Upao nam je u kuću dok smo spavali, muža je izbo četiri puta, probio mu plućnu maramicu: Ispovest Nišlijke o drami koja je zadesila njenu porodicu

J.ĆOSIN

23. 05. 2020. u 09:01

Упао нам је у кућу док смо спавали, мужа је избо четири пута, пробио му плућну марамицу: Исповест Нишлијке о драми која је задесила њену породицу

Naselje Podvinik

Maja K. za "Novosti" opisuje slike užasa koje su preživeli
JOŠ ne mogu da se oporavim od šoka. Trenutno sam kod rođaka, bojim se da odem našoj kući, jer mi se stalno vraćaju slike užasa kroz koji smo prošli. Provalnik nam je upao u dom dok smo spavali. Jedva sam ga sprečila da uđe u dečju sobu, ali mog supruga je uspeo da izbode nožem čak četiri puta.

Ovako, za "Novosti", počinje svoju ispovest Nišlijka Maja K. u čiju kuću je, u noći između 19. i 20. maja, u naselju Podvinik upao naoružani provalnik koji je hteo da ukrade televizor i kompjuter. Razbojnik je izbo njenog supruga Dušana K., nanevši mu teške povrede opasne po život.

- Najpre sam mislila da suprug nešto traži u dnevnoj sobi, jer sam čula neko lupanje. Pošto je bilo četiri sata ujutro, mrzelo me je da ustajem, pa sam ga pozvala telefonom da pitam šta radi, ali on je rekao da spava i da ne lupa on. Pošto je i sam čuo buku, bilo nam je jasno da nam je provalnik u kući - govori nam ona.

VRATA RAZVALIO PAJSEROM - PROVALNIK je hteo je da skine TV sa zida, ali u tome nije uspeo, pa je pokušao da ukrade kućište od kompjutera. Izvukao je sve kablove, a verovatno je tada suprug otvorio vrata i prekinuo ga u pljački. Očigledno je iskusan lopov, zna gde pajserom da udari. Videla sam kasnije da su na kući do naše, koja je prazna, otvorena vrata. Sigurno je prvo ulazio tu, pa kad nije našao ništa, prešao je u našu kuću preko terase. Vrata od terase su bila zatvorena, on ih je otvorio pajserom - kaže Maja.

Kada je njen suprug otvorio vrata od spavaće sobe, provalnik koji, kako kaže, nije imao više od 35 godina, niti je nosio masku, upitao ga je: "Šta hoćeš?"

- Suprug mu je rekao: "Neću ti ništa, samo izađi iz kuće." Međutim, razbojnik je napao Dušana, koji je pokušao da se odbrani. Zatvorila sam vrata od sobe, kako lopov ne bi mogao da priđe našem detetu. Držala sam vrata i tada sam čula supruga kako mi govori da ga je provalnik izbo i da zovem policiju. Provalnik je pokušao da se vrati u dnevnu sobu, odakle je ušao, ali ga je suprug zadržao. Krenuo je ka nama, ali sam ja nekako uspela da ga zadržim na vratima. Onda je otišao u spavaću sobu, pobegao kroz vrata od terase - ispričala je Maja, koja još ne može da se smiri zbog stresa.

Dušan je sa povredama odmah prebačen u KC "Niš", a jedan od četiri uboda nožem oštetio mu je plućnu maramicu. Međutim, kako kaže njegova supruga, on se oporavlja i nije životno ugrožen. Policija još traga za provalnikom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Dejan Maksic

23.05.2020. 09:37

Da je provalnik znao da je vlasnik naoruzan nebih mu palo napamet da pokusa ista....naravucenije izvucite sami...

Čegewara

23.05.2020. 09:49

Eto zašto nam treba zakon o nepovredivosti lične imovine, pravo da se odbraniš od napadača u svojoj kući svim sredstvima bez ikakve odgovornosti. Tada bi se pljačkaši malo zamislili i znali da mogu lako da nastradaju.

Krle

23.05.2020. 09:55

Da je domaćin branio oružjem porodicu i dom i isto teško pivredio provalnika bio bi kriv za prekoračenje nužne odbrane. To smo već vidjali. Jadan je naš krivični zakon.

Гоксирокси

23.05.2020. 10:01

Шта га брига,казне су мале,брзо ће он напоље.

Немања

23.05.2020. 10:23

Не волим запад, али за овакве ствари су једини исправни. У Америци би добио 40 година робије. Код нас 2,3.

Aleksandar Rakić

23.05.2020. 10:54

Opušteno... a policija oduzima zakonitim vlasnicima oružje za ličnu bezbednost jer ne mogu da dokažu da se osećaju nebezbedno...

Деки

23.05.2020. 11:00

Један човек у Београду, је врло ефикасно решио сличну ситуацију. Ја се не бих двоумио ни секунде, и то само због дрскости провале. А за породицу и своју децу.., није за штампу.