Izbori 2012 - Proglašeni rezultati, Nikolić prijavljuje krađu glasova

Agencije/ Novosti online

10. 05. 2012. u 08:07

Nikolić tvrdi da su zamenjeni originalni listići. Tadić: Nije bilo nepravilnosti. LDP jedan mandat manje, u Skupštinu ulazi Koalicija Albanaca. U RIK proglašeni konačni rezultati

Kako se bližio rok za proglašenje konačnih rezultata, tako su sve glasnije bile stranke koje tvrde da su pokradene na izborima. Do sada su svi prigovori odbijeni. Sastav postizbornih koalicija, na različitim nivoima vlasti, sve je izvesniji.

Pratite sa nama dešavanja iz minuta u minut...


19:52 RIK PROGLASILA KONAČNE REZULTATE IZBORA ZA PARLAMENT

Republička izborna komisije proglasila je večeras konačne rezultate izbora za parlament, prema kojima je lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" osvojila 73 mandata u Skupštini Srbije, lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" 67, a treća koalicija SPS-PUPS-JS, 44 mandata.

RIK je saopštila konačne rezultate za poslanike Skupštine Srbije na osnovu 99,93 odsto obrađenih biračkih mesta.

Slede lista DSS, koja je osvojila 21 mandat, lista "Preokreta" sa 19 osvojenih mandata, dok je URS osvojio 16 mandata.Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor osvojio je pet mandata, Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin dva poslanička mandata, a lista "Sve zajedno" i "Nijedan od ponuđenih odgovora" po jedan.

Prema konačnim rezultatima, Koalicija Albanaca Preševske doline dobila je jedan mandat.

Ispod cenzusa ostali su SRS, "Dveri", Reformistička stranka Milan Višnjić, Pokret radnika i seljaka, Socijaldemokratski savez, Crnogorska partija i Komunistička partija.

Protiv izveštaja konačnih rezultata parlamentarnih izbora bilo je 12 članova RIK-a i to iz SRS, DSS, SNS, Dveri i Pokret radnika i seljaka. Za izveštaj glasalo je 20 članova RIK-a iz ostalih stranaka.


19:42 U SUBOTU PREDSEDNIŠTVO SNS ODLUČUJE O PROTESTIMA

Predsedništvo Srpske napredne stranke će u subotu, 12. maja, odlučiti o "daljem učešću u izbornom procesu i mogućim masovnim protestima" zbog, kako je saopštila stranka, "brutalne krađe" na izborima održanim 6. maja.

"Na sednici Predsedništva biće donete ključne odluke o daljem učešću u izbornom procesu, mogućim masovnim protestima, ali i potencijalnim dogovorima i zajedničkom delovanju sa svim ostalim opozicionim strankama, koje su oštećene u izbornom procesu", navedeno je u saopštenju.

Odluku o sazivanju sednice Predsedništva, doneli su predsednik i zamenik predsednika stranke, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, posle, kako se kaže, dokaza o brutalnoj izbornoj krađi i posebno zbog reakcije na odluke Republičke izborne komisije i Republičke radiodifuzne agencije.


19:35 KONAČNI REZULTATI RIK ZA PREDSEDNIKA: RAZLIKA JE 0,26 ODSTO

Republička izborna komisije proglasila je večeras konačne rezultate izbora za predsednika Srbije, po kojima u drugi krug predsedničkih izbora 20.maja ulaze kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić i kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić.

Prema tim podacima, Tadić je osvojio 25,31 odsto glasova, odnosno 989.454 glasova, dok je Nikolić osvojio 25,05 odsto, što u brojkama iznosi 979.216 glasova.

Trećeplasirani na predsedničkim izborima je Ivica Dačić sa osvojenih 14,23 odsto glasova.

Procenat nevažećih glasčkih listica na predsedničkim izborima je 4,47 odsto.

Za izveštaj o konačnim rezultatima predsedničkih izbora glasalo je 16 članova RIK-a, dok je protiv bilo 11 i to iz DS S, SRS, SNS, Dveri i Pokreta radnika i seljaka.

Predstavnici tih stranak u RIK-u su odluku da budu protiv obrazložili time što je bilo puno nevažećih listića, što je RIK dozvolio da Uputstvo o sprovođenju izbora sadrži odredbe koje ne proizilaze iz Zakona i zbog razlika u biračkim spiskovima. 


18:31 PROTEST PRISTALICA DVERI

Pristalice Pokreta Dveri protestovali su danas popodne ispred zgrade Skupštine Srbije, gde se nalazi Republička izborna komisija, tvrdeći da je na izborima bilo krađe.

Skupštinu Srbije i zgradu predsednika Srbije obezbeđuju jake policijske snage.

Učesnici protesta uzvikuju pogrdne parole protiv aktuelne vlasti.

Posle protesta, oni su, u pratnji policije, krenuli ka Hramu Svetog Save, pa je saobraćaj u ulici Kralja Milana zaustavljen.

17:59 NINKOVIĆ: IZBORI PROTEKLI NA ZAKONIT NAČIN

Član Republičke izborne komisije iz koalicije Preokret Dragan Ninković izjavio je danas da su izbori u Srbiji protekli u redu i na zakonit način i da su bili korak napred u odnosu na prethodne izborne cikluse.

Ninković je Tanjugu rekao da je dobra praksa da se svakim izbornim ciklusom ostvari napredak."Izborni proces je bio pravno valjan na šta ukazuje i činjenica da su svi uloženi prigovori odbačeni i da je sve urađeno u skladu sa zakonom. Nije bilo pravno valjanih prigovora koji bi mogli da utiču na rezultate izbora i izbornog ciklusa", rekao je NInković.


17:30 CESID: UTVRDITI POREKLO POKAZANIH LISTIĆA

Ako se pokaže da su naprednjaci danas pokazali autentične biračke listiće, postoje razlozi da organi koji se bave sprovođenjem krivičnog zakonodavstva utvrde poreklo tih listića, izjavio je danas izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Marko Blagojević.

"To više nije izborni prekršaj, ili izborna nepravilnost. Radi se o krivičnom delu za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju do tri godine.", rekao je Blagojević Tanjugu.

17:07 RIK ODBACIO 44 PRIGOVORA KAO NEOSNOVANA ILI NEBLAGOVREMENA

Republička izborna komisija (RIK) odbacila je na današnjoj sednici ukupno 44 prigovora, kao neosnovana ili neblagovremena, koje su birački odbori uputili komisiji zbog neregularnosti na upravo završenim parlamentarnim izborima.

Najveći broj prigovora odnosio se na to da su članovi jednog biračkog odbora bili u srodstvu, da su birači glasali bez lične karte, da nisu radile UV lampe.

16:48 RRA: NISMO ZABRANILI NIKOLIĆU DA SE POJAVI U IVANOVIĆEVOJ EMISIJI

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) saopštio je danas da nije zabranio emitovanje nijedne emisije, niti pojavljivanje bilo kog predsedničkog kandidata u bilo kojoj emisiji i da je jedina njegova namera bila da se predizborna kampanja odvija u okvirima zakona.

U saopštenju RRA se navodi da su čelnici Srpske napredne stranke (SNS) kontaktirali neke od članova Saveta RRA kako bi proverili da li je Savet zabranio pojavljivanje predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića u emisiji "Informativno veče sa Ivanom Ivanovićem".

16:27 TRSTENIK: POBEDIO URS, JOŠ NEIZVESNO KO ĆE FORMIRATI VLAST

Ujedinjeni regioni Srbije trijumfovali su na lokalnim izborima u Trsteniku osvojivši 17 mandata, ali još nije izvesno ko će formirati vlast u tom gradu, jer zvaničnih pregovora za sada nema.

Predsednik Opštinskog odbora URS-a Miroslav Aleksić rekao je Tanjugu da je na takav rezultat presudno uticala činjenica da je URS građanima Trstenika jasno rekao šta su uradili i šta će uraditi.

