Izbegao hapšenje u Prištini, kretao se u regionu i Evropi pod imenom Josip Babić: Ko je Radoje Zicer, koji je teško ranjen u Ukrajini

Novosti online

utorak, 26. 05. 2020. u 22:18

Избегао хапшење у Приштини, кретао се у региону и Европи под именом Јосип Бабић: Ко је Радоје Зицер, који је тешко рањен у Украјини
Radoje Zvicer iz Kotora, koga su večeras pokušali da ubiju u Ukrajini, poznat je javnosti kao opasan momak iz Crne Gore i jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana

Radoje Zvicer iz Kotora, koga su večeras pokušali da ubiju u Ukrajini, poznat je javnosti kao opasan momak iz Crne Gore i jedan od vođa zloglasnog kavačkog klana.

Pre nekoliko godine izbegao je hapšenje u velikoj akciji policije na Kosovu i Metohiji, pošto je dan pre akcije pobegao iz Prištine, na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora. Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Rale Zvicer, jedan od osnivača i vođa takozvanog „kavačkog klana”, krije se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić, rođen 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš, navodi ATV iz Banja Luke.

Na Jutjubu je nedavno objavljen i snimak "kavački klan", u kome se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi bliskost sa čelnim ljudima policije i ostalih obaveštajnih agencija Crne Gore.

Zvicer je vršio razna krivična dela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina

Na njegovu suprugu Tamaru Zvicer pokušan je atentat 2016. godine.

Kavački klan” je kriminalna organizacija formirana u gradu Kotoru, Crna Gora. Naziv dobila po naselju u kojem članovi stanuju. Delatnost: su: ubistva, iznude, zelenašenje, međunarodni i lokalni šverc i trgovina kokainom i heroinom. Grupa deluje u zemljama bivše Jugoslavije, zatim u Španiji, Holandiji, kao i u zemljama Južne Amerike.


(Kurir.rs)

Komentari (2)