Policija u Inđiji podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 48-godišnjeg muškarca, zbog sumnje da je provalio u prodavnicu i ukrao više desetina kutija cigareta.


On se tereti za krivično delo teška krađa, saopšteno je iz MUP-a.


Kako je sinoć zatečen na ulici, neposredno po izvršenju krivičnog dela, on je zbog kršenja zabrane kretanja, odmah priveden sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu od 50.000 dinara.


DEVOJKA KAŽNjENA NOVČANO ZBOG KRŠENjA ZABRANE KRETANjA


Policija u Boru podnela je prekršajnu prijavu protiv 23-godišnje devojke koju je zatekla na ulici u vreme zabrane kretanja.


Sudija za prekršaje izrekao joj je zbog toga novčanu kaznu od 50.000 dinara, saopšteno je iz MUP-a.


SUD IZREKAO BLAGE KAZNE I UKINUO PRITVOR OKRIVLjENIMA


Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je dana na uslovne i novčane kazne četiri optužena za kršenje mere samoizolacije nakon povratka iz inostranstva, nakon čega im je ukinuo pritvor.


Nakon što su suđenja održana putem video konferencijske veze, skajpom između Osnovnog suda u Zrenjaninu i posebne pritvrsoke jedinice u Vršcu, okrivljenima su izrečene presude i ukinut im je privor, rekla je za Tanjug portparol suda Vladislava Stefanović.


N.S. (58) je osuđen na novčanu kaznu od 80.000 dinara jer je prekršio obavezu samoizolacije, nakon što je naknadno obavešten o njoj, pošto je u Srbiju ušao 13. marta, precizirala je Stefanović.


Na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine osuđeni su V.M. (29) i B.V. (40) koji su u Srbiju ušli 13. i 14. marta i takođe su naknadno obavešteni o meri samoizlacije, ali su je prekršili.


Lj.M. (28), koji je prekršio meru samoizolacije iz rešenja koje je dobio prilikom ulaska u Srbiju 16. marta, osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara.


Svi su osuđeni zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navela je Stefanović.


U posebnim pritvorima u Vršcu, Pitoru i Požarevcu trenutno je smešteno još 141 orkvivljenih za kršenje samoizolacije.


Njima će se putem skajpa suditi za pomenuto krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna.


Sud u Zrenjaninu izrekao je znatno blaže kazne od svojih prethodnika u Dimitrovgradu i Požaevcu koji su prošlog petka optuženima izrekli kazne od po dve, dve i po i tri godine zatvora.KAŽNjENI 92-GODIŠNjI I 74-GODIŠNjI NIŠLIJA


Za vreme policijskog časa u Nišu je od srede do četvrtka šestoro ljudi prekršilo zabranu kretanja, a među njima su i 92-godišnjak koji je bio na ulici u toku zabrane kretanja, navode iz Prekršajnog suda u Nišu. Jedan Nišlija završio je u zatvoru na 55 dana.


Od uvođenja policijskog časa pre 15 dana do sada je na teritoriji Niša, Ražnja, Svrljiga i Aleksinca kažnjeno ukupno79 građana.


- - U tim slučajevima izricali smo kazne u rasponu od 25.000 do 50.000 dinara. Moram da kažem da nije reč o drastičnim slučajevima nepoštovanja već uglavnom o zakašnjenjima i nigde nije bilo suprostavljanja policiji – kaže predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.


Predsednik prekršajnog suda navodi da je šest Nišlija uhvaćeno u prekršaju samo za poslednjih 24 sata (do zaključenja ovog broja), a da su svima izrečene kazne od 50.000 do 55.000 dinara.


- Jedna od tih kazni zamenjena je kaznom zatvora u trajanju od 55 dana jer lice nije imalo prijavljeno prebivalište, a već je upućeno na izdržavanje kazne - naveo je Marković.


ON podseća da stariji od 65 godina ne smeju da napuštaju svoje domove ni po danu, ali das u dvojica zaustavljena u vreme policijskog časa, od kojih jedan ima čak ima 92 godine.