16:19 LDP SUMNJA U REGULARNOST POKRAJINSKIH IZBORA

Potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) i šef vojvođanskog odbora Dušan Mijić izrazio je danas sumnju u regularnost pokrajinskih izbora, navodeći da je broj glasova koji je na njima ostvarila koalicija "Preokret" smanjen za oko 2.500 u konačnom izveštaju Pokrajinske izborne komisije (PIK).

Mijić je na konferenciji za novinare rekao da sumnja i u regularnost izbornih rezultata generalno, ocenivši da "od 5. oktobra 2000. godine nije bilo ovakve konfuzije oko izbora", jer je bilo, kako je dodao, "puno nejasnoća i nelogičnosti u izveštajima izbornih komisija i različitih obračuna glasova".

15:56 VUČIČ: TADIĆ SE UPLAŠIO TV DUELA SA NIKOLIĆEM

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić smatra da se predsednički kandidat DS Boris Tadić "uplašio" televizijskog duela sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem.

"SNS je pozvala Borisa Tadića na više duela sa Tomislavom Nikolićem, a onda je veliki junak Boris Tadić rekao - može u sredu. Mi smo rekli svaki dan može, samo ne na dan kad je sednica Glavnog odbora, a veliki junak Tadić se od tog dana više ne javlja", rekao je Vučić.

"Mi ga pozivamo da ide sutra, prekostutra na televizijske duele. Pozivamo svaki dan bivšeg predsednikaTadihca da ide i izađe na crtu Nikoliću, a ne da preko svojih prljavih medija vodi najcrnju i najodvratniju kampanju protiv Nikolića", naveo je Vučić pozivajući Tadića "ne na jednu, nego na seriju debata kako je sam predlagao".

15:34 TADIĆ: NIJE BILO NEPRAVILNOSTI

Tadić je rekao da su tvrdnje lidera SNS Tomislava Nikolića da se na biračkom spisku našlo 500.000 "mrtvih duša", rekao da su u pitanju spekulacije.

"Ne mogu stvarno to da komantarišem, to je sprekulacija", rekao je Tadić i dodao:

"Ja slušam međunarodne i domaće instituije u tome i dobio sam informaciju da su izbori protekli u redu, a o tome su govorili i RIK i OEBS, kazao je Tadić.

15:15 NIKOLIĆ: ZAMENA ORIGINALNIH LISTIĆA


Srpska napredna stranka tvrdi da je DS "brutalno pokrala izbore 6. maja", tako što su originalni glasački listići zamenjeni drugim glasačkim listićima.

Kako je rekao lider SNS Tomislav Nikolić, krađa u nedelju veća je od one koja se dogodila u septembru 2000. godine a odigrala se na svih 9.000 biračkih mesta u Srbiji.

Više o tome pročitajte OVDE


14:09 KOALICIJA ALBANACA DOBILA MANDAT

Koalicija Albanaca preševske doline, prema najnovijim rezultatima Republičke izborne komisije, osvojila je jedan poslanički mandat, dok će koalicija "Preokret" u budućem sazivu parlamenta imati 19, umesto prvobitno objavljenih 20 poslanika.

Radi se o najnovijim privremenim rezultatima RIK-a koji su dobijeni na osnovu obrađanih 99,76 odsto biračkih mesta, a drugih promena među osvojenim mandatima nema.

Kako je saopštio RIK, nevažećih lista za parlamentarne izbore bilo je 4,37 odsto, a za predsedničke 4,47 odsto.

Najbolji rezultat ostvarila je lista "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", koja i dalje ima 73 mandata u skupštini Srbiji, dok lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić", takođe, i dalje ima 67 mandata, a treća je koalicija SPS-PUPS-JS, sa osvojenih 44 mandata.

Slede lista DS S, koja je osvojila 21 mandat, lista "Preokreta" koja sada ima 19 osvojenih mandata, dok je URS dobio 16 mandata.

13:44 ŠAROVIĆ: NEĆEMO PODRŽATI NIJEDNOG KANDIDATA


Potpredsednik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da radikali neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora.
"U drugom krugu mi ne možemo i nećemo da podržimo kandidate koji prema našem mišljenju nude ista rešenja. Uveren sam da bi Nikolić bio znatno gore rešenje od Tadića", rekao je Šarović na konferenciji za novinare.

Osvrćući se na rezultate nedavno održanih izbora, Šarović je rekao da će u petak biti održan predsednički kolegijum radikala na kojem će biti analizirani razlozi "treškog izbornog poraza".

13:37 TADIĆ: PROTIVNICI POKUŠAVAJU DA NAPRAVE PREOKRET

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić poručio je danas da njegovi politički protivnici pokušavaju da naprave preokret na ovim izborima bacajući mu blato na lice i pripisujući mu mane i greške koje su upravo njima svojstvene.


13:01 ZABRANJEN PROTEST DVERI

Pokret Dveri saopštio je danas da je rešenjem MUP zabranjen za večeras zakazani protestni skup ovog pokreta "protiv izborne krađe" i pozvao svoje glasače i pristalice koji su planirali da dođu na protest da to ne čine.


12:39 MUR: TADIĆ U PREDNOSTI

Dugogodišnji analitičar specijalizovan za područje Balkana Patrik Mur očekuje da će u drugom krugu predsedničkih izbora razlika biti mala, ali da veruje da će kandidat koalicije Za bolji život Boris Tadić ipak biti u blagoj prednosti.

Veliki broj građana je zabrinut za svoju budućnost. Oni znaju da mnogo toga zavisi od investicija, a Boris Tadić ima bolju reputaciju u Evropi, rekao je Mur na diskusiji u organizaciji Radija Dojče vele pod nazivom Srbija posle drugog kruga.


11:13
UŽICE: DVERI PODNOSE ŽALBU UPRAVNOM SUDU

Nezadovoljni konačnim rezultatima lokalnih izbora u Užicu, po kojima "Dveri" nisu prešle cenzus jer su im oduzeta tri odbornička mandata, predstavnici liste "Dveri za život Užica" su danas najavili da će podneti žalbu Upravnom sudu.

Posle današnjeg uvida u kompletnu izbornu dokumentaciju nosilac te liste Dragan Krsmanović je rekao da ne veruje u tvrdnju da je zbog greške softvera došlo do pogrešnog računanja glasova. Zato će, kako je izjavio Tanjugu, Dveri zatražiti ličnu odgovornost onih koji su krivi za obmanjivanje javnosti.


10:09 BLAGOJEVIĆ: TVRDNJE O KRAĐI NEOBIČNE

Izvršni direktor CESID Marko Blagojević izjavio je da se u svakom telu za sprovođenje izbora nalaze predstavnici svih izbornih lista i predsedničkih kandidata.

"U svakom sistemu postoje rupe i samo je pitanje da li postoji neko ko je raspoložen da te rupe zloupotrebi", rekao je Blagojević, gostujući na TV Pink. On je dodao da mu je neobično da "pored 50 - 60 ljudi promakne izborna krađa takvih razmera o kojoj se govori".

On je naveo da, ako bi tvrdnje Ištvana Pastora bile tačne, Pastoru kao predsedničkom kandidatu taj broj glasova ne bi ništa doneo, ali bi njegovoj izbornoj listi doneo dva nova mandata.

08:07 PAJTIĆ: TVRDNJE SVM O KRAĐI GLASOVA NEVEROVATNE

Potpredsednik DS Bojan Pajtić smatra da su tvrdnje Saveza vojvođanskih Mađara da im je na izborima pokradeno 30.000 glasova neverovatne, ali da ukoliko je bilo zloupotreba, odgovrni treba da snose posledice.

"To mi zvuči kao naučna fantastika da se ukrade toliki broj glasova, jer u svakom biračkom odboru nalaze se predstavnici svih stranaka", rekao je Pajtić za TV B92 i dodao da svako ko je činio zlouopotrebe na biračkom mestu treba da bude kažnjen.

Pajtić je rekao da polovina mađarskog biračkog tela glasa za mađarske, a polovina za građanske stranke, što govori i činjenica da je DS osvojila apsolutnu većinu u Adi, a slično je i u Senti i Kanjiži, gde je većinsko mađarsko stanovništvo.


