KAKO Novosti nezvanično saznaju, novinarki Ani Lalić vraćeni su svi elektronski uređaji koji su joj privremeno bili oduzeti po nalogu Tužilaštva, a prilikom privođenja.

Podsetimo, novinarka Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je.

Pročitajte još: Novinarka portala Nova.rs puštena na slobodu

Novinarka portala Nova.rs je privedena nakon objavljivanja informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata.

KCV je zbog ovog teksta izrazio "ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja".

Pročitajte još: Pokrajinski sekretar za zdravstvo: Imamo DOVOLjNO skafandera ali oni nisu potrebni svakom medicinskom radniku

Dodali su da su "zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda", o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju.

- Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom 'KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre' neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme - naveo je KCV.