Tužilaštvo u Čongradu u Mađarskoj podigla je optužnicu protiv troje ljudi koji su pokušali da prokrijumčare 18 kilograma marihuane iz Srbije u Mađarsku i to paraglajderom.


Optuženi se poznaju već duže vreme i zajedno su radili u jednoj firmi u Segedinu. Koristeći svoje poznanstvo, ali i resurse i ljubav prema paraglajdingu, dogovorili su se da na veoma neobičan način prebace drogu preko granice.


Ekipa je od maja 2018. godine više puta prešla srpsko*mađarsku granicu, kako bi pronašli pogodan teren za uzletanje, odnosno sletanje. Na kraju je dogovoreno da se čitava akcija odigra nedaleko od Horgoša, pošto su tamo otkrili najbolji teren.


Droga je, navodno, nabavljena u Novom Sadu i ukrcana na paraglajder u crnim kesama.Nesvakidašnja akcija krijumčarenja počela je nedugo nakon zalaska sunca, ali je, usled problema sa motorom, paraglajder pao ubrzo nakon što je prešao mađarsku granicu.


Granična policija je odmah stigla na lice mesta i uhapsila povređenog paraglajderistu, a istragom je otkriveno da su još dvojica muškaraca bila uključena u čitavu akciju.


(Telegraf.rs)