08:01 LSV: PASTOR DA SE IZVINI, ILI IDE NA SUD

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da zahteva od predsednika SVM Ištvana Pastora da se izvini i povuče izjavu o sumnji u rezultat koji je LSV ostvarila na izborima.

"U suprotnom, svoje ocene i stavove će morati da dokazuje na sudu", saopštila je LSV.

Istovremeno, naveo je LSV, "podsećamo Pastora da se Liga borila protiv krađe glasova još devedesetih godina prošlog veka kada njega u toj borbi nije bilo".

"Umesto da lažno optužuje druge, Ištvanu Pastoru bi bilo bolje da preispita zašto je SVM izgubio podršku birača", navela je LSV.


07:41 KONAČNI REZULTATI NAJKASNIJE DO 20 SATI

Rok da RIK utvrdi i u "Službenom glasniku" objavi rezultate izbora, kako piše u Rokovniku te komisije, ističe 10. maja u 20 sati, a Ustavom je predvideno da prva sednica novog saziva parlamenta mora da bude održana najkasnije 30 dana od proglašenja konačnih rezultata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (178)

a

10.05.2012. 09:34

Ni u vreme Miloševića nije bilo avoliko krađa na izborima. Stranke na vlasti se krajnje beskrupulozno bave svačim da ostanu na vlasti.

MatijaBG LDP

10.05.2012. 09:40

Covece Pastor ne da je lupio,nego kao sto kaze Canak,sve ispitati i na sud.pastor tvrdi da je 30.000 glasova ukradeno,a toliko skoro pa da nema ni Madajara sa pravom glasa u Srbiji.....hahahahhaha....smejurija....nije valjda da se cuo sa Orbanom u medjuvremenu,velikim prijateljem Nikolica:))

MatijaBG LDP

10.05.2012. 15:49

@MatijaBG LDP - Da li smo i gde presli cenzus videces kad cujes za ime ministra spoljnih poslova...nadam se da ce mu glavni zadatak posle izbora biti ukidanje tzv.Rep.Srpske:))

Demagog

10.05.2012. 16:21

@MatijaBG LDP - Bas je divna demokratija, ne moram da mislim kao Matija. A bogami ni da glasam.

KRADJA

10.05.2012. 10:11

Dveri su zestoko pokradene do te mere da su presle cenzus imaju 6 do 7% ,SNS je pokraden kao i DSS ,veceras protest u 18h ispred RIK-a..sramota ovde se ne postuje volja naroda,vec kriminalaca!

Stevan

10.05.2012. 10:13

Niko nije lud da naseda na ovakve price o kradji glasova. Nekome je verovatno u interesu nered i nestabilnost u drzavi da bi ostvario svoje interese koje nije mogao da ostvari na izborima.Kome treba haos?

dunja

10.05.2012. 10:35

svi smo vidjeli kako se kradu glasovi u Zajecaru i kupuju u Vidovdanskom naselju u Novom Sadu

pošteni

10.05.2012. 10:43

Ljudi pomozite mi: Ja čim prodjem pored zgrade SPS, dobijem neodoljivu želju da nešto ukradem ! Kako je tek ovima što su u koalici sa njima ! Jadni ljudi. To su velike ljudske drame.

neša car

10.05.2012. 11:07

@pošteni - Bio jednom jedan čovek i imao četiri sina. Jedan je bio pametan, drugi pošten, treći je stalno glasao za DS na izborima, a četvrti je bio član SPS.

Miskec

10.05.2012. 12:06

@pošteni - Ova prva dvojica su po difoltu u SNS, jer su samo kod njih posteni. Nije mi jasno kako je ovaj narod tako naivan, pa im nije poverovao u postenje,nesto se tu ne slaze.

duxoni

10.05.2012. 10:43

Stvar je prosta svaki biracki odbor zastupljen je sa svim strankama ucesnicima izbora postoji zapisnik koji na kraju svi potpisuju,ukoliko ima nepravilnosti to se primeti odmah na kraju glasanja.Ko gubi ima pravo da se ljuti

prvo ispred svoje kuće

10.05.2012. 12:29

@duxoni - Ajde jedno malo drugačije pitanje, ko je u Dverima odgovoran za pripremu i obuku kontrolora tj, članova biračkih odbora? To ime pod hitno hoću da čujem!!!

Duleee

10.05.2012. 13:58

@duxoni - Dunja, opet ti komentarises izbore u Srbiji?! Trebala bi da brines o svojoj drzavi, Bosni... a duxoni je skroz u pravu;)! Pukli ste, nema vas vise pa nek se crkvenjaci i radikali dogodine kandiduju u R.Srpskoj pa ce mozda tamo bolje proci...

Milan

10.05.2012. 14:42

@duxoni - Zbog tebe i tebi slicnih,koji R.srpsku smatraju tudjom drzavom nama i jeste ovako... Veci su oni Srbi od nas svih zajedno. ..

Demagog

10.05.2012. 16:19

@duxoni - Koliko se dobija robije za krivotvorenje potpisa? Pre par dana pisalo se o nekom momku koji je falsifikovao dokumenta sa faksa, dobio stipendiju i nastavio studije u Zenevi.Da li je koristio skener za to? Pre desetak dana bio je neki komentar o tome ko sve ima nase biracke spiskove. Interesuje me koliko stamparije naplacuju stampanje letaka, osrednjeg kvaliteta, sa i bez ziga... Mene svasta interesuje...

mike kos

10.05.2012. 10:54

Kako ovaj covek deluje iznenadjeno...neverovtna kradja... Pa to je stvarno nemoguce.... politicarima i vlasti rode donose besna auta, milione evra, kuce i stanove. Eto glasaci u Srbiji shvatili da rode ne donose bebe vec bogatstvo vlasti i politicarima i eto sad su cak ubedjeni da i oni sami dobro zive i da ce i njima rode doneti.......mlogo.....

Jelena

10.05.2012. 11:00

Kako se prave naivni i nevini,a vec i vrapci znaju da je bilo ogromne kradje!!! Pa,ovaj Blagojevic iz CESIDA je iz Rusije proteran bas zbog lose reputacije CESIDA i svi znamo da ih Soros finansira!

Duleee

10.05.2012. 13:54

@Jelena - Ma ti znas?! Ti se kreces u tim svetskim krugovima pa imas "proverene" informacije?! Daj ne pricajte gluposti, pukli ste samo tako a ovi crkvenjaci mogu da placu i nista vise!!!

Mitar

10.05.2012. 11:01

Jao pajticu kad bi mi pao saka!!!! A od vas iz novosti ne ocekujem da ce te ovo objaviti!

Spanulis

10.05.2012. 11:01

Pajticu sve ovo izgleda kao naucna fantastika,ali u stvarnosti ovo je bila fantasticna kradja glasova!!!!

NES

10.05.2012. 11:02

Imaju dobre ucitelje!! Dok ih je SPS i Slobo krao, to je bilo sramota a kada oni to rade to je prosto neverovatno!!Muka mi je i drzave i naroda i vlasti, koju izgleda ovakvu i zasluzujemo

dragalic

10.05.2012. 11:07

Svedok sam kradje glasova i upozoravao sam da se postave video nadzori, ali me niko nije poslusao. Najvecu kradju su izveli koalicioni partneri, SNSD i SDA. Zanimljivo je da nijedna strana nema primedbe na visoki odaziv biraca iz R.Srpske, ali ni onih iz Srbistana koja je dobila 198332000 mandata. Ali, tu prici nije kraj, ovi uporno tvrde da su dobili manje ali suparicke stranke su uporne u dokazivanju da nije bilo klasicne kradje glasova i da su ipak zadovoljni postignutim rezulatom.

nemilosrdno pravedni

10.05.2012. 12:07

Lopov u politici je kriminalac, koji iz koristoljublja otudjuje glas u potpunosti ili delimicno da bi uskratio pravo nekom drugom.

O6PA3

10.05.2012. 12:38

Није ми јасно како је Милошевић издржао толико дуго, кад се толико њих борило против њега.

