U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal od ponedeljka se nastavlja saslušanje novih svedoka u istrazi koja se vodi protiv većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica" Predraga Koluvije (38) i još osam osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Pored toga, biće doneta i odluka da li će im biti produžen pritvor.

Oni su uhapšeni 14. novembra prošle godine, pošto su pripadnici MUP Srbije, po nalogu TOK, ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" kod Stare Pazove. Tada je saopšteno da je pronađena ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je, kako se tvrdi, 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.


PROČITAJTE JOŠ - U rutinskoj kontroli su zaustavili beli "audi A8", a onda je usledio šok: Zbog falsifikovane legitimacije MUP i blinkera došli do četiri tone marihuane! (VIDEO) 

Branilac Predraga Koluvije, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, ističe da su pojedini mediji objavili da se istraga u ovom slučaju odugovlači, što ona demantuje:

- Od momenta kada su uhapšeni osumnjičeni, saslušano je oko 60 svedoka, a skoro isti broj građana je ispitan i u Četvrtom odeljenju PU za grad Beograd. Pored toga izdato je na desetine naredbi i obavljeni su brojni pretresi i veštačenja. Pojedina veštačenja i dalje traju zbog obimnosti posla. Ne sećam se da je u nekom predmetu za mesec dana ispitano toliko mnogo svedoka.