Fali im par hiljada glasova: “Kraljevina” ipak nije ušla u Parlament

Tanjug

četvrtak, 02. 07. 2020. u 13:51

Фали им пар хиљада гласова: “Краљевина” ипак није ушла у Парламент
Na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora, koaliciji "Za kraljevinu Srbiju" nedostajalo je nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije
Na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora, koaliciji "Za kraljevinu Srbiju" nedostajalo je nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.


POKS smatra da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnim danom i u momentu kada ponovo raste broj zaraženih korona virusom, što je, smatraju, izazvalo malu izlaznost.


“Na ponovljenim izborima poboljšali smo izborni rezultat i bili treći po broju glasova, ali ipak nedovoljno da pređemo izborni cenzus. Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom,” saopštio je predsednik POKS-a Žika Gojković.


Dodao je da je važno i to što su uspeli da otvore bitnu temu u srpskom društvu, a koja je bila zabranjena 75 godina - da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi monarhija.


On je zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih i naglasio da im obećavaju da će još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrednosti, jer u tu ideju čvrsto veruju.


“Naše vreme tek dolazi! S verom u Boga, za Kralja i otadžbinu,” rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Djordjina Lee

03.07.2020. 00:11

Žalosno da je naš narod za 75 god izgubio toliko Srbskog porekla i istorije komunizam je naneo dugotrajnu štetu .

Vatro Marx

03.07.2020. 11:42

Kakvu funkciju ima danas kralj. Srbija treba da ide napred a ne da se vraca u nazsd.