U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći, koja se u sredu ujutru dogodila u Zemunu, poginuo je vozač GSP "Beograd" Bojan Perač (31), pedesetak metara od svoje kuće i samo pet minuta po izlasku na liniju 15 iz pogona "Zemun". Vozača "pežoa" Adam R. (22), za koga se sumnja da je, vozeći bez dozvole i bežeći od policije, izazvao udes, policija je odmah uhapsila. U sudaru su povređeni i Radomir Ž. (52), vozač autobusa na liniji 45, i nekoliko putnika.

Kako saznajemo, vozač "pežoa", koji je navodno bio pod dejstvom narkotika, izleteo je iz Tršćanske ulice i prošao na crveno svetlo. Zatim je naleteo na autobus na liniji 45, u kome je bilo putnika, i odbacio ga na autobus na liniji 15 kojim je upravljao Perač. Povređeni vozač drugog autobusa Radomir Ž., putnica Marina K. (53) i vozač "pežoa" Adam R. (22) prevezeni su kolima Hitne pomoći u KBC Zemun i njihovo stanje je stabilno. Posle ukazane lekarske pomoći, osumnjičenom Adamu R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, kako kažu u MUP, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden nadležnom tužilaštvu. Kako saznajemo, on je bio pozitivan na kanabis, a u njegovim kolima pronađena je kesica sa marihuanom.

Iako je nastradao na samo 50 metara od porodične kuće u kojoj živi sa majkom i bratom, porodicu nastradalog vozača policija ni do 10 sati ujutru nije obavestila o njegovoj smrti. Ekipa "Novosti" zatekla je druga sa kojim je odrastao i komšinicu ispred kapije porodice Parač.

- Komšija koji je jutros prolazio tuda prepoznao je Bojana. On mi je javio za tragediju. Bojanova majka je srčani bolesnik, čekamo da dođu kola Hitne pomoći, pa da uđemo unutra i saopštimo joj strašnu vest o njegovoj smrti. Mnogo nam je teško, sa njim sam odrastao, bio mi je kao brat. Ne mogu da verujem da ga nema - priča Bojanov komšija i najbolji prijatelj, kroz suze.

Ispred kuće nastradalog su se okupili rodbina i prijatelji da izjave porodici saučešće. O nastradalom Bojanu sve komšije, kao i poznanici imaju samo reči hvale.

"Pežo" koji je vozio osumnjičeni Foto P. Mitić


- Bio je divan momak. Pošten. Po zanimanju pekar, a od 2018. je radio kao vozač autobusa. Pošto je bio mišićav, kolege su ga u šali zvale Teretana. I moj muž je vozač autobusa i kada mi je jutros javio, nisam mogla da verujem da ga nema - priča radnica iz obližnje trgovine.

Na mestu nezgode, satima posle udesa videli su se tragovi krvi i stakla sa gotovo uništenih vozila.


PROČITAJTE JOŠ - UZNEMIRUJUĆE fotografije prikazuju svu silinu udarca: Ništa nije ostalo od prednjeg dela autobusa, vozač koji je izazvao udes bio pod dejstvom narkotika (FOTO)


- Bilo je strašno, prasak je bio takav da sam mislila da je nešto eksplodiralo, a ne da je u pitanju udes - priča žiteljka Ulice cara Dušana, koja stanuje tik pored mesta nezgode. - Policija je stigla za nekoliko sekundi i koliko sam shvatila oni su i jurili tog vozača. Smrskanog u autobusu, šofera GSP bilo je jezivo gledati. Vatrogasci su jedva uspeli da iseku karoseriju i izvade telo. Tu je bio i jedan čovek kome policija nije dozvolila da priđe, i koji je bio vidno potresen. Pomislila sam najpre da mu je to otac, ali sam kasnije saznala da je on u Nemačkoj.

Autobusi potpuno uništeni Foto P. Mitić


Kako saznajemo, povređeni vozač GSP Radomir Ž. bio je Bojanov instruktor vožnje, dok je Perač radio za privatnog prevoznika "Unakop", koji između ostalog prevozi na liniji 45.


PROČITAJTE JOŠ - Bojan (31) poginuo nedaleko od svoje kuće: Ovo je vozač autobusa koji je stradao u udesu u Zemunu


Od vozačke kabine autobusa nije ostalo ništa Foto P. Mitić


Istraga povodom ove saobraćajne nezgode je u toku, navode u Sekretarijatu za javni prevoz. GSP "Beograd" i privatni prevoznik "Unakop" sarađuju sa istražnim organima i, kako kažu, sve ukazuje na to da šoferi autobusa nisu krivi i da je saobraćajnu nezgodu izazvao bahati vozač "pežoa".