Dejan

10.05.2012. 12:41

SPS je preneo DS-u svoja ne-mala znanja i iskustva iz oblasti organizovanja izbora i poebno brojanja rezultata...A svi znamo da su veliki znalci i vrlo iskusni....

Мица певачица

10.05.2012. 12:50

vlad! То се назива организован криминал.

Lavica

10.05.2012. 12:55

U ovoj super demokratskoj Srbiji, niko vise ne sme ni da pisne niti da prozbori ni o cemu protiv vlasti jer mu ne gine teska robija!

Goran

10.05.2012. 13:04

Evo partijskih "vrištulina" kojima je naređeno da "vrište" : "Kradja! Kradja!" Umesto da odete u prvi sud i podneste tužbe za sve što ste videli i za šta imate dokaze, vi ke...te po forumima. Ajde bre, gubite se iz naših života. Širite samo mržnju i zlo. .... vas stranke koje su vas zaposlile.

Realnost

10.05.2012. 17:44

@Goran - Nevazecih Lista:Izbori 2012: 4.3%Izbori 2008: 2.1%Sta ti tu nije jasno Gorane??Dveri i SRS su pokradeni 100%

Goran

10.05.2012. 19:16

@Goran - ukucaj izborna kradja2012 pa češ videti, ima likova sa 248% glasova, baš me čudi da su iz žute koalicije

Neznalica

10.05.2012. 13:27

Opet se isto desava...nemoze niko od njih sam da napravi vladu...pa ce morati da pokleknu od pritiska malih stranki...Ja cu vam reci Boris ce pobediti 100% jel njega podrzava ceo zapad...Nema teoriske sanse da Boris nebude precednik....al ja sam uvek bio i ostao za SNS

dragutin

10.05.2012. 13:48

@Neznalica - Adekvatno ime komentatora(neznalica).Pravilno je ,,teorijske,,i ,,predsednik,,ne cudi me sto si bio i ostao SNS.Kakav,, presednik,,takvi i biraci.

Meksa

10.05.2012. 13:59

@Neznalica - Mislim da ta konstatacija /kakav predsednik,takvi i birači/ ima mogućnost primene i u Vašem slučaju!

Laf

10.05.2012. 14:00

U Srbiji narod odlicno zivi.Nisam siguran da li su ljudi izmanipulisani u kampanji,ali je pobedila koalicija koja je bila na vlasti.Ukoliko su izmanipulisani imaju sansu za popravni na predsednickim izborima da izaberu promene.Svi vi koji radite(odnosno ne radite nista)u drzavnim firmama vi ce te glasati za rezimsku vlast da bih zadrzali svoj posao i primili platu od 40 hiljada,dok ljudi koji se muce kod privatnika koji su dobili stimulans od drzave da bi izrabljivali radnike o drzavnom trosku.

sreto

10.05.2012. 14:07

Slucajnost ili sta? To je isto BRISEL OBJAVIO !!! Znaci ipak su IZABRALI ZA NAS !!!

ratko

10.05.2012. 14:10

neverovatno chime se sluze naprednjaci,umesto ako imaju dokaza o kradji glasova da prijave komisiji ili sudu vec kome oni i dalje zamaraju narod kako ih je neko pokrao i sa time misle da pobede u drugom krugu.SNS nema drugo sta da pokaze birachima osim da uporno 20 godina tvrde kako su drugi lopovi samo su oni posteni e tako se ne pobedjuje,verovatno toma nije odslusao predavanje na svom fakultetu kako da pobedi tadica a vuchic ne moze da mu to utuvi u glavi jer ovaj lose verovatno pamti ,toliko

ZABRANJEN PROTEST DVERI

10.05.2012. 14:33

Opa... te Dveri su mnogo jaci protivnici nego sto sam mislio.Cim su ih zabranili, plase se njih sa razlogom, znaci stvarno su pokradeni i koriste ista "demokratska sredstva" kako za vreme glasanja tako i pre i posle glasanja....Sve me vishe interesuje ova stranka jer ih nisam bas cenio pre ovoga..

korleoncic

10.05.2012. 14:40

Proverite koliko srba sa kosova i drugih delova srbije zivi u Cg a kolko ih je bilo na birackom spisku! Svei sa kojima sam u kontaktu, a njih broji jedno 20=-ak porodica, nikog na spisku bilo nije. A zasto? Zato sto su na proslim dobili radikali....

Djoloiznogud

10.05.2012. 14:49

Решењем Министарства унутрашњих пословајутрос је забрањен за вечерас заказани протестни скуп Двери против Тадићеве изборне крађе.

DJUBRETARKA

10.05.2012. 14:58

On je hteo da kaze ** Protivnici pokusavaju da napadnu preokret** On je pozvao Cedu u Vladu a Djilas Dinkica. Vuk je tu negde dlaku ne menja.

Čedomir Činić

10.05.2012. 15:04

Demokratija je najveci neprijatelj, teroristi se boje istine. 22-07- ABB

Milovan

10.05.2012. 15:24

Nesto je cudno sa izborom ili narodom u Srbiji. Dok u svim drugim zemljama padaju vlade koje ne izvlace zemlju iz krize u Srbiji se dogadja da stara vlastdobiva novi mandat uprkos siromasenju i povecanoj nezaposlenosti gradjana.I ptice na grani znaju da je uslov za zaposlenje pripadnost vladajucoj stranci.

ee

10.05.2012. 15:27

Ovo mi je smesno sto sad Nikolic prica... Posle sramnog strajka gladju, sada lazima pokusava da dovede regularnost glasanja u pitanje. On je stvarno mislio da ce ubedljivo pobediti,ali on nije znao da mnogo vise ima onih koji znaju ko je on, kakav je, i cime se sve sluzi radi postizanja svog cilja da dodje na vlast. Mozda nas i Tadic krade,ali ovi bi nas maksimalno unistili... Niste ni svesni uopste...

englez

10.05.2012. 15:33

Naravno da su izbori pokradeni u svim online anketama DS nije presao 15 %, sto je i logicno poslije ovako lose politike.

MatijaBG LDP

10.05.2012. 16:07

@englez - Hahahhaha....pali Bosancero....mora da su u tim online anketama ucestvovali i ostali koji kao ti kazu POSLIJE:)))Ovde takvi nemaju prava glasa i nece nikad!

Besani

10.05.2012. 20:06

@englez - Obicno, osim konstatacije da za takvo njegovo stanje postoji dijagnoza, ne reagujem niti uzimam za ozbiljno komentare ovog nesrecnog Matije (setite se samo njegovog besramnog seirenja nad sudbinom onog momka poginulog u ambasadi SAD) ali smatram da se na ovakve fašisticke ispade mora reagovati i da je krajnje vreme da moderatori svoje 'makaze' primene i na postove ovog drugosrbijanskog autošoviniste. To što neko govori ijekavicom ili ne, u ovoj zemlji nije prepreka pravu glasa niti ce biti!!

deki sumadija

10.05.2012. 15:34

Kod nas se ponavljaju na 11 mesta .Kradja i paketa i po 2ooo di\n.od strane DS ,Ldpi URS bilo svuda .Sramota .

Kadija

10.05.2012. 15:42

Ako me secanje ne vara, po popisu Srbija ima nesto preko 7-miliona a glasaca nepunih 7-miliona, beba i mladih do 18 -god. cca 1/2 miliona????

banatBrisel

10.05.2012. 15:48

tacno je da u srbiji i mrtvi glasaju.to je izum bas od dacica.tako je taj policajac dacic milosevicu stimao rezultate.nista novo ko ima vlast i policiju nije problem da stima sa mrtvim glasacima.nista novo u srbiji

jaoj

10.05.2012. 23:18

@banatBrisel - Dacic: I see dead people..... Taman da glasaju i oni!Strasno,i mrtve duse se uznemiravaju,bice haosa

Marina

10.05.2012. 16:04

neznam da li je bilo kradje ili ne ali svedok sam ovome, u nedelju kad je bilo glasanje otisla sam sa mamom da obavimo tu gradjansku duznost i prvo date licnu kartu pa prst na rendgen pa onda redom potpis u prvu knjigu pa listic za glasanje pa druga kniga pa listic za glasanje e kad je mama dosla do trece i cetvrte knjige u knjizi je nije bilo i nije imala pravo da glasa! Zasto kako je to moguce? To mi nije niko ispricao niti sam od nekog to cula svedok sam tome !

