ZAPLENA ORUŽJA: Policija pronašla puške, pištolje i metke, troje uhapšeno (FOTO)

Novosti online

sreda, 24. 06. 2020. u 12:45

ЗАПЛЕНА ОРУЖЈА: Полиција пронашла пушке, пиштоље и метке, троје ухапшено (ФОТО)
Policija u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Novom Sadu, uhapsila Ž. O. (1965), R. H. (1949) i Dž. S. (1992)

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Novom Sadu, uhapsili su Ž. O. (1965), R. H. (1949) i Dž. S. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Policija je na dve lokacije zaplenila devet pušaka različitog kalibra, šest pištolja, osam okvira za pištolje i puške i 2075 metaka različitog kalibra.


Sumnja se da su Ž. O. i R. H. nabavljali, sakrivali, prepravljali i preprodavali oružje i municiju, u čemu im je pomagao Dž. S.

U pretresu kuće Ž. O. na području Inđije, pronađene su dve automatske puške, dva pištolja, 286 metaka, 125 patrona za lovačku pušku i 1300 evra za koje se sumnja da potiču od preprodaje oružja.


Prilikom pretresa stana R. H. u Sremskim Karlovcima nađeno je sedam pušaka, četiri pištolja, osam okvira i 1664 metaka.


Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.


Ž. O. se sumnjiči i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, jer je prilikom hapšenja pokušao da pobegne.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije