo za mir i to je ono što nas intersuje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

pseudo_slucajno

14.05.2016. 18:12

pa jel cete sad da ih procesuirate? kad nekom ogranicis slobodu kretanja moras da imas valjane dokaze koji bi trebalo da prerastu u krivicnu prijavu.