MatijaBG LDP

10.05.2012. 16:09

Naprdnjaci,kao to da se radikali ne bune,procitajte izjavu Sarovica,a jos lepse zvuci sto Sarovic istice da je Nikolic mnogo gore resenje od Tadica:))))

Dusan

10.05.2012. 16:56

@MatijaBG LDP - Dečko, i tvoji kažu da je bila kradja. Ajde stavi malo čarapu u duvaljku, barem dok se ne raščisti situacija. Ispašćeš više ti nego što je to moguće.

Zare

10.05.2012. 17:04

@MatijaBG LDP - Kad Sarović kaze nema tu, to ti je cenjeni mislilac i ekspert. On sto kaze, to ti zakon.

srki

10.05.2012. 17:14

@MatijaBG LDP - Mislic DS-SRS se ne buni. Pa covece - oni su zrtvovali svoju stranku da bi podrzali DS protiv SNS-a!

zoran dveri

11.05.2012. 08:54

@MatijaBG LDP - matija ,cudim se da nisi preso cenzus u tvom begeu. A koje su ti pastete poklonili, kokosje? pa vidi se kakvu pamet imas.

Boran

10.05.2012. 16:59

Kako se lopovi sada isčudjavaju i prave nevesti, kao nebi oni. Pitam se, zasto sada ne pozovu

srki

10.05.2012. 17:09

Naprednjaci lazu, klevecu i blate DS, a kako su 3000 listica zavrsili u kontejneru to ne znam... - kaze portparol DS-a. OEBS brze bolje rekao da su izbori regularni. Dverima zabranjen miting. Madjari tvrde da su pokradeni. LDP podbeo niz prigovora... Ni malo sumnjivo, zar ne?

Miševi moji ....

10.05.2012. 17:43

@srki - kada je promena Ustava planirana ? Stisnite petlju pa se drznite a mi odmah uzimamo gov... motke od suve drenovine !

LJUBICA

10.05.2012. 17:12

Ma Tadicu je uvek sve po njegovom pravilu i propisu. Cak i kada Neda Arneric iz Bodruma glasa u skupstini. Posle kad je sve proslo je priznao da je lagao. Pa i sada ce. Nista novo u Srbiji.

olga

10.05.2012. 17:14

Kao građanin sam ubeđena da je bilo krađe na izborima i ako sa m ja lično bila za beli listć-Malo je neverovatno da potpuno isto društvo dobije ubedljivu podršku glasača za formiranje vlade i da rezultati izubora budu baš kako vlasti odgovaraju.To se desilo i 96 pa zašto ne bi i sada;ja ovoj vlasti neverujem ni vremensku prognozu.

Toni

10.05.2012. 17:58

@olga - Ni ja nista ne verujem ovima,ali ipak je bolje da je DS pobedio.Bar ne moramo da se plasimo da cemo zaratiti sa nekim.

gluposti

10.05.2012. 20:39

@olga - Ma kakav rat, cime da ratujemo kad ni vojsku nemamo? Uspeli su ljudima da napune glave glupostima, kakva kradja, sami smo izabrali ovako. Nazalost

gerilac

10.05.2012. 17:22

Toma se uplasio sto ga sve ankete vide kao buduceg predsednika...pa sad pravi cirkus i stvara nespokoj kod gradjana, kako bi umanjio svoj rejting...

miki

10.05.2012. 17:30

ako na listicima nema seriskog broja i holograma znaci da je lazan,mogao je i Toma da ih odstampa,mozda i da proba da ih ubaci pa nije uspeo ,pa sad ajd da napadamo sa tim.Skace sam sebi u utrobu.Da mi bude predsednik neko ko sam sebe zavlaci,nedao bog

Goran

10.05.2012. 17:31

Gle, ko to kaze da je bilo kradje? Onaj ko je diplomirao 5 minuta pred izbore! Onaj koji je do juce vitlao linijom Virovitica - Karlobag!

Dragan

10.05.2012. 18:45

@Goran - Gorane, tvoje uvrede na račun Tomislava Nikolića ne mogu da umanje ovu izbornu krađu velikih razmera koju je napravila Demokratska stranka. Toma se nekad zalagao za Srbiju do Karlobaga, a Zoran Đinđić je išao na Pale da javno podrži Radovana Karadžića tokom rata za vreme opsade Sarajeva. Za Tomu se ne može reći da je lopov, ali zato Demokratska stranka vrvi od lopova.

Dragan

11.05.2012. 00:18

@Goran - Ne vređam ja Tomislava Nikolića. Ja sam 10 godina radnog staža izgubio 90tih kad je i taj gospodin bio uz vlast. Uzeo mi je, i mojoj generaciji, više od života slanjem u rat koji se kasnije zavrsio za stolom i nikom nista. Nemoj sebi inteligenciju da vredjas tvrdnjama da su doticna gospoda za beatifikaciju! Sad mi glumi mirotvorca i evropejca. E, ne može! Ima da ode u penziju kao Radilal i kum Vojislava Šešelja.

novica52

10.05.2012. 17:43

Šta je tu je, da je bilo nepravilnosti sa biračkim spiskovima sušta je istina jer je bilo mnogo mrtvih duša i drugih manipulacijama, dali je bilo manipulacije listićima , verovatno to će se pokazati u narednim danima a da nam svima preti beda i haos i to je najtačnije.Podele u državi,gradu,ulici,porodici postoje i toliko su narasle da je pitanje našta će to izaći.

B.V.

10.05.2012. 17:49

Kada bi svi političari bez obzira na ulogu koju šmiraju u okviru političkih kampanja, znali koliko su se zapravo ogadili svim građanima ove zemlje, bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost, zaista bi zastali, pronašli u sebi poslednju trunku milosrđa i čovečnosti i sami sebe obrisali sa spiska izbornih kandidata svih kategorija. Valjda bi pritom pomislili: ,,Hajde da samo ovaj put ne obmanjujemo ove obične, napaćene ljude koji nas decenijama trpe...''

Данијел

10.05.2012. 17:55

Сви су на истом колосеку, власт, полиција, тужилаштво, РИК ...., разне НВО, Цесид, неки медији, и сви штите један другог, јер су повезани.На другој страни је обичан народ који осећа и примећује превару.Треба се борити јер ће "држава" све јаче нападати да би сакрила крађу избора.

sale RIO

10.05.2012. 18:07

Ja Tomi verujem. Ako iko zna kako se nesto moze falsifikovati zna Toma.Jedino me cudi da ti listici nisu baceni u kontejner ispred sedista SNS-a, nego su morali da vuku kesu citava 2 bloka.

neutralan

10.05.2012. 18:30

@sale RIO - kome verujete tomi nikolicu koji jeza izbore delio novac po 1500 dinara a sada zadrugi krog davace po 3000 hiljade

zli zo

10.05.2012. 18:36

Ljudi traze dokaze a ovi doneli citave dzakove i opet nije dovoljno!? Pa ko je ovde lud!

nahtigal34

10.05.2012. 18:38

Kad je Sloba ovo radio imali smo 5. oktobar a sada se vlast pravi blesava na silne nepravilnosti.

Miomir Maksimcev

10.05.2012. 18:39

Verujem da je bilo nepravilnosti. Na osnovu komentara citalaca u dnevnim novinama pre izbora DS ne bi presla cenzus. Kad ono.... I S. Milosevic je radio isto dok nije uhvacen u kradji. I on je, kao i Tadic, unapred znao rezultate izbora zato sto je vec imao spremne dzakove pune glasackih listica. Gradjani uopste nisu morali da izlaze na biralista. Neko je vec bio glasao umesto njih.

seljakLA

10.05.2012. 18:44

Izaberi Tomu nagrabusili ste izaberi Tadica nagraisali ste. Izberite bre motiku i zivite ko ljudi i necete biti gladni ni zedni, prosto resenje ko pasulj.

