U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je počelo suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Nakon početka suđenja po tužbi Andreja Vučićaprotiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, novinarima je Aleksićev advokat, Borivoje Borović rekao da je tražio izuzeće sudije zbog “pristrasnosti”, što je Vučićev advokat Vladimir Đukanović ocenio kao pokušaj odugovlačenja postupka.

Borović je rekao da mu je sudija uskratio da postavi neka pitanja koja je imao kao Aleksićev punomoćnik, zbog čega je tražio njegovo izuzeće.

Aleksić tvrdi da je privatna tužba protiv njega podneta sa ciljem da se skrene pažnja sa istrage slučaja Jovanjica, a povodom nalaza nadležnog tužilaštva, koje je utvrdilo da Andrej Vučićnije kontaktirao sa vlasnikom “Jovanjice” Predragom Koluvijom, smatra da treba obaviti i analizu telefonskog aparata.

Vučićevadvokat uzvraća da se "druga strana" služila bestidnom manipulacijom i uvodila u postupak dokaze koji nemaju veze sa tužbom Andreja Vučića prema Aleksiću.

Oni pokušavaju da odugovlače ovo suđenje izuzećem sudije i da prikrivaju svoj lopovluk i kriminal. To je njihova taktika i dokaz njihove nervoze. Nemam nikakvu dilemu da će Aleksić za izreknutu laž morati da plati kaznu”, rekao je Đukanović.

On je poručio da “niko ne može da se bavi politikom na ozbiljan način tako što će da iznosi laži o nekome”.

Đukanović je rekao i da je suština cele priče bio pokušaj kriminalizacije porodice Aleksandra Vučića.

Đukanović je takođe rekao da postoji obaveštenje nadležnog tužilaštva da nikakve kontakte Andrej Vučić nije imao sa Koluvijom.

Pričaju o veštačenju telefona...Andrej Vučić nije stranka u postupku, već Koluvija. Neumoljivi su dokazi na našoj strani i bilo bi sramota da se završi drugačije nego presudom porotiv Aleksića”, zaključio je Đukanović.

Inače, Koluvija je većinski vlasnik firme “Jovanjica”. Uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene marihuana, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.