BOŠKO Buha me je udario jednom i ja sam pao i udario glavom. Onda su mi on i Nikola Buha pomogli da se podignem. Nisu me opljačkali, niti uzeli dokumenta. Novac sam pronašao, a dokumenta su mi bila u kući. Dali su mi 200 evra da imam za zavoje, ne znam zašto su mi dali toliko.

Ovo je u petak u Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavio Aleksandar S. (45) koji je oštećeni u postupku koji se vodi protiv braće Buha za nanošenje teških telesnih povreda. Policija je dvojicu mladih Surčinaca sumnjičila i za razbojništvo, ali to se ispostavilo kao netačno.

Aleksandar S. je opisao da se tog 21. februara oko 16 časova sa dvojicom Buha susreo kod kapije svoje kuće.

- Nešto mi je Boško pričao, pominjao Ivanu Buhu, ali ne znam tačno šta - ispričao je Aleksandar, koji živi u istoj ulici kao i osumnjičeni. - U jednom momentu me je Boško udario u lice, u desni obraz. Pao sam i udario glavom o beton.

Aleksandar S. je naveo da kod sebe nije imao torbicu, već da je dokumenta i 500 evra stavio u jednu futrolicu, pa u džep od jakne. Na to je bio zaboravio. Posle je, kako je pojasnio, jaknu, dokumenta i novac pronašao u svojoj kući.

- Ja sam iste večeri obavestio policiju da sam pronašao novac i dokumenta - ispričao je Aleksandar S.

Boško Buha je ranije izjavio da je tog dana sa bratom od strica Nikolom otišao da pita Aleksandra S. zašto obilazi kuću njegovog oca Ljubiše i fotografiše je. Interesovalo ga je i da li te slike šalje njegovoj bivšoj supruzi Ivani Tulović.

- Opsovao mi je majku i ja sam se iznervirao i udario sam ga rukom - izjavio je Boško Buha. - Kada je pao, Nikola i ja smo mu pomogli da ustane. Nisam nameravao da ga povredim.

Nikoli Buhi je ukinut pritvor i protiv njega je postupak obustavljen, dok je njegov brat Boško zadržan zbog sumnje da bi mogao da ponovi delo.


RADIO KOD ČUMETA U OBEZBEĐENjU

ALEKSANDAR S. je u petak ispričao da je jedno vreme radio kod Ljubiše Buhe Čumeta, kao obezbeđenje. Pojasnio je i da je njegov rođeni brat ovom Surčincu postavio video-nadzor na kuću.