Kada je telefon zazvonio i kada sam čula glas inspektorke, znala sam da mog sina više nema: Potresna ispovest majke Uroša za kojim se TRAGALO ČETIRI MESECA

Novosti online

četvrtak, 30. 04. 2020. u 19:05

Када је телефон зазвонио и када сам чула глас инспекторке, знала сам да мог сина више нема: Потресна исповест мајке Уроша за којим се ТРАГАЛО ЧЕТИРИ МЕСЕЦА
Ovim rečima je počela svoju ispovest Vera Radosavljević, majka Uroša Radosavljevića (23), koji je misteriozno nestao 6. decembra 2019. na Dunavu kod Vinče
"Kada je telefon zazvonio i kad sam čula glas inspektorke, sve mi je bilo jasno. Barem smo ga pronašli... Sad mogu da mu organizujem sahranu na miru..."

Ovim rečima je počela svoju ispovest Vera Radosavljević, majka Uroša Radosavljevića (23), koji je misteriozno nestao 6. decembra 2019. na Dunavu kod Vinče.


Telo je pronađeno na obali Dunava u mestu Brestovik kod Grocke, a njegova majka Vera je posle više meseci neizvesnosti dobila najtužniju vest. Kako je ispričala za Alo, svog voljenog sina je identifikovala na osnovu tetovaža.

- Kada je telefon zazvonio i kada sam čula glas inspektorke iz 29. novembra, sve mi je bilo jasno. Otišla sam i identifikovala sina koga mi je Dunav uzeo. Išla sam na Institut za sudsku medicinu, gde je urađena obdukcija. Utvrđeno je da je u pitanju utapanje. Najpre su mi pokazali slike... Prepoznala sam sina po tetovažama i garderobi - kaže ona.

 Do juče sam gajila nadu da je živ, ali sada se sve to ugasilo. Znam samo da je u pitanju nesrećni slučaj. Uroš je bio neplivač i ne bi sebe doveo u situaciju da ulazi u vodu, ali još uvek ne znam kako je u njoj završio, sem da je u pitanju nesreća - kaže majka Vera i dodaje da nisu odustajali od potrage otkako je nestao.

Ona kaže da je mesecima pretraživala reku, obale...

- Dunav ga je držao u svom naručju... Priznajem, kako su dani tekli neizvesnost nas je ubijala, a sada barem znam da Uroša više nema... - kroz suze je rekla neutešna majka.

Nesrećna žena kaže da će sina sahraniti u Vinči i da će pogrebu prisustvovati najuža porodica.

- Uroša ćemo sahraniti kako dolikuje u Vinči. Doći će moja majka i porodica. Urošev otac je takođe obavešten. Za sada se držimo ćerka i ja, ali će nas sigurno sve sustići posle sahrane - kaže ona.

Uroš je nestao pod misterioznim okolnostima u noći između 6. i 7. decembra prošle godine, kada je otišao čamcem na Dunav da izvuče ribarsku mrežu. Posle nestanka je bilo informacija da navodno nije bio sam na čamcu, jer je pronađena samo njegova lampa. Porodica je zbog toga čak sumnjala da je naleteo na neku švercersku turu.

Kako saznajemo, Uroševo telo je pronađeno nasukano uz obalu Dunava u Brestoviku kod Grocke.

- Neko od ribara ili poljoprivrednika pronašao je telo i pozvao policiju. Telo je bilo u fazi raspadanja, ležalo je u plićaku, okrenuto leđima. Na sebi je imao plavu jaknu sa zelenim rajsferšlusom. Prizor je bio strašan - kaže očevidac.