Nepoznata osoba koja je u četvrtak ubila Novljanina Šćepana Roganovića kod Kanli kule u Herceg Novom presrela je mladića i prvo pucala u njega sa prednje strane, a kada je pao pucala mu je i u glavu.

Očevici su ispričali inspektorima da se ubica kretao velikom brzinom i da nisu mnogo videli. Policija sumnja da je napadač Roganovića prvo pogodio jednim hicem iz pištolja dok se nesrećni mladić spuštao niz stepenice. Kada je ranjen pao na pločnik, ubica je iz trka ispalio još nekoliko hitaca u njega, i to u telo i glavu, piše Dan.

Prema nezvaničnim informacijama, Novljanin je pokušao da pobegne, ali ga je hitac iz vatrenog oružja oborio. Istražitelji sumnjaju da je ubica imao pomagače koji su pomogli da pobegne nakon što je izvršio zločin, a navodno je bio i maskiran.

Iako nije povezivan sa ratom kotorskih klanova, istražitelji će ispitati da li je likvidacija Roganovića nastavak obračuna „škaljaraca” i „kavčana“, piše Dan.


Ubijeni Novljanin je brat od strica Vladimira Roganovića, koji je 21. decembra 2018. ubijenu Beču, a u evidencijama policije bio je označen kao osoba bliska „kavačkom klanu“. Sa njim je tada bio Nikšićanin Stefan Vilotijević (22), koji je teško ranjen u toj pucnjavi. Roganović je četrnaest dana pre ubistva napustio spuški zatvor. Sumnja se da su organizatori ubistva pratili njegovo kretanje.

Zbog navodne povezanosti sa istim kriminalnim klanom i Šćepanov brat Duško Roganović našao se na meti u aprilu 2017. godine, kada je teško ranjen u eksploziji. Još nepoznata lica tada su aktivirala eksploziv postavljen ispod njegovog vozila. On je ranije demantovao navode medija i policije da je blizak kriminalnom klanu.


Šćepanov i Duškov otac Niko Roganović ubijen je 26. jula 2017. godine u Herceg Novom. On je praćen dok se vraćao iz lokala koji je držao. Tri nepoznate osobe prišle su njegovom vozilu i u njegovom pravcu ispalile više hitaca. I ta likvidacija je od strane policije okarakterisana kao nastavak rata „škaljarskog” i „kavačkog” klana.

Duško Roganović je u ranijem obraćanju medijima naveo da se njegovom bratu crta meta. Policija još nije pronašla osumnjičene za ubistvo Nika Roganovića i za pokušaj ubistva Duška Roganovića. Još se ne zna ni ko je nalogodavac i izvršilac ubistva Vladimira Roganovića.