Zoran

10.05.2012. 18:46

Generalno su rezultati izbora u prilično velikoj disproporciji u odnosu na nezadovoljstvo naroda što izaziva sumnju da nešto nije u redu...

crni

10.05.2012. 18:57

dok se SPS nije odlucio s kim ce bilo je sve u redu,a kad su rekli da nece sa SNS odmah se podigla galama oko izbornih listica,kao danisu imali nijednog svog predstavnika na biralistima,sam je Nikolic rekao pre izbora da nece dozvoliti kradju,pa ako su ga i pored toga pokrali onda je stvarno nesposoban. zamolio bih gospodina Nikolica da vise ne vredja intiligenciju ovog napacenog naroda,nismo bas svi tako naivni i neobrazovani kao sto on misli

Jeremija

10.05.2012. 18:59

Lopovi,pokrali ste izbore,to je jasno kao dan,260.000 nevazecih listica odmah na uvid zapecacene,glasanje na Kosmetu proverana kradja,dijaspora prevara,jos mrtvi glasaju,a zivi nestaju sa spiska,lopovi,lopovi,dolazi vreme corke,mi se predati necemo !!!!

Jeremija

10.05.2012. 19:02

A juce se cankova stranka pozalila riku da radikali nisu presli cenzus u pokrajini,a rik se ekspresno slozio sa njima...Manipulacija,kradja,placanje glasova,za to se odgovara rodjaci !!!

Vlada

10.05.2012. 19:02

Na svakom izbornom mestu je bio neko iz SNS-a, kako je to moglo proci. Ipak ovo nije mala stvar. Ponavljam svi su iznenadjeni uspehom SPS-a i Lige u Vojvodini jel generalno Ds ima manje glasova nego 2008. SNS do sada nije ni ucestvovao na izborima, ocekivanja su im bila ogromna ali ralnost je izgleda drugacija. Mislim da je ovo sada plasirano posto se zna da Ds i Sps uz URS ili LDP formiraju vladu. Moraju sve karte baciti na predsednicke izbore gde takodje Tomica gubi!

Baki1991

10.05.2012. 19:20

Сутра кад буду неке демонстрације против власти коју сами бирамо, идем са полицијом да бијем овај народ!

novica52

10.05.2012. 23:08

@Baki1991 - Možda si u pravi ovaj narod drugo i ne zaslužuje,i kad nešto može da promeni on se po onoj narodnoj drži istog " ko pijan plota ".Sad kad mi se neko požali da mu nije dobro sledi komentar "bolje nisi ni zaslužio ".

carapan

10.05.2012. 19:21

A gde bas Toma da nadje vrecu punu listica,Stvarno slucajno,A i ne dolikuje da buduci kandidat za presednika pretura po konteinerina.nije valjda dotle dospeo.Stvarno ne razumem,,

Boro Manjaca

10.05.2012. 19:25

Jedina pozitivna posledica ovih izbora je cinjenica da ce sada Hag moci da pusti Seselja da dodje u Srbiju jer on nemoze uticati na politicke dogadjaje do sledecih izbora za 4 godine. Dotle ce se sve utakmice odigrati po pravilima EU i USA.

zozon

10.05.2012. 19:35

Jeeeste, mi smo veverice! E Tomo, Tomo, sto bar ne poguzva te listice, mnogo su kao iz stamparije. Pa ko bi normalan bacio dzak u kontejner!? Na svakom izbornom mestu brdo posmatraca i kontrolora i sad su iz Poljske dosli listici!?Cudo je Toma, na sve spreman samo da ostvari svoj i Vucicev cilj,"izmuzi" iz jadne Srbijice to malo sto je ostalo. Vrhunac bezobzirnosti i cinizma. Bez stida i ponosa.

Aleksa

10.05.2012. 19:42

I vise je nego ocigledno da su izbori pokradeni. Nisam glasao ni Tadica ni Tomu... Ali nakon 4 paklene godine, godine kada je zivotni standard gradjana pao na sraman nivo, nikad veci broj samoubistava, propalih firmi.... Nakon obecanja da ce biti stvoreno na stotine hiljada radnih mesta... Sta se desilo?! Na stotine hiljada ih je ugaseno!!! Ja i dalje odbijam da poverujem, da je Tadiceva politika opet dobila vecinu, nakon svega sto su uradili za 4 godine!!!

Vojslav

10.05.2012. 19:43

Aaaa, sada mi je sve jasno. Tomi Nikolicu je smetalo to sto je temperatura vazduha bila 22 stepena a prognoza je bila 24. Vucicu je smetalo sto je bilo malo vise oblaka nego sto su meteorolozi najavili. To je nas narod zbunilo pa nisu glasali onako kako su njih dvojica ocekivali. Teska kradja, nema sta.

branra

10.05.2012. 22:40

@Vojslav - vrlo čudno,u državi sa milion nezaposlenih sa 90% nezadovoljnih građana koji su uproteklih četiri godine dovedeni na najmanje plate na balkanu a ekonomska kriza je bila u svim državama na izborima pobeđuju oni koji su nas do toga doveli.logičan zaključak je da smo ili lud narod ili su izbori pokradeni.mislim da nismo lud narod.

Nebojsa

10.05.2012. 19:43

Nije na Tadicu da komentarise nesto sto je u iskljucivoj nadleznosti RIK. Kakav bezobrazluk. Taj lik je potpuno izgubio kompas!

micko

10.05.2012. 19:55

Kako to da ih je bas Toma nasao sta on trazi po kontejnerima.Uostalom ko moze da garantuje da nije bas on zamenio te listice .Po mom misljenju to je jako tesko izvesti ,zameniti toliku kolicinu listica to onda mora da se organizuje do detalja i tacno u sekundu,i na kraju ispadnes glupan i bacis listice u kontejner gde svako moze da ih primeti..... kako da ne... Nego Tomislave Nikolicu bar jenom u zivotu priznaj da si porazen to nije sramota i to je ljudski.

Milovan2

10.05.2012. 22:44

@micko - Micko kako se zamenjuju listići možeš videti na Zaječara. Rade ljudi polako studiozno natenane ne smetaju im ni kamere.

Putnik

10.05.2012. 22:59

@micko - Micko, nije to Toma isao da trazi po kontenerima, vec je dojavio jedan od tih koji je ucestvovao u tome a sa time se nije slagao, i jednostavno je to izneo u javnost.

Nikoleta

10.05.2012. 20:02

Nisam clanica ni jedne stranke, ali vec mi je muka od toga kako Nikolic i Vucic nikada ne mogu da kazu: probali smo, nije lose, ali vecina naroda u Srbiji nije za nas. Ovako posle svakih izbora stalno grde, stalno se ljute, stalno je prema njima ucinjena nepravda a ne zele da vide da je njihova popularnost, iako postoji u odredjenom delu naroda, ipak krajnje limitirana i nikada ne moze da predje odredjeni nivo koji su sada postigli.

jeremija

11.05.2012. 01:12

@Nikoleta - Nikoleta nije to baš tako SNS je najača stranka ,tako tvrdnja da ih narod neće ne stoji .Svako ima svog ljubimca vi vašeg proglasite za faraona ,mi prihvatamo ali fer .Krađa ili ti prevara podvala ,svaki dan zvrje mediji o beneficijama po svim osnovama ,zamislite putarinu za prigradske opštine ,a paketi plaćanja glasova u keš.

nije nego

11.05.2012. 09:04

@Nikoleta - Lepo kaže da nije član nijedne stranke i ja joj verujem! Žuti odavno nisu stranka već preduzeće.

kondor

10.05.2012. 20:41

G. Tadic treba da dokaze od kuda dzak sa listicima u kontejneru gdje je pronadjen . Drugo RIK treba da kaze javnosti sto radi sa listicima kada se zavrsi prebrojavanje glasova , mislim po zakonu da te listice treba spremiti na sigurno mesto ili evetualno spaliti . Sve je to sumnjivo , tu odgovor treba da podnese policija na celu sa ministrom . Moraju dokazati istinu , ako ne mogu to da dokazu onde slede ostavke i sud mora da ponisti izbore ili SNS proglasi pobednikom , ne ici u drugi krug pr.izb

tomanija

11.05.2012. 00:25

@kondor - pre bi trebalo Nikolic da dokaze odakle mu taj dzak i listici (pitanje i kakvi su to listici) nego Tadic. Nikolic je preneo dosta radikalskih manira i ne moze da shvati da glasine vise ne prolaze... Sve zna, u sve se razume samo sto ni svoj statut ne postuje. Svi su mu krivi, a koga je stavio na svoje liste i na kutije za clanove birackih odbora nizasta ne krivi. Prve treba da izbaci sto su mu rasterali birace, a druge treba da prozove jer nemaju pojma o propisima vezanim za glasanje i izbore.

