Odneo listiće jer mu žena nije bila na spisku

Tanjug

20. 05. 2012. u 15:41

Однео листиће јер му жена није била на списку
Na biračkom mestu i selu Jelovik u opštini Vladimirci na kratko je bilo prekinuto glasanje, jer je revoltirani muškarac odneo oko 500 glasačkih listica, ali ih je ubrzo i vratio,

VLADIMIRCI - Na biračkom mestu i selu Jelovik u opštini Vladimirci na kratko je bilo prekinuto glasanje, jer je revoltirani muškarac odneo oko 500 glasačkih listica, ali ih je ubrzo i vratio, pa je glasanje na tom mestu nastavljeno.

Kako je Tanjugu rekao član Opštinske izborne komisije u Vladimircima Aleksandar Ivanković, vidno alkoholisani muškarac, revoltiran što mu supruga nije bila u biračkom spisku, odneo je listiće i zatvorio se u kamion, nakon čega je ceo slučaj prijavljen policiji. Ivanković je objasnio da se taj čovek nakon desetak minuta vratio na biračko mesto sa glasačkim listićima, koji su prebrojani i utvrđeno je da su svi vraćeni, kao i da nisu bili popunjeni.

Nakon toga, prema rečima Ivankovića, glasanje na tom biračkom mestu je nastavljeno.

Inače, kako je precizirao Ivanković, na tom biračkom mestu ukupno ima 590 listića, a 81 listić je bio u glasačkoj kutiji pre nego što je revoltirani muškarac uzeo listiće. Kako je on odneo oko 500 listića, na biračkom mestu je ostalo samo 10 glasačkih listića pre nego što su svi vraćeni. Ivanković je naveo da supruga muškarca koji je izazvao incident nije bila u biračkom spisku ni 6. maja kada su održani opšti izbori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Milan024

20.05.2012. 17:56

Nije ni 6.05 ......bila u birackom spisku.......toliko o radu ministmra za lokalnu upravu koji se hvalio da su biracki spiskovi azurirani i validni kao nikada do sada!!!!!!

Milan024

20.05.2012. 19:03

@Milan024 - .....a čujem da je 33 procenata birača sa Kosova i Metohije, koji su prošli put bili na birackom spisku, sada izbrisano i nije moglo glasati.

NEUTRALNI POSMATRAC

20.05.2012. 18:13

Ako je revoltiranom gosp. za utehu,nikakve koristi nemaju ni svi ovi koji su upisani.