Pod dejstvom kokaina i alkohola vozio je BMV bez dozvole, pregazio Stefana (20), koji je stao da pomogne, i pobegao: Bahatom vozaču iz Niške Banje preti do 12 godina zatvora

J. Ć.

sreda, 08. 07. 2020. u 07:52

Под дејством кокаина и алкохола возио је БМВ без дозволе, прегазио Стефана (20), који је стао да помогне, и побегао: Бахатом возачу из Нишке Бање прети до 12 година затвора

Mesto gde je BMV pokosio Stefana Kocića

Nastavljeno suđenje Dejanu Mitiću (29). Nesrećni Kocić stao jer je video čoveka kome je pukla guma na kolima
DEJANU Mitiću (29), koji je optužen da je 9. avgusta prošle godine pod dejstvom alkohola i kokaina, usmrtio Stefana Kocića (20) iz Niške Banje, preti kazna od dve do 12 godina zatvora, čulo se na suđenju u niškoj Palati pravde. Na poslednjem ročištu u Višem sudu, pred iznošenje završnih reči i izricanje presude, ispitani su veštak neuropsihijatar i saobraćajni veštak, koji su potvrdili da je Mitić u trenutku nesreće, vozeći iako nema položen vozački ispit, imao 2,2 promila alkohola u krvi.

Kocić se zaustavio na putu da pomogne čoveku da promeni gumu na autu, kada je na njega naletelo vozilo kojim je upravljao Mitić. Veštak neuropsihijatar istakao je da optuženi usled navedene koncentracije alkohola nije bio sposoban da bezbedno upravlja vozilom. Sudski veštak saobraćajne struke je dodao da je Mitić mogao da izbegne nesreću da se kretao propisanom brzinom i da je mogao da ukoči kako ne bi udario Kocića.

- Vozilo BMV je bilo neregistrovano, a vozač je prekoračio dozvoljenu brzinu od 50 kilometara na čas za 25 kilometara - rekao je punomoćnik porodice Kocić Bratislav Stojanović.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 3.45 ujutru između centra Niške Banje i rampe, a kako se čulo u sudnici sekunde su nedostajale da Stefan ne nastrada. Mitić se velikom brzinom kretao iz pravca Niške Banje, a Stefan je sa dvojicom drugova stao da pomogne Mladenu Davidoviću, vlasniku "zastave 101", da promeni gumu. Davidović je, odmah nakon što je Mitić naleteo na Kocića, pobegao sa lica mesta, a kasnije tokom suđenja to je pravdao strahom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Виц дана

08.07.2020. 08:03

Суд постаје саучесник наредних убистава. 12 година...

Ivan

08.07.2020. 08:49

od 2 do 12 ma maksimalna kazna pijan prevelika brzina ne vezan pijan drogiran bez dozvole ne registrovan i pobegao da se sankcionisao prvi put kad je vozio ovoga nebi ni bilo MAKSIMALNA KAZNA

Ministar

08.07.2020. 10:39

Sramotno je da se ovakve kabadahije optuzuju samo na 2-12 godina zatvora. To ce vrlo verovatno da bude manje od 5 na kraju. Jos i laze, pod dejstvom kokaina ljudi se ne plase vec se desava suprotno.