POLICIJA u Beogradu uhapsili je Đ. A. (20) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok će krivična prijava u redovnom postupku za ista dela biti podneta i protiv jednog osamnaestogodišnjaka. Sumnja se da je Đ. A. u Rakovici, 26. novembra 2019. godine, hicem iz vatrenog oružja naneo jednom osamnaestogodišnjem mladiću tešku telesnu povredu, a potom pobegao sa osumnjičenim osamnaestogodišnjakom.

Osumnjičenom Đ. A. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ - Pucnjava ispred beogradske gimnazije: Tinejdžer ranjen u nogu, hitno prevezen u Urgentni

U incidentu ispred gimnazije u Ulici 11. krajiške divizije mladić (18) je pogođen u nogu, tačnije u potkolenicu. Prema pretpostavci komšija on je upucan u parku iza stambene zgrade, gde se, kako kažu, često okupljaju problematični momci.

- On je problematičan mladić, ide vanredno u školu. Često je tu u parku sa mladima koji prave neprilike, zbog čega moje komšije često moraju da zovu policiju. Bojimo se zbog dece, blizu je škola - rekla je žena koja stanuje u zgradi pored koje se desila pucnjava.

Na mestu nesreće je pronađen pištolj iz kog je pucano na mladića.