Kida se poslednji savez SNS i DS

P. V. - J. S.

utorak, 22. 09. 2015. u 15:06

Кида се последњи савез СНС и ДС
Od šest opštinskih koalicija demokrata i naprednjaka preostala je samo jedna. Pajtićevci iz Vladičinog Hana spremni da formiraju grupu građana

JOŠ samo u Vladičinom Hanu na vlasti su zajedno SNS i DS, ali i ovom poslednjem opštinskom savezu ljutih političkih rivala preti raspad - saznaju "Novosti".

Posle avgustovske preporuke rukovodstva demokrata da njihovi odbornici po Srbiji izađu iz svih koalicija sa naprednjacima, i kontramera iz Vučićeve stranke, pokidali su se njihovi "politički brakovi" u Velikoj Plani, Pančevu, Lazarevcu, Rakovici i Barajevu.

Tako je Vladičin Han ostao poslednji bastion ove "neprirodne koalicije". Naši obavešteni izvori iz te varošice na jugu države (oko osam hiljada stanovnika), tvrde da je pitanje dana kada će pasti i poslednji savez DS i SNS.

Prema našim informacijama, koje još niko neće zvanično da potvrdi, lokalni odbor DS iz te opštine, suočen sa instrukcijom iz partijskog vrha, već se priprema da se transformiše u grupu građana i da tom političkom "piruetom" ostanu na vlasti. Navodno, oni će pod imenom te nove GG, nastupiti i na predstojećim opštinskim izborima, a to će im biti "ulaznica" i za novu koalicionu vlast.

Odbornici demokrata slično su se ponašali u Velikoj Plani, gde nisu ispoštovali odluku rukovodstva, pa im je opštinski odbor raspušten, kao i u Pančevu gde su im funkcioneri "preleteli" u naprednjačke redove. Savezi u Rakovici, Lazarevcu i Barajevu, "pali" su po domino efektu tokom septembra.

Glavni inicijator rasturanja koalicija sa SNS iz redova demokrata bio je "opozicionar u DS" Borko Stefanović, koji tvrdi da njegova stranka nema nikakvih političkih i ideoloških dodirnih tačaka sa naprednjacima.

ISPUNjENA ŽELjA

KAKO smo saznali u rukovodstvu SNS, posle odluke demokrata da napuste sve lokalne saveze sa njima, naprednjaci će ispuniti želju pajtićevaca i neće sklapati saveze sa DS nakon predstojećih lokalnih i pokrajinskih izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

zvrk

22.09.2015. 19:59

ista situacija i u Cupriju koialicija sns i ds cine vecinu,upropastise i ono malo sto je ostalo