U PORODIČNOJ kući, u selu Cerovac kod Kragujevca, u nedelju veče je sa više udaraca sekirom ubijena Miloranka L. (72). Za ovaj zločin osumnjičen je njen pastorak Nebojša L. (57), koji je uhapšen. Prvi nalazi istrage govore da je maćehu, najverovatnije ubio u trenucima nervnog rastrojstva.

Prema nezvaničnim informacijama, beživotno telo starice policija je pronašla iu ponedeljak ujutro u kupatilu kuće u ovom mestu nedaleko od Kragujevca, gde je baka Miloranka živela sa Nebojšom. Šta se tačno dešavalo u kući, zasad se pouzdano ne zna. Prve komšije su za zločin saznale tek posle dolaska policije.

Meštani ovog sela pričaju da nikada ranije nisu čuli da je bilo svađa ili problema između Nebojše i njegove maćehe. Osumnjičeni za teško ubistvo, koji je, prema nezvaničnim informacijama psihijatrijski bolesnik, kako smo saznali, bio je bez posla, a izdržavali su se najverovatnije od njene penzije.

KOD TUŽIOCA, PA NA VEŠTAČENjE POLICIJA je saopštila da je N. L. (57) uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će biti sproveden u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu na saslušanje. Nadležni tužilac će naložiti psihijatrijsko veštačenje.

- Nebojša se, koliko znamo, razišao sa suprugom. Ona sa njihovo dvoje dece živi u Kragujevcu, a on je bio tu sa Milorankom - pričaju komšije. - On i maćeha su se dobro slagali, brinuo je o njoj, išao do prodavnice, nabavljao je sve što je bilo potrebno. Nismo primetili bilo šta što bi ukazivalo da može da se dogodi ovakva tragedija.

Prvi komšija Krsto Rajković ispričao nam je da ga je u ponedeljak rano ujutro zvala Nebojšina bivša supruga. Kazala mu je da je telefonom zvala Miloranku, ali da se niko ne javlja.

- Otišao sam do njihove kuće, dozivao sam ih, ali niko nije izašao. Nisam ulazio u kuću, zvao sam iz dvorišta. Nedugo zatim, pred kuću je stigla policija. Tada je zločin i otkriven - ispričao nam je Rajković.

On dodaje da je razgovarao sa policajcima i da im je ispričao ono što je znao. O komšijama kaže da su bili fini ljudi, nije znao da imaju bilo kakve nesuglasice.

Komšija Krsto Rajković

U ovom selu prepričavaju i verziju da je Nebojša u nedelju veče, najverovatnije pošto je ubio maćehu, pešice krenuo prema Kragujevcu. Išao je, navodno, do stana bivše supruge, ali mu ona nije otvarala vrata.