U RODITELjSKOJ kući u Lapovu u četvrtak je teško ranjena Valentina M. (24). U nju je, kako se sumnja, iz lovačke puške pucao njen mladić Đurđe M. (39), iz sela Brzan kod Batočine, a potom presudio sebi.


Prema prvim informacijama iz kragujevačke policije, njih dvoje su bili u emotivnoj vezi, ali druge detalje ove tragedije istražitelji u četvrtak nisu želeli da saopšte. Kako smo saznali u ovom šumadijskom mestu, najverovatniji razlog ovo tragedije je - ljubomora.


Sve se dešavalo u četvrtak rano ujutro u Valentininoj kući, nedaleko od takozvanog petog rejona železničke stanice u Lapovu. Kako saznajemo, Đurđe je došao oko sedam časova i trideset minuta, kada je devojka bila sama u domu. Njen otac je u to vreme bio na poslu, dok je majka otišla na pijacu.


- U šoku sam, ne mogu ništa da vam kažem. Brinem za život svoje ćerke. U bolnici je, ali još ne znam u kakvom je stanju - kratko nam je u četvrtak rekao Valentinin otac, inače radnik na železnici.


Komšije pričaju da je Valentina bila u emotivnoj vezi sa momkom iz Brzana, ali ne znaju šta se poslednjih dana dešavalo između njih dvoje, niti zašto se on odlučio na takav korak. Svi, međutim, veruju da je reč o ljubomori.


Njih dvoje su se, kažu komšije, upoznali u jednoj firmi u Batočini, gde su oboje radili. Koliko znaju, ništa nije ukazivalo da bi moglo da dođe do tragedije. Pretpostavlja se da je Đurđe došao naoružan u njenu kuću i da je nakon kraće rasprave povukao okidač.


- Ona je, iako teško ranjena, bila svesna i telefonom je pozvala svoju majku i rekla joj šta se desilo - ispričale su nam komšije.

Operisana: Valentina M.


DEVOJKA ODMAH OPERISANA


ODMAH posle pokušaja ubistva i samoubistva, ekipa Hitne pomoći prevezla je teško povređenu devojku u kragujevački Klinički centar. Kako saznajemo, Valentina je operisana i pod nadzorom je kragujevačkih lekara.