ALEKSANDAR Mitrović (26), sin vlasnika televizije Pink, negirao je u sredu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu tvrdnje tužilaštva da je kriv za izazivanje saobraćajne nesreće 18. jula 2013. u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17).

Mitroviću se ponovo sudi, pošto je Apelacija ukinula prvostepenu presudu, kojom je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor. Na teret mu se stavlja da je 18. jula 2013. na Konjarniku izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Bojanićeva. U međuvremenu je za nepružanje pomoći nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

Optuženi je u sredu kazao da ostaje pri odbrani koju je ranije izneo, a u kojoj je, između ostalog naveo da je vozio brzinom od 70 do 80 kilometara na sat i da je njemu bilo upaljeno zeleno svetlo. Tada je naveo i da je devojka pretrčavala ulicu.

Njegovi advokati su u uvodnim izlaganjima istakli da on ni na koji način nije mogao da izbegne nesreću, pa čak ni da je vozio dozvoljenom brzinom od 50 kilometara na sat. Prema njihovim rečima, "nezgoda bi bila izbegnuta samo u slučaju da je brzina bila manja od dozvoljene". Oni su od suda tražili da Mitrović bude oslobođen, dok je zamenik tužioca predložio da bude kažnjen po zakonu.