DEJAN Markus, zvezda TV emisija čija je sestra pre nekoliko dana obelodanila na Fejsbuku da joj se nije javio od 6. februara, uhapšen je 7. februara u Sloveniji nakon što su slovenački policajci u njegovom automobilu pronašli veću količinu droge u bocama, piše Jutarnji list.

Pročitajte još: Pronađen poznati SRPSKI kuvar koji je NESTAO u Hrvatskoj


Kako navodi jutarnji.hr, Markus je 7. februara prešao hrvatsku granicu i ušao u Sloveniju. U automobilu je imao pravi mali “bingo”, koji su otkrili slovenački policajci u pretresu vozila. Iz pouzdanih izvora jutarnji.hr saznaje da je Markus prevozio tri litra amfetamina u bocama u obliku onih za ulje, a pronađene su prilikom pretresa.

Dejan Markus je odmah lišen slobode. Stavljene su mu lisice na ruke i odveden je u policijsku stanicu, a s obzirom na to da je reč o stranom državljaninu, određen mu je pritvor.

MISTERIOZNI NESTANAK

Beogradski kuvar nastanjen u Zagrebu Dejan Markus, koji se u Srbiji proslavio emisijom "Kuvati srcem" poslednji put je viđen 6. februara. Pošto se danima nije javljao prijateljima i porodici, oni su njegov nestanak prijavili policiji. Od tada, pa sve do danas, za njim je intenzivno tragala hrvatska policija, a uključili su se i brojni prijatelji i poznanici ove porodice.

"Ako imate bilo kakvu informaciju o mom bratu, molim vas javite policiji. Nikad se nije dogodilo da se ne javi, da nestane. Na mobilnom i na društvenim mrežama Dejan je bio aktivan, kako se ono kaže, od 0 do 24. Poslednji put sam se s njim čula preko poruka 6. februara, a nestao je idući dan. I od tada samo tišina, neizvesnost i očaj."

Ovim rečima za hrvatski Jutarnji list govorila je Jelena Markus, Dejanova sestra.

Prema njenim rečima, Dejan je svom prijatelju stanodavcu kazao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

- Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspešno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih je možda mogao da odsedne i kojima je rekao da će se javiti ako dođe, ali nije. Zvali smo i hotele. Dejana nigde nema - govorila je sestra nestalog kuvara.

POSLOVNI PROBLEMI

Na pitanje da li je imao novčanih ili ljubavnih problema zbog kojih možda mogao da se udalji na neko vreme kako bi "posložio" stvari u tišini, otkriva da za ljubavne probleme ne zna, ali da mu posao u poslednje vreme nije bio plodonosan.

- Početkom godine odlučio je da reguliše svoje poslovne nedaće. Pokušavao je da se iskobelja iz problema, jer mu je u poslednje vreme posao išao slabo. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspehe. Snimio je preko 1900 epizoda serije "Kuvati srcem". Kuvar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se menjala vlast, odlučio je okrenuti novu stranicu - objašnjava sestra, dodajući da je za Hrvatsku bio vezan više nego ona.