Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da tužilaštvo treba da razgovara sa Igorom Jurićem i proceni da li ima dokaza za pokretanje postupka, nakon Jurićevih navoda da jedan političar zlostavlja decu.

Stefanović je za televiziju Prva rekao da od oktobra 2013. godine sve postupke u istrazi krivičnih dela vodi Tužilaštvo i da policija nije dobila nalog od tužioca da sprovede istragu.

"Policija ne može bez naloga tužioca da radi istražne radnje", rekao je ministar.

On je istakao da će policija obezbedivati dete koje je eventualno žrtva političara pedofila.

Podsetio je da je Igor Jurić rekao da ima dokaze o tome da je jedan političar izvršio teško krivično delo silovanja deteta i istakao da, ukoliko je to tačno, MUP može da obezbedi porodicu i dete, čak i u drugoj zemlji u saradnji sa partnerskim službama.


"Ovde ne sme da bude politike. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da utvrdi da li ima ili nema dokaza. Ukoliko ima određene dokaze na bazi tih dokaza tužilac će proceniti šta dalje, kako da vodi istragu", rekao je on.

Ministar je rekao da je najvažnije da se zna da li taj političar postoji ili ne, da nikom nije važno da li je blizak vlasti ili ne, da ako je to tačno mora biti uhapšen jer je javnost uznemirana.

"Ovde nema velikih priča ili taj političar postoji pa ga hapsimo ili ga nema. Ovo uznemirava ljude", zaključio je Stefanović.