Nastavak istrage o tragičnom požaru u fabrici u Novom Sadu: Elektronska brava bila kobna za dvojicu inženjera?

Lj. P.

petak, 10. 07. 2020. u 08:51

Наставак истраге о трагичном пожару у фабрици у Новом Саду: Електронска брава била кобна за двојицу инжењера?
Danas sahrana Vojislava Nedića, sutra poslednji ispraćaj Đorđa Bajića
NOVOSAĐANI će se danas i sutra oprostiti od dvojice inženjera, tragično nastradalih u požaru, koji je u utorak buknuo u fabrici "Koteks viskofan". Poslednji ispraćaj Vojislava Nedića je danas u 14.15 na Gradskom groblju u Novom Sadu, a sutra u 11 sati, na istom mestu, rodbina i prijatelji oprostiće se od Đorđa Bajića.

Istraga o tragičnom požaru u ovoj novosadskoj fabrici, koja petnaestak godina posluje u sastavu španske grupe "Viskofan", nastavljena je kako bi se utvrdilo šta je u utorak ujutro izazvalo veliki požar. Beživotna tela dvojice zaposlenih pronađena su u kancelariji, odnosno inženjerskoj sobi u prizemlju upravne zgrade fabrike u industrijskoj zoni Sever. Nedić i Bajić, iz nekog razloga, jedini nisu uspeli da izađu iz objekta koji se zbog velike vatre vrlo brzo ispunio zagušujućim crnim dimom.

Prema nezvaničnim informacijama, koje se posle tragedije sada mogu čuti, u kancelariju inženjeringa se, s obzirom na to da ima elektronsku bravu, može ući samo sa elektronskom karticom. Pošto je usled požara nestalo struje, ne isključuje se mogućnost da dvojica inženjera zbog toga nisu mogla da otvore vrata i izađu napolje na bezbedno. Veruje se da ih je dim ošamutio i da su tu izgubili svest.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije