VEĆE Višeg suda u Beogradu, koje sudi Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), donelo je odluku da se glavni pretres, pored 27. februara, održi i 9. i 10. marta. O ovome su pre nekoliko dana obavešteni nadležni tužilac, kao i advokati odbrane.

Poziv za svedočenje, kako saznajemo, za kraj februara, poslat je Zoranovim roditeljima Zorici i Vladimiru Mrjanoviću, kumi Veri Vukomanović, Jeleninoj sestri od strica Teodori Krsmanović, kao i policajcu Borisu Puciću, koga su Marjanovići prvog pozvali i prijavili nestanak.

U toku preostala dva dana zakazana su ispitivanja ostalih svedoka, koje je predložio zamenik tužioca Jelena Biorčević Cerović, a čija se imena pominju i u optužnici. Pored ostalih, tu su vaspitačica male Jane, Jelenine i Zoranove ćerke, pevačicina frizerka, prodavačica kod koje je kupovao garderobu...

Pročitajte još - ZORAN MARJANOVIĆ IZAŠAO IZ VIŠEG SUDA: Nisam kriv, odbranu ću izneti na sledećem ročištu!(FOTO/VIDEO)

- Ako se nastavi ovim tempom, očekujem da bi suđenje moglo da se završi u roku od dva meseca, odnosno do kraja aprila - navodi sagovornik "Novosti", blizak sudu. - Posle tužilaštva, na red će doći Zoranovi advokati, njih četvorica, da stave predloge za izvođenje dokaznih radnji.

Zoran Marjanović od prvog trenutka tvrdi da nije kriv i da nije ubio suprugu. Posle nekoliko meseci provedenih u pritvoru, odlukom vanraspravnog veća Višeg suda u Beogradu, pušten je da se od optužbi brani sa slobode.

VERA NA SLOBODI

VERA Vukomanović (62), koja je bila uhapšena početkom decembra zbog sumnje za zloupotrebe sa zemljištem na Zvezdari, puštena je iz pritvora. Ona se brani sa slobode, kao i Slobodan Babić, kome se na teret stavlja isto krivično delo. Po izlasku iz pritvora nju je sačekao Zoran Marjanović.