Danas nastavak glavnog pretresa: Zoranu Marjanoviću mobilni bio isključen osam minuta?

Z. U.

10. 07. 2020. u 07:13

Данас наставак главног претреса: Зорану Марјановићу мобилни био искључен осам минута?

Zoran Marjanović i Jelena Marjanović

Očekuju se svedočenje i pojašnjenja sudskog veštaka za telekomunikacije
NASTAVAK suđenja za brutalno ubistvo pevačice iz Borče Jelene Marjanović (33) zakazano je za danas u Višem sudu u Beogradu. Na optuženičku klupu sešće njen suprug Zoran Marjanović, koji se tereti da je usmrtio ženu sa osam udaraca u potiljak. On se od optužbi brani sa slobode.

Za danas je sud kao svedoka pozvao sudskog veštaka za telekomunikacije Dragomira Vasiljevića. On je obavio vremensko-prostorno veštačenje mobilnih telefana u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina. Analiziran je mobilni telefon žrtve, Zorana Marjanovića, kao i članova njegove porodice.

Ovo veštačenje je delom uneto i u optužnicu, gde je navedeno da je telefon optuženog Marjanovića bio isključen oko 17 sati 2. aprila 2016. godine kada je, kako se pretpostavlja, Jelena Marjanović ubijena. Kritično vreme je od 16.56 do 17.04, a veštak treba da jasno navede da li je Marjanovićev telefon bio isključen, odnosno da precizno pojasni šta znače reči "da mu je aparat mirovao".

- Da li ga je namerno isključio ili ga, iako je bio uključen, nije koristio u tom intervalu - navodi naš izvor.

Četvorica advokata odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Veljko Delibašić i Nikola Dumnić osporavaju nalaz veštaka, pa su angažovali stručnog savetnika telekomunikacione struke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije