Beograđanin Bora M. (50), poznat kao koljač iz Španije, jer je prošlog avgusta u letovalištu Kosta del Sol na terasi vezao svog druga i klao na terasi naočigled svih prolaznika, pušten je iz španskog pritvora i trenutno se nalazi u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu, nakon što je napravio nekoliko ozbiljnih incidenata po povratku u Srbiju, saznaje Telegraf.rs.

Bora M. je u Španiji osuđen na 8 meseci zatvora uslovno sa rokom provere na dve godine. Prema našim saznanjima, on je iz Španije u Srbiju došao 13. januara, a u Kliniku "Laza Lazarević" smešten je deset dana kasnije.

Naš izvor, dobro upućen u ovaj slučaj, kaže da je on, kada se vratio u Beograd, umesto da se smiri, nastavio bahato i agresivno da se ponaša. Takvo njegovo ponašanje pogotovo su osetili gosti i osoblje jednog kafića na Vračaru i restorana na Senjaku, gde je, između ostalog, pravio incidente od dolaska iz Španije do smeštanja u bolnicu.

- U jednom kafiću na Vračaru išamarao je konobaricu, a samo zato što mu je najljubaznije rekla da zatvori vrata za sobom. Devojka je nakon toga dala otkaz. Dva dana kasnije, tačnije, u četvrtak 23. januara bahato se ponašao u jednom poznatom restoranu na Senjaku. Išao je od gosta do gosta i terao ih da kažu "tekton". Gde god da se pojavio, otkako je došao iz Španije, pravio je probleme, a takav je bio i ranije - priča naš izvor.

On navodi da je posle ova dva najnovija incidenta Bora M., koji je labilna osoba i dugogodišnji duševni bolesnik, uhapšen a zatim smešten u "Lazu Lazarević".


Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Foto I. Marinković

- Po sudskoj meri tamo će ostati do 15. februara, a najverovatnije će to biti i produženo jer mora da se leči. Dugogodišnji je duševni bolesnik koja je uznapredovala upotrebom narkotika. Ima bipolarni poremećaj. I pre svega što je uradio u Španiji pravio je probleme. Dosije mu je bogat, a između ostalog ima i nasilje nad ženama, kao i u porodici - navodi naš izvor koji navodi da sud može na osnovu psihološkog veštačenja da mu produži boravak u klinici za psihijatriju.

Bora M., kako saznajemo, razveo se od žene sa kojom ima troje dece. Najmlađe dete ide u osnovnu školu (ime škole poznato redakciji). Mediji pišu da je on u toj školi hteo da otme dete. Ta priča, međutim, ne odgovara istini, niti je protiv njega podneta krivična prijava zbog toga. U školu je ušao kada nije bilo dece.

ISTINA O KLANJU U ŠPANIJI

U Španiji je letos Bora M. nasrnuo na muškarca koji je, ispostavlja se danas, njegov kum.

On je, kako saznajemo, došao u letovalište sa devojkom, a kada im se pridružio i kum, Bora M. je umislio da se on devojci nabacuje pa je nasrnuo na njega.

Podsetimo, sve je zaprepastila stravična scena naočigled šokiranih prolaznika u Španiji: polugo muškarac, kome se krv slivala iz prerezanog vrata, vezan za terasu i pokrivenih očiju trpeo je pretnje napasnika koji je u ruci držao ogroman nož.

Lokalna policija je na licu mesta, sa ulice, pokušavala da smiri napadača, dok je druga ekipa tražila odbeglu ženu, kako bi mogli da uđu u stan i spreče krvoproliće.

Napadač, na kraju, nije pružao otpor, a žrtva je imala 11 uboda po glavi. Zahvaljujući prolaznicima, koji su alarmirali policiju Borin kum je preživeo.