Učestvovao u nasilnim neredima u Beogradu: UHAPŠEN Ukrajinac

Novosti Online

četvrtak, 09. 07. 2020. u 09:12

Учествовао у насилним нередима у Београду: УХАПШЕН Украјинац

Foto: N. Skenderija

Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povređeno 10 policiajaca
Ukrajinac R. L. (21), državljanin Izraela, uhapšen je noćas u Bulevaru kralja Aleksandra tokom nemirnih protesta u Beogradu u kojima je povređeno 10 policiajaca.


Kako prenose mediji, on je na teritoriju Republike Srbije ušao 3. jula ove godine nakon čega je odseo u jednom prestoničkom hostelu.


R. L. se sumnjiči da je učestvovao u nasilnim neredima noćas. Sumnja da je reč o bezbednosno opasnoj osobi koja je učestvovala i u neredima u Ukrajini.


Sa njim je privedeno još jedno lice koje nema dokumenta kod sebe.


Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.


- Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić.


On smatra da je to poruka "onima spolja" koji, kako je istakao, "misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć".


(informer.rs)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)