DRUGA ŽRTVA NABUJALE STUDENICE: Pronađeno telo Radoljuba Bogojevića iz Đakova

NovostiOnline/G.Ć.

nedelja, 28. 06. 2020. u 15:27

ДРУГА ЖРТВА НАБУЈАЛЕ СТУДЕНИЦЕ: Пронађено тело Радољуба Богојевића из Ђакова

Foto:G.Šljivić

Nakon Cmiljke čije je beživotno telo pronađeno dan kasnije, Radoljub je tako postao druga žrtva nezapamćene bujične poplave u kraljevačkom kraju
KRALjEVO – Posle višednevne intenzivne potrage koja praktično traje od minulog utorka, u nedelju je pronađeno beživotno telo Radoljuba Bogojevića (82) iz studeničkog sela Đakovo, kojeg je zajedno sa suprugom Cmiljkom (74) iz porodične kuće odnela nabujala reka Studenica.

Nakon Cmiljke čije je beživotno telo pronađeno dan kasnije, Radoljub je tako postao druga žrtva nezapamćene bujične poplave u kraljevačkom kraju. Kako saznajemo, njegovo telo pronašli su meštani čak tri kilometra od kuće gde ga je odnela bujica.


- Kada su već ovako tragično skončali, bar da ih zajedno sahranimo kako dolikuje, da im se zna obeležje. Ceo život su proveli zajedno, izveli na put ćerku Goricu i sina Zorana, tako su i završili. Nek sada počivaju u miru – kaže Dragan Radovanović, zet nesrećno nastradalih Bogojevića.


Drama u studeničkom selu počela je u utorak ujutro kada je reka krenula da nadolazi velikom brzinom. Od tad su spasioci tragali za nestalim bračnim parom. Najpre se pretpostavilo da ih je nabujala Studenica zarobila u kući, ali kada su spasioci, spustivši se iz helikoptera, konačno ušli u kuću, od njih nije bilo ni traga.- Kuća je bila opkoljena vodom, a pod pretpostavkom da ih je odnela bujica započeta je pretraga reke i njenog priobalja. Cmiljku su pronašli u sredu ujutro, a Radoljubovo telo u nedelju – dodaje Radovanović. - Đerka sa sa njima poslednji put čula tog kobnog jutra u šest sati. Do njihove kuće nije se moglo ni traktorom. Nadali smo se da su nekako spasili ali, na žalost, bila je to samo nada.