Pavlović

10.05.2012. 21:23

Najtačniji podaci sa izbora su uvek dolazili iz izbornog štaba SRS , a oni uopšte nemaju primedbe i ne prijavljuju krađu . Izborna mesta su bila prepuna kontrolora , svi su imali mobilne telefone , svi podaci su mogli da se jave i saberu za nekolako minuta , a sada posle 4 dana odjednom se pojavila "stravična" izborna krađa !? Ko gubi ima pravo da se ljuti , ali i da shvati da ljudi hoće promene , ali ne "promene" koje im nude SNS i Dveri .

sale

11.05.2012. 00:09

@Pavlović - pa Dveri o ovoj kradji pricaju od nedelje vece samo sto niko ne objavljuju njihove komentare. Tek su poceli da pisu o ovome kada je narod izasao na ulicu.Ovako je bilo i 2000.

mikacNS

10.05.2012. 22:02

pa ljudi bre,nek svako uzme u svojoj zgradi ili u naselju uzorak ko je za koga glasao,pa verujte mi da tadicevi nisu uzeli ni 10%,a da su na primer dveri imale preko 7% !

Pavlović

10.05.2012. 22:50

@mikacNS - Da je stvarno bilo tako , SNS bi preko mobilnih telefona sabrao glasove i slavlje bi počelo u nedelju u ponoć , a ne svađa između Nikolića i Vučića ko je kriv za loš izborni rezultat , a Velja Ilić ne bi davao izjave o lošem narodu koji je za sve kriv .

jeremija KRSTIC

11.05.2012. 01:06

@mikacNS - Taj podatak navodi nasumnu jer se znamo u mojoj ulici ima 86 kuća tačno znam ko je zakoga glasao,naprednjaci su bili daleko najviše .I druga sumnja koja je prošla neopažena broj stanovnika u Srbiji i broj glasača su skoro isti preko sedam miliona ,tu se računaju i maloletnici ,kako to.Mislim da ministar za lokalnu samoupravu treba da odgovori na ta pitanja .

Maks

11.05.2012. 04:28

@mikacNS - Svaka izborna komisija se sastojala od ljudi iz raznih stranaka, uključujući i SNS. SNS je na svakom biračkom mestu imao po bar DVOJE ljudi koji su mogli da budu prisutni za vreme brojanja glasova i da jave svojoj stranci kakav je rezultat. Slobodno pitaj bilo koga ko je dežuran na izborima, bilo da je iz SNS ili iz neke druge stranke, pa proveri. Zapitaj se kako to da su se i rezultati koje su članovi SNS-a javili svojoj stranci SLAGALI sa onim što je javljeno na TV.

zozon

11.05.2012. 07:37

@mikacNS - Velja,hmmm cudo.Hajde da mu nadjemo neki "narod" koji bi bio ponjegovoj volji. Nekulturan, glup, neposten...

sono io

11.05.2012. 08:08

@mikacNS - koalicija oko DS sačinjava.... DS, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Čankova Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ljajićeva Socijaldemokratska partija Srbije, Demohrišćanska stranka Srbije, Zeleni Srbije... Dakle oni su glasali za koaliciju.... Da su sami išli na izbore, jedva da bi prešli cenzus.... Za koalicija oko SNS važi isto...Njih je u koaliciji bilo 12..... Zaključak je da ni DS ni SNS nisu toliko jake partije koliko se predstavljaju.... Naj jači je DSS,jer je bio sam...

markomilla

10.05.2012. 22:29

ovo je istina tadicevci i slobini su pokrali glasove a ukonzulatu u münchenu smo dobili kopirane listice to je sramota i svi u konzulatu mogu da vide za koga se glasalo

jovica69

10.05.2012. 22:34

pazi nasli dzakove listica u kontejneru pa sigurno jer su ih oni i napravili i stavili u kontener

Goran5

11.05.2012. 08:57

@jovica69 - A jesu li i originalne pečate na svakom listiću udarili oni?

klempavi

10.05.2012. 22:36

Bre...bre...dok srbin od srbina krade to se i moze razumeti ali sad u skupštinu ulazi koalicija albanaca. Sad da vidis kad skoci prodaja stanova po uzoj srbiji.

stanko

10.05.2012. 23:01

Kako stvari stoje izgleda da je onda krao glasove SPS . Da je DS krao glasove zar bi stao na 67 poslanika ?

spin

11.05.2012. 04:56

@stanko - Kad ideš u krađu moraš imati saveznika koji zna posao, a ko ga bolje zna od SPS-a i njegovih stručnjaka!? Otuda "iznenađujući" rezultati DS-a i pogotovo SPS-a! Sad odjednom Ameri naredili da uđe i Riza Haljimi, pa daj od LDP-a jedan mandat (ionako su ista opcija)! Ovo nisu izbori već obična buvlja pijaca, sa trgovcima, muljatorima, šibicarima, secikesama, džeparošima, lopovima, prevarantima... sve u svemu, svetla budućnost Srbije pod Tadićem u trećem mandatu (od dva dozvoljena!).

skrad

11.05.2012. 08:55

@stanko - Treba li da budemo srećni što su ukrali samo tridesetak poslanika?

Milutin

10.05.2012. 23:07

Nista neobicno, ljudi su izvezbani za takvu vrstu kradja i to se znalo unapred! Ne rada za dzaba za Tadica onoliko savetnika iz zapadnih ambasada. Zasto se ne broje glasovi na licu mesta, odmah po zatvaranju birackih mesta i sa komisijom koja je sastavljena od vise stranaka, tako da svaki clan te komisije verifikuje taj glasacki listic. Malo sporije, ali postenije! Kradje su moguce i vrlo se lako organizuju.

dudule

11.05.2012. 08:19

@Milutin - " Zasto se ne broje glasovi na licu mesta, odmah po zatvaranju birackih mesta i sa komisijom koja je sastavljena od vise stranaka"Vi postovani gospodine verovatno mislite na biracki odbor koji taj posao i radi na licu mesta i o rezultatima i eventualnim primedbama sastavlja zapisnik o radu birackog odbora u 6(šest) primeraka od kojih original i jos jedan idu izbornoj komisiji, a ostala 4 primerka idu podnosiocima lista ili kandidata koji na tom birackom mestu osvoje najvise glasova.

oh Boze

11.05.2012. 08:37

@Milutin - pa, i broje se, pobogu, na licu mesta i to odmah nakon zatvaranja glasackog mesta, od strane svih posmatraca i ucesnika u birackom odboru, od svih prisutnih koji su ceo dan pratili izbore!!!!!!! Zato je i nemoguca kradja koju spominju ultra nazadnjaci i nacionalisti!

Vlajko

11.05.2012. 08:48

@Milutin - Upravo tako se i broje glasovi. Da si ikada bio u nekom od birackih odbora, znao bi. Nemoguce je ukrasti toliki broj glasova. Ja sam u vise navrata bio kontrolor, jos devedestih, za vreme Milosevica. Ni on nije mogao da krade glasove u Srbiji, vec su donosili kutije sa Kosova. Ovo je labudova pesma Nikoliceva. Pokusava da objasni svojim glasacima zasto nije uspeo da obori losu vlast. Odgovor je : nije sposoban za tako nesto. Pozdrav.

novak savic

10.05.2012. 23:23

ti listici su stampani u loznickoj stampariji,,mladost,,,brojaci su zaustavljani,kako bi se nastampalo mnogo vise.to tvrdi radnik na masini za stampanje,normalno,covek nece na sav glas vikati,boji se za sopstveni zivot,a ovi momci iz sns-a,su ,,pametno dosli do njega,,

leon

11.05.2012. 09:18

@Rale - sada ste konačno shvatili da gubite, pa hajde da okrivimo demokratsku stranku za krađu , hej bre mizerijen neće vam uspeti da nas vratite sa ovog evropskog puta,zamislite oni koštuničini su čak našli neke glasačke listiće rasute po ulici, čim se sve služe manipulanti , ej koštunice praviš poslednje trzaje....

perospumpe

11.05.2012. 00:03

Zar ne vidite ko je najviše profitirao ovim?DB je od šačice napravila nacionalističku stranku koja je najviše glasova uzela od radikalne stranke i time ubila dve muve jednim udarcem.Znam da zvuči neverovatno ali vredi razmisliti o tome.

Dusan

11.05.2012. 08:58

@perospumpe - Glasove SRS i Dveri ukrala je DS. U onom kontejneru je možda i tvoj glasački listić. Razmisli o tome dok gledaš kako Dveri ruše režim. Neće im biti prvi put, jer su to isti momci koji su srušili Miloševića.

Brutalni Srbin

11.05.2012. 00:58

Nije se kralo lopatama kako kaze neko, nego se kralo vucnim vozovima.Mnogo je spornih mesta i desavanja, ocigledno da je ovo teska pljacka.Da ne pricamo o prodaji glasova za 2000 dianara, za mesne nareske, za sredjivanja fasada na zgradama jos mnogo toga, sve za glasove.Mnogo se kralo a i narod je ultra retardiran.Dabogda im u naredne 4 godine vekna hleba bila 200 dinara, litra benzina 500 dinara, a umesto cigara... !

kimi

11.05.2012. 01:48

Bogami bice vruce u Beogradu. Videcemo jos sta ce biti. Neki u vlasti imaju iskustvo u kradji glasova na izborima.

Rade

11.05.2012. 02:48

A sta je sa onih 30 hiljada sto opet glasaju u Nisu,otkud tolike neregularnosti,zar ovde nije bilo evidentne kradje,ali posto su malo krali,sada moraju da se dokradu jos malo...Sta cemo sa onim sto se desavalao i snimljeno u Novom Sadu,Prokuplju,Zrenjaninu,zar je to sve cisto,kad znamo da su romima ispred glasackih mesta placali za glas 2500 dinara....Probudi se Srbijo....

Maks

11.05.2012. 04:16

Zašto Toma pokušava da vređa intelingenciju građana Srbije tim svojim činom? Pa komisija koja otvara kutije i broji glasove (na licu mesta) se sastoji od članova iz SVIH STRANAKA koje učestvuju, tako da je i SNS imao svoje ljude koji su bili prisutni za vreme brojanja listića. Nije moguće da neko iz neke stranke tek tako zameni listiće jer su svi članovi komisije prisutni za vreme brojanja, a nakon brojanja odmah javljaju rezultat svojim strankama i komisija nose listiće u opštinu.

Г&Л

11.05.2012. 04:26

Људи, погледајте само колико има дислајкова на коментарима гдје се покушава да оправда изборну крађу и "жута коалиција".То вам је најбољи показатељ стања какво је расположење народа и на чијој је страни правда и истина. Поздрав из ЦГ.

jovandeka

11.05.2012. 05:11

Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti.Tomo stiropor je još jedanput u starom radikalskom maniru iznašao razlog ,da je uzrok njegovog poraza kradja,a eto vi sada nadjite.Ako mu je ovo predizborna predsednička kampanja, onda će proći kao i svaki predhodni put.Tomo ostavi se politike,vreme ti je za penziju i pecaroške štapove.

marko

11.05.2012. 05:16

pametnom coveku je dovoljno da vidi po komentarima koliko vise ima glasaca koji ne vole zute bar 85 % i tako je vec par godina u svim novinama pa vi vidite.

Vuk

11.05.2012. 05:27

Ljudi nemojte tako..ipak se radi o prepodobnom i blagoglagoljivom ocu nacije Tadicu...

Kole

11.05.2012. 07:41

Nekadasnji clan DS-a Marko Blagojevic a sada izvrsni direktor CESID-a ne pominje ponistavanje izbora u slucaju da glasacki listici, pronadjeni i prezentovani javnosti od strane SNS-a, izvorno pripadaju drzavnoj stampariji "Sluzbeni glasnik". Cinjenica je da bi se u bilo kojoj pravnoj drzavi mediji objektivno ali zestoko angazovali na objavljivanju bukvalno svih informacija u vezi sa mogucom kradjom glasova. U Srbiji na zalost mediji imaju sasvim drugu svrhu. Izgleda da je na kraju 1+1=B.T.

Kiza

11.05.2012. 08:37

Posle 4 dana dobri i posteni covek nasao u kontejneru kesu punu glasackih listica. Ja ne znam da li Nikolic stvarno misli da je ovaj narod toliko glup da poveruje u ovu budalastinu. Nikolic je strejkovao gladju pa kada je video da je ispao smesan onda je rekao da je postio. Covek je politicki dezorjentisan. Problem je sto je uvideo da ne moze da napravi vladu,da predsednik nema sanse da bude,pa ajde da ide na foru pokradenih izbora. Njegova najveca politicka greska je VUCIC i to sada skupo placa

Konte

11.05.2012. 08:38

Mislili smo da su izborne kradje završene sa Miloševićem. Sad imamo još bolje ogranizovane kradje-na demokratski način, uz podršku Miloševićevih naslednika.

posmatrac

11.05.2012. 08:44

pa jel neko razmislja da se niko nije zalio na regularnost izbora u prva dva postizborna dana iako su svi imali svoje ljude na svim birackim mestima i vec u noci izbora su svi sve znali. Toma se setio da je bilo kradje tek kad je video da je Ivica "prelomio" u korist DS/a

Sumadinac KG

11.05.2012. 09:27

Koliko je smesna i providna tvrdnja pojedinih "vecitih gubitnika"!! Pa sta mislite zar bi neko ko navodno "krade" na tako VISOKOM nivou (IZBORI), bacio tako naivno VAZAN i KOMROMITUJUCI materijal,koji moze sluziti kao dokaz protiv njega, u kontejner, bez da bude unisten, spaljen, iseckan...? Toliko je smesno, da ne moze biti ni zalosno. Zna se ko ne moze da podnese gubitak i na sve nacine pokusava da nesto podmetne!!" ONI su u stvari ti koji pokusavaju da izmanevrisu izbore!! NAROD SVE VIDI !!!!

Nesa

11.05.2012. 09:48

Nema tog glasanja koje ce ove da nam skine s grbace dok i zadnji kvadrat ove nase zemlje ne upropaste ili rasprodaju e narode moj ugasismo ga nacisto..

zoranstar

12.05.2012. 07:14

Најновије статистике говоре да у Србији има 7.2 милиона СТАНОВНИКА. Ако је број пунолетних с правом гласа 7.06 милиона, испада да у Србији има свега око 140000 становника до 18 година! С којим циљем се сви ови људи воде као гласачи?! Није тешко одговорити.

zoranstar

12.05.2012. 07:15

По мени, више је него чудан број наводних грађана с правом гласа: "Kako je utvrđeno, ukupan broj birača u Srbiji do 20. aprila 2012. godine je 7.026.579, a za glasanje na izborima za predsednika Republike biće štampano 7.061.712 listića."

sava

12.05.2012. 08:04

Predlažem Nikoliću da stupi u dosledni štrajk glađu i žeđu kao i prošle godine !